25.06.2020

Firmwareoppdatering til Sigma fp

Sigma slipper en stor firmwareoppdatering til det populære Sigma fp, som nå får versjon 2.0. Dette muliggjør nå ProRes RAW via HDMI med Atomos Ninja V, samt Blackmagic RAW til Video Assist 12G - utover kameraets tidligere mulighet til å filme internt i RAW-formatet CinemaDNG. Kameraet for også HDR-støtte, samt 4K DCI i 12 bit.


Siden Sigmas ekstremt kompakte fullformatskamera fp ble lansert i oktober 2019 har det brutt nye barrierer i både foto og videoverdenen. Det lille kameraet er kapabel til å spille inn RAW-video i CinemaDNG-format, samt fotografere stillbilder i 24 megapiksler via sin bakbelyste fullformatsensor - alt i samme kamerahus, som er det minste fullformatshuset på markedet.

Sigma lanserer nå en firmwareoppdatering som tar kameraet til firmware 2.0. De viktigste punktene i oppdateringen er RAF-formatsinnspilling via HDMI til Atomos Ninja V (ProRes RAW) og Blackmagic Design Video Assist 12G (Blackmagic RAW), avspilling av CinemaDNG i kameraet, mulighet til å plukke ut stillbilder under videofilming, samt støtte for HDR.

Alt dette tar et allerede svært kompetent kamera og gjør det enda et strå hvassere. fp er et modulært kamera og kan benyttes som et kompakt stillbildekamera med fullformatsensor, et "run-and-gun"-kamera for deg som vil være mobil ved filminnspilling, eller bygg den ut med cage og tilbehør til å gjøre det til et kraftig videokamera. Mulighetene er mange!

Sigma fp benytter seg av objektivfatningen L-mount, som er Sigmas, Panasonics og Leicas samarbeidsfatning. Det fins allerede et stort utvalg av objektiver, og det er også noe som hele tiden fylles på av alle tre produsentene. Du kan til og med bruke adapterer for Canon EF og PL-mount til kamerahuset, så du har store muligheter til å implementere en fp i ditt utstyr! Du finner alle våre L-mount objektiv her og adapterene er lenket lengre ned i blogginnlegget.

@scandinavianphoto_no

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto_no or #scandinavianphoto_no for a chance to get reposted in our feed! 📸

Følg

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.