Det virker som at du bruker en gammel nettleser, det kan føre til at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal gjøre.

DSLR GPS Unit O-GPS1

Pentax DSLR GPS Unit O-GPS1

317848
2 495 NOK

Betal direkte, senere eller del opp Info

Bestillingsvare
Bestillingsvare
Pentax DSLR GPS Unit O-GPS1 GPS-enhet for digitale systemkameraer Kompatibel med Pentax K-r, K-5 og 645D (Astroracer fungerer kun på kamera med SR-funksjon). Forenkler sporing og fotografering av himmellegemer En allsidig GPS-enhet for Pentax digitale systemkameraer. Den nye GPS-enheten gir ikke bare grunnleggende stedsdata, den har også en rekke funksjoner som forenkler sporing og fotografering av himmellegemer. O-GPS1 monteres på kameraets blitssko hvor man kan lagre breddegrad, lengdegrad, høyde og UTC-tid som metadata i bilder. GPS stedsdata gjør det enkelt å sortere og arkivere bildene ut i fra de steder de er tatt. Værbestandig konstruksjon for bruk i lett regn samt egen strømkilde (AAA-batteri), noe som eliminerer behovet for strømforsyning fra kamerahuset. Ved å koble GPS-data til kameraets SR-system (Shake Reduction) kan O-GPS1 tilby en rekke unike funksjoner som Astroracer, enkel navigering og elektronisk kompass: Astroracer Astroracer er en funksjon som beregner bevegelsen på stjerner, planeter og andre himmellegemer ved hjelp av aktuell latitud og kameraets retning (horisontal og vertikal vinkel). Data til disse beregningene genereres av kameraets akselerasjonssensor, som siden flytter kameraets bildesensor for å synkronisere med himmellegemenes bevegelser. Resultatet blir at himmellegemene avbildes som faste punkter i stedet for utydelige streker som ellers blir resultatet ved lange eksponeringstider. Dermed trenger man kun ett stativ, og behovet for et ekvatorialteleskop bortfaller. Enkel navigering Enkel navigering er en funksjon som beregner retning og avstand til et gitt motiv. Man kan dermed lokalisere motivene sine med hjelp av stedsdata i bildene. Slike data kan også legges inn i ettertid ved å laste opp stedsdata skapt av en PC. Elektronisk kompass Det elektroniske kompasset på O-GPS1 viser kameraets retning på en LCD-skjerm med stor presisjon. Ved å bruke jordens magnetfelt i kombinasjon med stedsdata, kan enheten indikere plassering i relasjon til den geografiske nordpolen. Dermed kan man lagre data om kameraets retning i bildene.

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.