Det virker som at du bruker en gammel nettleser, det kan føre til at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal gjøre.

05.04.2019 15.09.00

Vi følger NAB 2019!

NAB - National Association of Broadcasters arrangerer hvert år messen NAB i Las Vegas, som fremfor alt omfatter video- og TV-produksjon, nyhetsrapportering, streaming, lagring og en rekke andre områder. Tradisjonen tro lanseres en del nye produkter under denne messen, og vi på Scandinavian Photo følger såklart messen med stor interesse. Følg med oss her på hjemmesiden, og se alle de spennende produktnyhetene.


Sist oppdatert 2019-04-15 12:21

______________________________________________________________________________________

Aputure oppdaterer C300d

C300d er blitt et svært populært produkt i Aputures katalog med tanke på fleksibilitet, kvalitet på lys samt den kraftige lysstyrken i LED-belysningen. Aputure kommer nå med versjon to av produktet, og sammen med dette kommer et par fine oppdateringen. Lampen er blitt 20% mer lyssterk, ett nytt håndtak og feste er tilført, og man har fornyet kontrollenheten, som har fått "føtter" slik at den står stabilt på et gulv eller bord. Inkludert er også et clamp-feste som kan festes på de fleste punkter, og det finnes også muligheter for å henge enheten gjennom en øgle, produsert av slitesterkt klatretau, som sitter montert på kontrollen.

C300d drives av enten nettstrøm eller via V-mountbatterier, og ett enkelt batteri kan strømforsyne belysningen til 50% styrke. C300d II leveres med en stabil og slitesterk veske som holder formen.

C300d er forventet å komme i løpet av sommeren, og prisen er ikke fastsatt enda.

NAB-NYHETER FRA BLACKMAGIC

Aputure Light Storm COB 300d II LED-belysning

Light Storm COB 300d II, Aputures andra version av den mycket populära och otroligt kraftfulla LED-belysningen, som levererar en lika stor mängd ljus som mindre HMI-lampor. Version två har uppdaterats med 20% mer styrka, bättre möjligheter till batteridrift, fler fästmöjligheter och en uppdaterad kontrollenhet.

______________________________________________________________________________________

Nanoslider fra iFootage - liten blir stor

Med Shark Slider Nano fra iFootage tøyes grensene ytterligere for hva vi kan kalle "kompakt". Slider Nano flytter både skinne og kamerabase over to akser, og øker på denne måten sin rekkevidde, men uten at den også øker lengden sin. Slideren er motorisert og kontrolleres enten gjennom appen på din telefon eller direkte på enheten. 

I appen kan du sette A- og B-punkter og la slideren rotere mellom disse, noe som gjør at du med fordel kan bruke den som f.eks. et B-kamera på intervjuer, uten at du må kontrollere kjøringene manuelt. Ved at du kan lagre punkter og sette hastigheten på slideren får du også en mykere, mer nøyaktig og kontrollert kamerabevegelse i filmene dine.

NAB-NYHETER FRA BLACKMAGIC

iFootage Shark Slider Nano

Mer kompakt kan det ikke bli! Shark Slider Nano flytter skinne og kamerabase over to akser, og øker rekkevidden sin, uten at den med det øker sin lengde. I og med at slideren har to motorisertge akser kan den ekspandere og doble sin egen lengde på 400mm til en slider på 800mm. Shark Slider Nano kontrolleres enten gjennom appen til telefonen din, eller direkte på enheten.

Pris enda ikke fastsatt. Mer info kommer snart. For å forhåndsbestille ditt eksemplar og være først i køen når produktet kommer på lager, kontakt oss via info@scandinavianphoto.no eller på telefon 21 65 98 40.

______________________________________________________________________________________

Oppdateringer fra Atomos

Med seg til NAB 2019 tar Atomos Shogun 7, Shinobi SDI og Atom X SDI expansion. Shogun 7 er en helt ny monitor og recorder i Shogun-serien, og har en svært lyssterk skjerm på 1500 cd/m2 med oppløsningen 1920x1200 og HDR-støtte. Shogun 7 kan spille inn video i opptil 4K i 60 fps, eller 2K i 240 fps i ProRes RAW, ProRes, Avid DNx og Adobe Cinema DNG, samt Log og HLG via SDI-inngangene på enheten.

Shinobi SDI er etterfølgeren til den relativt nylanserte monitoren Shinobi fra Atomos, produsentens første frittstående monitor uten opptaksfunksjon. Shinobi SDI er lett, og kan enkelt plasseres på alle typer videorigger, og har lenge vært etterspurt av mange videofotografer.

Da Atomos lanserte Ninja V på IBC-messen i Amsterdam lanserte de også et ekspansjonssystem for deres monitorer, AtomX. Først ut var produktene AtomX Synd for trådløs timecode og AtomX Ethernet for NDI-støtte. Nå kommer den tredje ekspansjonen til systemet, og dette er AtomX SDI expansion, som legger til SDI-inn og utgang til Ninja V. Dette gjør at du kan bruke Ninja V i produksjoner som baseres på SDI-signaler, eller sende signaler fra din Ninja V i opp til ca 100 meter, takket være stabiliteten i SDI-kabler.

NAB-NYHETER FRA BLACKMAGIC

______________________________________________________________________________________

Innovasjon fra Moza

Moza fortsetter med å være innovative når det gjelder tilbehør for videoopptak. Fra å ha først og fremst fokusert på gimbalstabilisering slipper de nå ett helt nytt produkt, Moza Slypod. Slypod er ett kombinert ettbensstativ og motorisert slider som du styrer med knapper enten på enheten, eller via Mozas app.

Også mellom-gimbalen AirCross oppdateres til versjon 2, der de har senket den bakre motoren slik at du får fri sikt ved filming, og gitt den en bredere base for å plasse til flere kameraer.

NAB-NYHETER FRA BLACKMAGIC

Moza Slypod

Slypod er en type motorisert ettbensstativ som brukes for å skape kjøringer. Den store fordelen er den lave vekten, og hvor raskt enheten kan settes opp. Gjennom en +/- knapp kan du stille inn hastigheten som enheten skal bevege seg. Når Slypot når sin ende vender den automatisk retning. Slypod kan monteres både stående for vertikale kjøringer, men har en innebygd kameraplate for å monteres diagonalt eller horisontalt på ett stativ.

Pris er ikke fastsatt enda. Mer info kommer snart!

Moza AirCross 2

Moza oppdaterer AirCross til versjon to - denne varianten er utstyrt med en bredere base for å håndtere kameraer som BMPCC4K og større DSLR-kameraer. Via appen kan du lett justere innstillinger og få hjelp med balanseringen, noe som også er forenklet i AirCross 2.

Pris er ikke fastsatt enda. Mer info kommer snart!

______________________________________________________________________________________

Blackmagic lanserer flere nye produkter

Blackmagic Design var ute et par uker før NAB og lanserte en av sine større nyheter, nemlig URSA Mini Pro 4,6K G2, som støtter Blackmagics svært effektive RAW-format, Blackmagic RAW, samt videooppløsninger i opptil 300 fps i full HD. Kameraet støtter innspilling på SSD, og leveres sammen med fullversjonen av DaVinci Resolve Studio, og du kan bestille kameraet her

På NAV i Las Vegas lanserte de hele ni(!) nye produkter, blant disse finnes rack-dockingstasjonen MultiDock 10G som støtter docking av nettopp SSD-disker - fire stk nærmere bestemt. Dette produktet passer utmerket sammen med URSA Mini Pro, batterigrepet Pocket Camera Grip for Blackmagics populære Pocket Cinema Camera 4K og tastaturet DaVinci Resolve Editor Keyboard - tilpasset for Blackmagics redigeringsprogram DaVinci Resolve.

Andre lanserte produkter er ATEM Constellation 8K - verdens første bildemikser for liveproduksjon med 8K, samt Hyperdeck Extreme 8K HDR og Hyperdeck Extreme Control - en videoopptaker med 8K som inkluderer den nye, mer effektive h.265-codecen samt tilhørende kontrollenhet som støtter klassiske RS-422 broadcast-kontroller.

NAB-NYHETER FRA BLACKMAGIC

Batterigrep til Pocket Cinema Camera 4K

Til det populære kameraet Pocket Cinema 4K slippes et batterigrep, slik at du kan få mer innspillingstid fra kameraet ditt. Grepet har to plasser for Sonys NP-F-batterier - ett vanlig batteri i videoproduksjoner, som brukes blant annet til recorders fra Atomos, samt til en stor del LED-lamper. Med andre ord; går batteriet tomt finnes det ofte et annet tilgjengelig. Batteriene har også god drifttid, og gir deg ca to timer innspilling på kameraet.

Blackmagic Design DaVinci Resolve Editor Keyboard

Til Blackmagics populære redigeringsprogram Resolve Studio lanseres tastaturet DaVinci Resolve Editor Keyboard, tilpasset for å effektivisere arbeidsflyten din med Resolve. Tastaturet lar deg bruke begge hendene, og på denne måten få mer effektivt redigeringsarbeid. Det er designet med metalldetaljer, og bruker samme teknikk som i gaming-tastatur, noe som gjør at tastene tåler flere millioner tastetrykk. Skulle dog ulykken være ute finnes det reservedeler til tastaturet, slik at du kan stole på holdbarheten i flere år fremover.

Blackmagic Design MultiDock 10G

For rask docking av ditt videomateroale til din datamaskin tar MultiDock 10G fra Blackmagic Design imot opptil fire harddisker i en rackmontert enhet, via en USB-C-tilkobling på 10 GB/s. MultiDock 10G er fremfor alt utviklet for film- og TV-produksjon, der mange harddisker må tømmes samtidig, eller ved simultan redigering via SSD-disker. Med MultiDock 10G trenger du ikke koble de til én og én - du får istedet med tid til din redigering, og blir mer fleksibel i arbeidet ditt. 

MultiDock 10G er et perfekt produkt sammen med URSA Mini Pro:s SSD-inspelningsenhet og ørvige enheter som spiller inn på SSD-disker, f.eks recorders fra Atomos.

______________________________________________________________________________________

Ultrakompakt trådløst system fra Røde - Wireless Go

Verdens minste, trådløse mikrofonsystem? Røde oppdaterer sitt trådløse system med Wireless GO - et svært kompakt og kapabelt kit med en sender som leverer klart og tydelig signal via det trådløse båndet på 2,4 GHz - alt for å gi et så rent signal som mulig.

Funksjonen som skiller seg ut med Wireless GO, annet enn at den fungerer som et klassisk trådløst system med myggmikrofon, er at det også finnes en innebygd mikrofon i enheten. Dette er perfekt når du raskt vil ha mikrofon på en person uten mas - sett bare enheten på den som skal prate. Utmerket til forelesninger, livesendinger eller intervjuer bår det ofte er flere personer som skal snakke, og raske bytter trengs.

NAB-NYHETER FRA RØDE

______________________________________________________________________________________

Nyheter fra Canon!

Canon oppdaterer sitt sortiment av håndholdte videokameraer med XA55/XA50 og XA40, som forsterker og legger seg ved siden av XF405/XF400 i deres lineup. XA55 og XA50 er Canons første kameraer i XA-serien med 4K-innspilling, 1"-sensor og Dual Pixel AF. XA40 bygger videre på den populære formfaktoren fra XA30 med 1/2,3"-sensoren, men legger til 4K-innspilling til den alt kompetente og sterke spesifikasjonen.

Kameraene passer godt til både produksjon i 4K og full HD, da HD-opptakene over-samples fra 4k-sensoren og skaleres ned, noe som gjør at du får mer detaljerte og skarpere bilder enn hva du ville fått med en dedikert full HD-sensor. Med profesjonelle lydtilkoblinger via XLR, samt dedikterte kontroller for zoom og fokus er kameraene i XA-serien egnet for dokumentarfilm, TV-produksjon, web-TV, streaming og lignende filmscenarier.

NAB-NYHETER FRA CANON

Canon XA50/XA55

XA50/XA55 er Canons første videokameraer med høyoppløst video i 4K og Dual Pixel AF med en 1"-sensor. Med en optisk zoom på 15x og vidvinkeloptikk tilsvarende 25,5mm er XA50/XA55 en god grunn å stå på når du vil jobbe med film dokumentarisk, på TV eller i Web-TV-produksjon, samt for bedriftsfilmer. Forskjellen mellom de to kameraene er at XA55 også har en ekstern videoutgang via 3G-SDI.

Canon XA40

XA40 fra Canon følger etter den populære formfaktoren fra Canons XA30 - men legger til høyere oppløst 4K-bideo og over-samplet full HD-video, som utnytter hele 4K-sensoroverflaten og gir en skarpere video med tydelige detaljer.

Canon XA50

XA50 er Canons første videokamera med høyoppløst video i 4K og Dual Pixel AF på en 1"-sensor. Med en optisk zoom på 15x og vidvinkeloptikk tilsvarende 25,5 mm er XA50 et godt grunnlag å stå på når du ønsker å jobbe med video dokumentarisk, på TV- eller web-TV-produksjon samt for bedriftsfilmer.

Canon XA55

XA55 er likt XA50, Canons første videokamera med høyoppløselig video i 4K og Dual Pixel AF på en 1"-sensor. Forskjellen mellom de to kameraene er at XA55 også har en 3G-SDI-utgang for videosignaler i 4K 8-bit 4:2:0 samt 10-bit full HD 4:2:2.

Canon Legria HF G60

Med HF G60 utvider Canon sitt Legria-sortiment med en avansert entusiastmodell med 4K-video i 25 fps med Dual Pixel-autofokus for enkel og nøyaktig fokusering. Med 1"-sensor og blender f/2,8 slipper du inn mye lys til kameraet, samtidig som du får en fin og myk bokeh-effekt i din video.

Canon Legria HF G50

På en nydesignet sensor fanger Legria HF G50 4K-video og full HD-video fra et over-samplet 4K-bilde, noe som gjør filmen din skarpere, med flere detaljer. Utstyrt med de nyeste funksjonene og et objektiv med 20x zoom og blender f/1,8 dekker HF GF50 de fleste scenarier - alt fra feriebilder til web-TV.

@scandinavianphoto_no

Vi hjelper deg å ta bedre bilder! Utstyr, inspirasjon, kunnskap og råd innen fotografering og video. #Scandinavianphoto_no

Følg

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.