Til kassen
Lagersalg

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto og bilder

Her får du produkttester, fototips og mye inspirasjon! Vil du lære deg mer om ditt kamera og ulike tilbehør? Da finner du mye informasjon her. Har du spørsmål eller forslag til produkter du vil se i produkttester, ta gjerne kontakt med oss på: marked@scandinavianphoto.no

Kreativ bruk av Mini Crane

 

Filmverdenen er kostbar, og man trenger ofte hjelp. Men det er også mye du kan gjøre på egenhånd! Det kan være en utfordring når man kanskje ikke har budsjetter til det man vil, eller når man bare vil lage noe kreativt. Kanskje også helt alene. Med film er det veldig fint å ha stabilitet (hvis det er formålet), samt kunne bevege kameraet i nye, spennende vinkler.

 

 

Jeg gjorde nylig et filmopptak/ test med et Nikon DSLR og var ute etter å filme kreativt med ulike perspektiver i et fashion-portrett. Ovenfra og ned, samt panorere i jevne bevegelser. Jeg kom over Mini Crane hos Scandinavian Photo som var et ypperlig og rimelig alternativ.

Mini Crane er mulig å håndtere for en person, samt at den gir god stabilitet og gir en profesjonell look. Det er også mange ulike former for hvordan du kan bruke den, hvis du prøver deg fram. Denne gangen brukte jeg den montert på et Manfrotto Avenger-stativ siden jeg skulle ha kameraet såpass høyt i luften, men den kan også brukes med mye enklere stativ. Litt avhengig av kamera og optikk.

 

 

Etterhvert som jeg brukte den så jeg nye muligheter med ulike justeringer. Den lar deg tilte kameraet med en skrue bak, samt at armen kan forlenges. Den kan brukes med vektlodd eller uten, jeg svingte bare armen slik jeg ville. Med på opptaket brukte jeg eksterne opptakere slik at jeg kunne se filmingen, samt trådløse mikrofoner. I tillegg "pimpet" jeg den til slutt opp med en stor ring-led-lampe i tillegg. Det ble tilsatt en alt-i ett løsning som fungerte helt utmerket, også profesjonelt.

Og som fotograf gjorde jeg alt alene, jeg og Mini Crane. Det eneste man skal være ops på er at det kan være tungt, det er viktig med sterke armer ;)

 

Julie Christine Krøvel / Prinsessen av Frogner

Hasselblad beskrev Julie godt med setningen: «Takket være gleden av å bryte regler har hun skapt bilder som har hennes egne distinktive look». Hennes bilder er kjent for å være fulle av liv, farger og spennende lyssetting. Prinsessen av Frogner jobber mye innenfor genren som blir omtalt som «Fashion film / Editorial Cinematography», hvor stillbilder vekkes til liv ved hjelp av bevegelse og lydbilde.

Besøk Julies hjemmeside her


  • LedGo LED-belysning LG-R320C Bi-Color
    LedGo LED-belysning LG-R320C Bi-Color
    3.595,00 kr

Produkttips


Vi tar forbehold om eventuelle feil i tekster, bilder samt urimelige feil i prisangivelser.
Sitemap (xml)