Til kassen
FriFrakt

Panasonic tilbyr nye modeller for de fleste behov


Ny lommemodell, ny superzoom og nytt systemkamera som alle har nyttige og morsomme funksjoner.

Panasonic etablerer seg om produsent av stillbildekameraer med svært avanserte videofunksjoner og ganske mye spennende i skjæringspunktet mellom disse.

Et eksempel på det siste er 4K Photo, der kameraet tar en videostrøm, men med et bildeformat mer likt det man kjenner fra stillbilder, og med mer fleksibilitet på lukkertider. Så kan du etterpå hente ut enkeltbilder på 8,3 megapiksler fra denne videostrømmen. Da har du med andre ord mulighet for 30 bilder pr. sekund for å fange nøyaktig det øyeblikket du er ute etter men ikke har sjanse til å time manuelt.

Et annet eksemperl er Focus Stacking. Også her tar kameraet en kort videosekvens, med ulik fokus på hvert bilde. Så kan du etterpå velge hvor du vil ha fokus.

Men over til de nye modellene:

Lumix G80

Dette er et nytt systemkamera som minner mye om forgjengeren, G7, men det er mange forbedringer. Det er bedre bildestabilisator, værtetting, litt større søker og høyere bildekvalitet. Lukkeren er også forbedret, så man ikke lenger har problemer med at den skaper rystelser som gjør bildene mindre skarpe.

Dette er nå et meget kraftig lite kamera med 4K video (30p), 16 megapikslers stillbilder, trykkfølsom, vridbar skjerm, en høyoppløst OLED-søker som er bedre for brilllebrukere

Den nye bildestabilisatoren med et nytt gyro-system skal sikre skarpe bilder både på foto og video.

Det er det eneste kameraet med både 4K video og 5-aksers bildestabilisator.

Prisen er satt til 9990,- kroner for huset. Det vil også komme i ulike kit-varianter.

Lumix LX15

Dette er arvtakeren til LX100. Det vil si, det blir en litt annen modell, i og med at det er et mindre kamera med mindre bildebrikke (1 tomme), uten søker og ikke i samme gjennomførste retro-stil. Til gjengjeld er det mer lyssterkt, mer lommevennlig, har fått vippbar skjerm og 1080/120p i tillegg til 4K video.

Det nye objektivet dekker brennvidder tilsvarende 24-72mm f/1.4-2.8, og er det mest lyssterke i sin klasse.

Ergonomien er alltid en utfordring på så små kameraer. LX15 har både blenderring på objektivet, en trinnløs ring på objektivet, som kan brukes til omtrent det du ønsker, samt to hjul på kamerahuset, så det bør være gode muligheter til å gjøre de innstillingene du ønsker.

Prisen er vesentlig lavere enn på Sony RX100 IV, som må anses som den nærmeste konkurrenten. Veiledende pris er 7999,- kroner.

Lumix FZ2000

Dette er oppfølgeren til den svært vellykkede FZ1000, et kamera med stor bildebrikke, lang zoom og et lyssterkt objektiv. Nå har zoomen blitt enda lengre, samtidig som det har fått de overnevnte 4K-funksjonene.

Videofunksjonene er ikke langt unna det du finner i flaggskipet GH4, og gjør dette til et svært kraftig videokamera. Det kan blant annet skilte med V-Log L (koster ekstra, men gir også ubegrenset opptakstid), 10-bit 4:2:2 ut gjennom HDMI-porten, innebygd variabelt ND-filter, inntil 100Mbps på 4K og 200Mbps på 1080p.

Objektivet dekker nå brennvidder tilsvarende 24-480mm f/2,8-4,5, og i likhet med forgjengeren er det et svært habilt superzoomkamera. Med de nye forbedringene bør denne modellen gå foran og vise konkurrentene hvor lista bør ligge – særlig på videodelen.

Prisen er satt til 13 990,- kroner.

Vi kjenner ikke salgsstart på noen av de nye modellene ennå.


Vi tar forbehold om eventuelle feil i tekster, bilder samt urimelige feil i prisangivelser.
Sitemap (xml)