Til kassen
FriFrakt

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto og bilder

Her får du produkttester, fototips og mye inspirasjon! Vil du lære deg mer om ditt kamera og ulike tilbehør? Da finner du mye informasjon her. Har du spørsmål eller forslag til produkter du vil se i produkttester, ta gjerne kontakt med oss på: marked@scandinavianphoto.no

Fotografer biler: 5 tips

Våren er her og for mange innebærer det at det endelig er på tide å kjøre sommerbilen ut av garasjen. Biler er også et morsomt motiv for fotografering men ikke alltid så lett å fotografere. De er store og ofte blanke noe som kan gjøre det vanskelig å få bra bilder, spesielt i sterkt sollys, Vår medarbeider Jim Blåberg er en av de som syntes det er gøy å fotografere biler, har delt sine fem beste tips.

1. Bruk polariseringsfilter
Om du får forstyrrende refleksjoner i bilen eller vil ha en annen effekt i bildet kan du prøve å bruke et polariseringsfilter. Dette hjelper å ta bort refleksjonene fra den blanke overflaten og gir bildene mer kontrast. På en bil, som oftest er veldig blank gjør dette en veldig stor forskjell i bildet.

Polfilter

2. Bruk skyggen eller jobbe med eksisterende lyset
Mange ganger er det vanskelig å få et godt bilbilde i direkte sollys siden kontrastene mellom lys- og skyggeside lett blir veldig skarpe og bildet ofte kan bli flatt og kjedelig. Om du har mulighet, let etter skygge der du kan stille opp bilen og om det ikke er mulig, forsøk å finn en vinkel som gjør at bilen for en dybde.

Solljus

3. Ta detaljbilder
Ikke vær redd for å zoome inn eller gå nærme motivet. Man behøver ikke alltid å få med hele bilen i bildet.

Närbild

4. Prøv nye vinkler
Stå ikke bare rett opp og ned og ta bildet. Bøy deg ned, legg deg ned, eller klatre opp på noe så du får et annet perspektiv. Har du et vidvinkelobjektiv? Bruk det.

Vinklar

5. Fotografer i motys
Oftest når man fotograferer biler midt på dagen velger man å ha solen fra siden eller bak seg. Prøv å gå rundt bilen slik at du har solen foran deg istedet. På den måten kan du få veldig tøffe bilder. Forsøk dog å unngå å få solen rett inn i objektivet.

Motljus

Fotograf er Jim Blåberg og bildene er tatt med Nikon D600 og D7000.Scandinavian Photo,


Vi tar forbehold om eventuelle feil i tekster, bilder samt urimelige feil i prisangivelser.
Sitemap (xml)