Til kassen
FriFrakt

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto og bilder

Her får du produkttester, fototips og mye inspirasjon! Vil du lære deg mer om ditt kamera og ulike tilbehør? Da finner du mye informasjon her. Har du spørsmål eller forslag til produkter du vil se i produkttester, ta gjerne kontakt med oss på: marked@scandinavianphoto.no

Canon EOS 5D Mark IV + to nye profesjonelle objektiv


I dag lanserer Canon et nytt kamera i 5D-serien sammen med to nye L-objektiver og en Wi-Fi-adapter

Salgsstart på kamerahuset og objektivene er forventet sent september eller tidlig oktober 2016. Canon sender i dag, 25/8 kl. 12.00 fra Stockholm Centralstation for å vise fram kameraet. Har du muligheten, så følg livesendingen her.

Canon EOS 5D Mark IV

EOS 5D Mark IV har hentet en rekke funksjoner og teknologier fra storebror, 1Dx Mark II. Blant annet er teknologien bak bildebrikken på 30 megapiksler den samme.

Oppløsningen er lavere enn på 5Ds og 5DsR, men likevel mye høyere enn på forgjengeren og høyere enn på storebror, 1Dx Mark II. Du kan filme i 4K, 30/25/24p (1080/60 og 720/120p er også tilgjengelig) og ta seriebilder med 7 bps. Autofokusen og lysmåleren er arvet fra 1Dx Mark II, og sammen gjør det at kameraet takler enhver utfordring du klarer å utsette den for, på en svært profesjonell måte.

En ny funksjon er 4K Framegrab som gjør at du kan hente ut et 8,8 megapikslers stillbilde fra en 4K videostrøm. Det betyr i praksis at du kan ta 30 bilder i sekundet i en halvtime, hvis du virkelig trenger høy hastighet. Stillbildene du henter ut lagres rett i kameraet.

Dual Pixel RAW

Med Dual Pixel RAW tar kameraet ett bilde med de venstrestilte sensorene og ett bilde med de høyrestilte. Tidligere har disse blitt slått sammen til ett råbilde. Nå kan du ha dataene liggende separat i RAW-filen, noe som gir dobbelt så mye data. Det gjør at du har mer informasjon å jobbe med i etterkant. I Canons programvare, DPP, kan du bruke denne infomasjonen for blant annet å mikrojustere fokus, bokeh og fjerne ghosting for annen sløring av bildet.

Noen inntrykk fra vårt første møte med kameraet

Kamerahuset føles akkurat som forventet, og har du tidligere brukt et 5D-kamera, kjenner du deg umiddelbart igjen. En liten, men likevel betydelig detalj er en liten knapp plassert mellom joysticken og tommelhjulet. Knappen bruker du for å endre kameraets fokusinnstillinger – veldig hendig, og du slipper å ta øyet bort fra søkeren. Knappen kan også programmeres for andre funksjoner og du finner en tilsvarende knapp på det nye batterigrepet BG-E20. Objektivene er noe større og tyngre enn sine forgjengere, men begge har forbedret byggekvalitet og optisk kvalitet. Godt glass veier litt, og de nye kameraene med stort antall megapiksler fortjener og behøver den aller beste optikken.

EF 16-35mm f/2,8L III USM

Canon har utvilet en ny vidinvkelzoom med fantastisk ytelse og lysstyrke. Dette er et stor oppgradering fra forgjengeren, og er den vidvinkelzoomen en ny 5D fortjener.

 • 9 blenderlameller
 • intern zoom og intern fokusering
 • 82mm filtergjenger

EF 24-105mm f/4L IS II USM

Denne vil bli tilgjengelig som kit-objektiv til 5D Mark IV, og er forbedret både med tanke på byggekvalitet og optisk kvalitet. Vi tror dette blir et supet objektiv for bryllup og generell daglig bruk.

 • AirSphere Coating (ASC)
 • Bildestabilisering opp til 4 trinn
 • Fluoritt-coating på fremre- og bakre linselementer.
 • Zoomlås
 • 77mm filtergjenger

WiFi adapter W-E1

Wi-Fi-adapter for Canon EOS 7D Mark II, EOS 5Ds og 5DsR som lar deg fjernstyre kameraet samt overføre bilder direkte til nettbrett eller telefon. 5D Mark IV har innebygd både GPS og Wi-Fi, og har ikke behov for denne enheten.

 


 • Canon EF 16-35mm F/2,8 L III USM
  Canon EF 16-35mm F/2,8 L III USM
  23.895,00 kr
 • Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM
  Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM
  11.278,00 kr
 • Canon EOS 5D Mark IV Kamerahus
  Canon EOS 5D Mark IV Kamerahus
  35.990,00 kr

Scandinavian Photo,


Vi tar forbehold om eventuelle feil i tekster, bilder samt urimelige feil i prisangivelser.
Sitemap (xml)