Lær deg mer om å bevare bildene dine

Når du er ferdig med å fotografere og kommer hjem med minnekortet fullt av film og bilder begynner en ny, morsom del av produksjonen. Lagre bildene dine og rediger filmene dine, for å siden skrive ut forstørrelser og ram inn, eller last over materialet på en digital fotoramme – mulighetene er mange!

Sorter og lagre bildene dine

Når du har vært ute og fotografert i flere timer, eller kommer hjem fra ferien, er det på tide å gå gjennom alle bildene dine. Velg ut de beste, slett de uskarpe og sorter de i ulike mapper. Da kan det være godt å ha en harddisk for å kunne lagre alle bildene dine på en smidig måte. Det finnes både stasjonære og portable lagringsenheter i ulike farger og former – alt for å passe ditt bruksområde.

Forbedre ditt resultat

For å forbedre, forsterke eller skape en ny del i bildet kan du også redigere det i etterhånd. Som ekstra hjelp kan du benytte deg av et tegnebrett for å få følelsen av å tegne på et papir. Ved bilderedigering er det mange ganger farge, kontrast og lys som korrigeres, og for å oppnå det beste sluttresultatet kreves en bildeskjerm som gjenspeiler og gir korrekte farger av det du har fotografert.

Få ut mer av bildene dine

Det skjer fort at alle bildene du har tatt blir liggende på en harddisk. Det er jo synd om du ikke viser frem bildene du har brukt mye tid på, både da du tok de og i etterbehandling. Ved å skrive ut bildene dine med en fotoskriver eller bruke vår fotoservice kan du på en enkel måte ramme inn, minnes tilbake til ulike hendelser og vise frem bildene du har lagt ned tid i å skape.

Digital fotoramme for bilder og film

En annen, smidig måte å vise frem bildene dine på er med en digital fotoramme. Det finnes flere modeller, i flere ulike størrelserog med flere ulike funksjoner. På visse modeller kan du lade opp og dele bilder og film via en app, og på andre styrer du det via USB eller minnekort. Uansett så er det en morsom måte å dele bilder med dine nære på, og du kan vise frem minner og opplevelser.

Mer inspirasjon

3
okt

Hvordan velge riktig tegnebrett

Hva er et tegnebrett og hvordan fungerer det? Hvilket tegnebrett bør jeg velge? Hva er viktig å vurdere for å velge riktig? Et tegnebrett er et effektivt tilbehør til datamaskinen for innholdsskapere og gjør arbeidet enklere dersom du driver med bildebehandling, tegning eller om du er designer. Vi hjelper deg med å finne svar på spørsmålene dine og med å velge riktig tegnebrett slik at du kan komme i gang med å være kreativ.

Les mer

26
feb

Test av nye Wacom One 13"

Det hersker ingen tvil om at Wacom er en ledende produsent av kvalitetstegnebrett og -skjermer for illustratører og fotografer. Blant deres produkter finner du alt fra nybegynnerplater til store skjermer for profesjonelle kreatører som jobber i studio. Men frem til nå har det vært vanskelig å få tak i et tegnebrett som ikke overstiger 6000 kroner, noe som kan være tøft for budsjettet til den ikke-profesjonelle kreatøren. I dette segmentet passer Wacom One 13" perfekt inn – for en hyggeligere pris får du et svært anvendelig tegnebrett som tar deg lang, om kanskje ikke helt opp i proffnivå.

Les mer

22
jan

Elin Kero tipser om to miniskrivere

Elin Kero, også kjent som @nevnarien på Instagram, driver en av Sveriges største fotoblogger. Elin jobber som fotograf og foreleser, og skaper inspirerende og pedagogisk materiale i sosiale medier. I dette blogginnlegget forteller Elin mer om to kompakte direkteutskrivere som hun har sett nærmere på, Polaroid Zip Mobile Printer og Canon Selphy CP1300.

Les mer

22
jan

Fotopapir - hvilken overflate skal jeg velge?

Valget av fotopapirets overflate handler mye om preferanser og smak. Verdt å tenke på er at overflaten på papiret kan gi bildene dine helt ulik karakter. Her kommer noen grunnleggende retningslinjer som kan være bra å tenke over når du skal velge papir.

Les mer

< Tilbake

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på ny teknologi! I vårt nyhetsbrev gir vi deg eksklusive tilbud, siste nytt fra ledende merker i bransjen og massevis av inspirasjon. Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev godtar du at dine personopplysninger vil bli behandlet i henhold til våre retningslinjer for personvern.