Til kassen
FriFrakt

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto og bilder

Her får du produkttester, fototips og mye inspirasjon! Vil du lære deg mer om ditt kamera og ulike tilbehør? Da finner du mye informasjon her. Har du spørsmål eller forslag til produkter du vil se i produkttester, ta gjerne kontakt med oss på: marked@scandinavianphoto.no

Se hvilket utstyr Crazy Pictures bruker

Filmkollektivet Crazy Pictures er en av våre #scandinavianphotographers. De har tidligere laget kortfilmer som har blitt vist på YouTube og lager nå sin første spillefilm som heter "Den blomstertid nu kommer". Her forteller Crazy Pictures litt om utstyret de har brukt når de har laget spillefilmen.

Filmkamera

Sony PXW-FS7

FS7 er et fleksibelt skulderkamera med 4K oppløsning og Super35 sensor, med et stort objektivutvalg, god brukervennlighet og kompatibelt med en rekke forskjellige tilbehør.

"Vårt hovedkamera de siste 2 årene. Den er med på alt og er veldig brukervennlig, filmer lette filer som alikevel holder høy kvalitet, god lysfølsomhet og holder et høyt nivå om man ser på prisen."

Sony A7s II

A7S II, mørkets mester. Et kompakt speilløst systemkamera fra Sony med innebygget bildestabilisering, som brukes flittig i mørke miljøer. Den store lyssterke fullformatsensoren og kameraets lille størrelse gjør at A7S II er et soleklart valg for filmskapere som vil gjøre annerledes opptak og skal jobbe under dårlige lysforhold.

"Vårt B-kamera som er utrolig hendig og kompakt. Perfekt for trange steder og spesialrigger. Helt rå innebygget stabilisator. Den er også veldig lysfølsom og uvurderlig i enkelte nattsekvenser. Kan filme i samme fargeprofil som FS7, de to passer veldig godt sammen."

Gimbal og droner

DJI Ronin

DJI Ronin er en kraftfull kamerastabilisator som gir deg myke, fine og stabile bilder selv når du løper og beveger deg raskt. Forholdsvis kompakt enhet med god kapasitet har gjort Ronin til en veldig populær stabilisator for filmskapere.

"Klarer forholdsvis tunge kamera og gir deg mye for pengene. Har brukt den til håndholdte kameraopptak samt rigget den på bilder for å få stabile oppta."

DJI Inspire 1 med Zenmuse X5 Pro

DJI's drone er bransjeledende med avansert teknologi kombinert med høy brukervennelighet og automatiske hjelpefunksjoner.  X5 Pro kamera bruker en  Micro4/3 sensor som kombinerer høy bildekvalitet med liten størrelse og har utskiftbare objektiv. Inspires unike løsning med bevegelig landingsunderstell gjør at kamera er plassert lengst ned på dronen som under drift gir deg muligheten til 360º rotasjon uavhenging av dronens flyveretning. Med Dual Operator-funksjonen kan en person fly og en person styre kamera.

"Smidig og brukervennelig men med et rått resultat."

Stativ

Schatler stativ 12 SB SL MCF

Schatler produserer profesjonelle stativ for tillverkar professionella stativ for broadcast- og film operatører med veldig høye krav. Fokus ligger på enkelhet, pålitlighet och 12 SB SL MCF klarer en belastning mellom 1-15kg og temperaturer mellom -40ºc til +60ºc uten at det går på bekostning av prestasjonen til stativet og hodet.

"Lett og smidig men alikevel stødig. Brukervennlig!"

Zacuto FS7 Recoil

Riggen er konstruert for å gi deg en optimal balanse i ditt kamera uansett lengde på kamera eller objektivet. Du kan alltid få balansepunktet nøyaktig over din skulder noe som avlaster samtidig som det gir deg stabilitet. Bunnplaten i VCT-stil har en innebygget, bøyd skulderpute, stativfeste og godt med plass på sidene for å feste tilbehør.

"Smidig rigg for skulderbruk og rails som man enkelt kan sette mattebox og follow focus på."

Zacuto Tripod plates

Med VCT Tripod Plate kan du forvandle et vanlig stativhode til VCT-14-style. Fungerer med VCT Universal Baseplate og gjør det mulig å raskt bytte mellom å filme på skulderen og på stativ. Anbefales foor bruk med Zacuto Next Generation Recoil rigger.

"Enklere å balansere og raskt å sette kamera på stativet."

Vocas Mattebox MB-255

Vocas Mattebox MB-255 med barndoorns/flagg brukes for å skjerme for uønsket lys og gir muligheten til å bruke fargefilter.

"Lett, smidig, passe stor og bra flagg for å skjerme for uønskede lens flares."

Monitorer

Small HD 702

SmallHD 702 er en 7" monitor med høy lysstyrke som gjør det enkelt for operatøren å se et korrekt bilde fra kamera. SmallHD har flere funksjoner som f.eks Focus-assist, histogram og false-color som hjelper deg å få rett eksponering i videoen. Monitoren konverterer mellom HDMI og SDI begge veier, perfekt om du skal sende signalen videre til f.eks en regimonitor.

"Skarp og lyssterk monitor som vi både har hatt festet på FS7 og brukt som monitor for regi og B-foto."

Atomos Ninja Flame

Høyoppløst 7" monitor og recorder med 4k-innspilling. Monitoren gir operatøren et tydelig bilde og høyere lysstyrke enn kameras monitor, gjør det enkelt å sette skarpheten der du ønsker og at eksponeringen er riktig. Ved filming i LOG-profil går det an å simulere en Look Up Table (LUT) direkte på monitoren for å få en forhåndsvisning av fargen på resultatet. Opptakeren kan i mange tilfeller spille inn en høyere videokvalitet enn hva kamera klarer internt, noe som er veldig kjekkt sammen med systemkamera. Innspillingen skjer direkte på harddisker, istedet for minnekort som bidrar til å øke hastigheten på arbeidsflyten i etterbehandlingen.

"Skarp og lyssterk monitor med innbygget recorder. Kan filme direkte i 422 prores. Brukt sammen med A7s som monitor samt recorder for å få bedre codec."

Tilbehør

Metabones Speed booster

Metabones Speed Booster fokuserer bildeflaten fra et fullformatsobjektiv og tilpasser det til en mindre bildesensor. Dette gir deg høyere lysstyrke, bedre skarphet og en mindre brennviddeforlengning og øker på denne måten bildekvaliteten når et fullformatsobjektiv brukes på en APS-C/Super35 eller Micro4/3 sensor.

"Gjør kamera litt mer lysfølsomt og gjør Fs7an til nesten et fullformats kamera."

Portabrace regntrekk

Portabrace er regntrekk spesielt laget for videokamera. Beskytter kamera mot regn, jord, støv og sand så du kan bruke den i litt mer ugjestfrie miljøer. Spesielle vinylvinduer som du kan åpne og skifte innstillinger eller bytte batteri selv med regntrekket montert.

"Har vært uvurderlig i bruk under våre bløte innspillingsdager."

B&W Outdoor Case

B&W lager ekstremt pålitelige, vanntette og robuste vesker som brukes av alt fra militær og redningstjenesten til filmskapere og fotografer.  B&W's vesker finnes i mange forskjellige størrelser og med forskjellige innredninger for å kunne skreddersys etter brukerens behov.

"Stabil liten case som vi har brukt til alt ifra batterier, harddisker og objektiv."

Les mer om Crazy Pictures


  • -4 % Sony A7S II kamerahus
    Sony A7S II kamerahus
    26.990,00 kr

Fototips,


Vi tar forbehold om eventuelle feil i tekster, bilder samt urimelige feil i prisangivelser.
Sitemap (xml)