Til kassen
18. desember

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto og bilder

Her får du produkttester, fototips og mye inspirasjon! Vil du lære deg mer om ditt kamera og ulike tilbehør? Da finner du mye informasjon her. Har du spørsmål eller forslag til produkter du vil se i produkttester, ta gjerne kontakt med oss på: marked@scandinavianphoto.no

Våre beste julegavetips til den som nettopp har begynt å fotografere

Julklappstips - Våra bästa julklappstips till den som precis börjat fotografera

Leter du etter den perfekte julegaven til nen som har begynt å interessere seg for fotografering, og kanskje nettopp skaffet seg sitt første kamera? Vi har samlet inspirerende og anvendelige produkter for nybegynneren som tar fotograferingen til det neste nivået.

Gavekort - Den perfekta gaven

Vet du ikke hvilken julegave som passer best? Kjøp et gavekort, så kan vedkommende selv bestemme hva den vil kjøpe seg. En gavekort er den perfekte gaven som er like morsom å få som enkel å gi. Gavekort kan kjøpes i vår butikk, samt på vår hjemmeside, og sendes portofritt hjem til deg. Gavekortet kan brukes til å kjøpe våre produkter. Man kan også bruke gavekortet til å få bildene sine skrevet ut fra vår printavdeling i Sverige, Scandinavian Photo Print.

Julklappstips - Stativ och fjärrkontroll

Fotostativ og fjernutløser til gruppebilder

Med et stativ og en fjernutløser er det enkelt å ta selvportretter eller gruppebilder av hele slekten. Ved å bruke en fjernkontroll elimineres også risikoen for at kameraet beveger seg ved et uhell når kameraets vanlige utløser trykkes ned, noe som kan gi bilder med bevegelsesuskarphet. Stativ finnes i mange ulike modeller og priskklasser, der Benro T880EX og Benro Travel iTrip 15 er to modeller som passer godt til de som ikke tidligere har brukt stativ. Her finner du alle våre stativ med stativhode beregnet til fotografering. Fjernkontroller finnes både med kabel og med trådløse alternativer. Canon RC-6 og Nikon ML-L3 passer til de fleste av Canon og NIkons kameraer. Dersom fjernutløseren skal passe til et kamera fra en annen produsent har Hähnel ulike fjernkontroller som passer til de fleste merkene.

Julklappstips - Närbildslins för makrofotografering

Nærbildeobjektiv for makrofotografering

Et nærbildeobjektiv er en enkel måte å komme i gang med og teste makrofotografering. Raynox DCR-250 fungerer sammen med alle objektiver som har en filterdiameter på 52 til 67 mm, og festes enkelt på objektivet. Objektivet gjør det mulig å ta nærbilder av alt fra juletreet til julekryssa og annen fin julepynt. En julegave som sysselsetter fotografen hele julaften!

Julklappstips - Kameraryggsäck

Kameraveske til å beskytte utstyret

Kameravesken gjør slik at utstyret kan tas med til mange forskjellige fotosteder, og passer på at det kommer trygt frem uten å bli skadet. Samle alt kameratilbehøret ditt i vesken, så er du sikker på at du har alt på et sted, slik at utstyret alltid er klart til å tas med på nye eventyr. Det finnes mange ulike typer kameravesker, og de vanligste er skulderveskene og ryggsekken. Skuldervesken tar ikke så stor plass, og er lett å ta med, mens ryggsekken er mer behagelig til lengre turer. Think Tank Mirrorless Mover er en skulderveske som finnes i flere ulike størrelser og farger, slik at den skal passe enhver smak og for ulike typer kamerautstyr. Passer det bedre med en ryggsekk, finnes f.eks. Think Tank Turnstyle V2.0 i tre forskjelige størrelser, og i to ulike farger. Våre øvrige kameraryggsekker finner du her, og her finner du alle våre skuldervesker til kameraer.

Et lyssterkt fast normalobjektiv

Et lyssterkt objektiv med fast brennvidde gjør det mulig å ta bilder med liten dybdeskarphet, og er et bra objektiv for å videreutvikle fotograferingen sin. Canon 50mm f/1,8 STM og Nikon AF Nikkor 50mm f/1,8D er to objektiver med stor blender, noe som gjør de lyssterke, og de passer perfekt til blant annet portrettfotografering. Her kan du lese mer om hvilke typer objektiv som passer godt til portrettfotografering.

Julklappstips - 50 mm objektiv

Bøker gir kunnskap

Kunskap kan man ikke få for mye av, og en bok er en perfekt måte å lære seg mer om hvordan kameraet fungerer, og grunnprinsippene innenfor fotografering. Vi har mange ulike bøker både for å lære seg mer om fotografering, samt inspirerende bøker med bilder tatt av kjente fotografer. Her finner du alle bøkene vi har i vårt sortiment.

Ta vare på det eksisterende lyset med en reflektor

Med en reflektor kan man lyssette ulike motiver med det eksisterende lyset i et rom, eller bruke lys som kommer inn fra et vindu, og det er et nødvendig verktøy i alle fotografers kameraveske. Reflektorer finnes i flere ulike størrelser og farger, der Lastolite 75cm sølv/hvit er en storselger, sammen med Phottix 5-in-1 80 cm. Begge er svært bra reflektorer, der Phottix har fordelen at man kan eksperimentere med hvordan de ulike fargene på refleksskjermen påvirker lyset i bildene. Her finner du alle våre reflektorer

Julklappstips - Reflexskärm

Timelapse av stjernehimmelen eller planter

Med en stor porsjon tålmodighet og tid kan du lage fine timelapse-filmer av f.eks. en stjernehimmel eller blomster som sakte vokser til liv. For å lage en timelapse trenger du en fjernkontroll med timerfunksjon, og et stativ. Phottix Taimi Timer Remote fungerer til mange ulike kameramodeller, og har intervalltimer som fungerer fint til timlapse. På Photobloggen kan du lese et innlegg der vi forklarer hvordan vi gjorde en timelapse av blomster.

Ekstern blits for portrettfotografering

Med en ekstern blits har du mulighet til å leke med lyset, og forme det slik du vil for å skape fine bilder. En julegave som gjør det mulig å ta pene portrettbilder av hele familien. Yongnuo YN-565EX II finnes til både Canon og Nikon og kompletteres med fordel av Lastolite EzyBounce Compact Bounce Card som gjør det lettere å styre lyset.

Tegnebrett til den kreative

Tegnebrettet er den perfekte julegaven til kreative personer. Med tegnebrettet er det enkelt både å redigere bilder og lage tegninger. Intuos Photo fra Wacom fungerer til både PC og Mac, og leveres med programvarer som gjør du kan begynne å bruke den med en gang. Ønsker du bedre presisjon i arbeidet finnes f.eks. Wacom Intuos Pro small.

Julklappstips - Ritplatta

Harddisk for sikkerhetskopiering av bilder

En harddisk til å gjøre backup av bilder på er en utrolig verdifull julegave dersom den interne harddisken i datamaskinen skulle gå istykker. Vi anbefaler at du alltid lagrer bildene dine på minst to steder, og dersom du vil være helt sikker på at bildene ikke forsvinner bør du lagre de på tre ulike steder, der minst en av de er online. LaCie Rugged Mini med USB 3.0 finnes med 1TB eller 2TB lagringsplass, og er en harddisk som tåler litt tøffere tak. Les mer om hvordan Lightroom kan hjelpe deg til å sortere bildene dine, samt å gjøre backup i vårt blogginnlegg.

Solid kamera for alle aldre

Er du på jakt etter en julegave som passer uansett om mottaker av pakken er 7 eller 70 år? Nikon Coolpix W100 er et solid kamera som passer til den som ikke har hatt kamera tidligere, eller til de som trenger et vanntett reisekamera. Finnes i flere farger, slik at du kan få det i "rett" farge.

Ulike effektfilter

Med ulike effektfilter kan du skape bilder med fine effekter. Med ND-filter kan du fange bevegelsene i vann ved å forlenge lukkertiden. ND-filteret gjør at mindre lys når kameraets sensor, og at det går an å bruke en lenger lukkertid. Les om hvilke effekter du kan få ved å bruke et ND-filter her

Et annet filter som endrer lysets egenskaper er polariseringsfilteret. Med et polafilter montert på objektivet kan du ta bilder der du enten før med refleksjonene fra et vindu, eller ved å vri på filteret, der man ser gjennom vinduet.. Les mer om hvordan et polariseringsfilter fungerer her

Julklappstips - Handledsrem

Håndleddsrem som tilbehør

En håndleddsrem er både et fint tilbehør som setter en personlig touch på kameraet, men det kan også være redningen dersom kameraet skulle klare å gli ut av hånden. Remmen vil da forhindre at kameraet faller ned i bakken. Joby DSLR Wrist strap, Peak Design Cuff CF-BL-3 og Matin Vintage er tre ulike remmer med ulik stil som fungerer med kameraer som har øgler for nakkerem.

Rengjøring og beskyttelse

Kameraet og annet utstyr trenger å beskyttes for at det skal vare lenger. Med vår pusseklut er det enkelt å ta vekk eventuelle fettflekker og annen smuss, f.eks. fra objektivets frontlinse elller kameraets LCD-skjerm. Dersom det er kommet støv inn mellom objektivet og kamerahuset kan du blåse lett med en blåsebelg for å forsøke å få vekk støvkorn som ellers ville synes som små, svarte flekker på bildene dine. Tenk på å holde kamerahuset med åpningen nedover når du blåser med belgen.


 • Nikon Coolpix W100 blå
  Nikon Coolpix W100 blå
  1.290,00 kr
 • Nikon Coolpix W100 gul
  Nikon Coolpix W100 gul
  1.290,00 kr
 • Canon EF 50mm f/1.8 STM
  Canon EF 50mm f/1.8 STM
  1.170,00 kr
 • Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D
  Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D
  1.495,00 kr

Produkttips,


Vi tar forbehold om eventuelle feil i tekster, bilder samt urimelige feil i prisangivelser.
Sitemap (xml)