Til kassen
Lagersalg

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto og bilder

Her får du produkttester, fototips og mye inspirasjon! Vil du lære deg mer om ditt kamera og ulike tilbehør? Da finner du mye informasjon her. Har du spørsmål eller forslag til produkter du vil se i produkttester, ta gjerne kontakt med oss på: marked@scandinavianphoto.no

Hurtigtest av Sigma 105mm DG HSM f/1.4 Art

Det finnes en spesiell følelse som oppstår når jeg får teste et nytt objektiv som du er interessert i, og for meg ble det slik da jeg fikk prøve Sigma 105mm DG HSM f/1.4 Art. Jeg har allerede flere Sigma Art-objektiver, og vet hva de er gode for, men jeg har vært veldig nysgjerrig på akkurat dette objektivet. Med objektivet i hånden gikk jeg rundt på kontoret og spurte om det var noen som kunne tenke seg å ofre noen timer for at jeg skulle få gå ut og teste objektivet raskt. Jeg fikk med meg Jennifer på vår økonomiavdeling som  trenger noen nye profilbilder, og pakker vesken med Canon 5D Mark IV, Canon 6D Mark II, Sigma 85mm art, Sigma 105mm og Canon EF 70-200mm for å kunne fotografere, sammenligne og teste.

Alle bilder i innlegget er tatt med Sigma 105mm f/1.4 Art. Bildene der Sigma 105mm f/1.4 Art er med i bildet er tatt med Sigma 85mm f/1.4 Art og med kameraene Canon EOS 5D Mark IV eller 6D Mark II.

Hvordan er objektivet?

Det finnes et visst hat/elsk-forholdt til objektivet. Det er stort, men ikke som andre objektiver, heller kort og bredt. Den er faktisk smidigere enn jeg trodde når jeg begynner å fotografere med objektivet påmontert, ettersom det meste av vekten havner nær kamerahuset istedet for lenger fra. Til forskjell fra mitt 70-200mm-objektiv som er betydelig lenger passer dette Sigma-objektivet faktisk bedre i min skulderveske, ettersom det ikke stikker ut på toppen når objektivet er montert på kameraet. Det er et stort objektiv, men det er vel verdt det når det leverer en fantastisk bildekvalitet og bakgrunnsuskarphet. Størrelsen kompenseres også av stativfestet som gjør at du kan bruke det med et etbensstativ. Om du foretrekker en slingrem kan du montere det i stativfestet, noe som sparer kameraets bajonett.

Byggkvaliteten

Som alle Sigma Art.objektiver er det bygget som en panservogn, du merker at det er kvalitet i både materiale og konstruksjon. En stor fordel er at Sigma 105mm f/1.4 Art er værtett, noe som er perfekt for meg som fotograferer i både sand, snø og storm. Frontlinsen måler opp til hele 105mm i diameter, noe som gjør det veldig respektgivende, ulempen er at uv-, polariserings- og nd-filter blir dyrere, men det er helt enkelt noe en bare må leve med.

Skarphet og bakgrunnsuskarphet

Det er alltid det store spørsmålet; er det skarpt? Sigma 105mm Art er utrolig skarpt, selv på f/1.4. Men det gjelder å holde tungen rett i munnen når du plasserer fokuspunktt på det nærmeste øyet for at det skal bli best mulig resultat. Generelt sett er det ikke feil å teste og blende ned til f/2-f/2.8 for å få litt mer dybdeskarphet, spesielt dersom du står nærme modellen. Når det kommer til bakgrunnsuskarpheten er jeg imponert, du kan nesten fotografere hvor som helst ettersom du kan blurre bakgrunnen og lage en veldig "drømmende" følelse i bildene.

 

Bildene viser forskjellen mellom å fotografere med blender f/16 kontra f/1.4 og fokuserer på noen eller noe i nærheten.

Eksempel på hvordan bakgrunnen og bakgrunnsuskarpheten vil se ut dersom du fotograferer på f/1.4

Hva liker jeg med objektivet?

 • Lysstyrken og brennvidden
 • Pen, liten dybdeskarphet (du kan i prinsippet blurre ut hva som helst)
 • Konstruksjonen "kort men tykk"
 • Solblenderen som følger med
 • Stativfestet som følger med (perfekt til å avlaste armene ved hjelp av et etbensstativ)
 • Skarpheten

Objektivet er skarpt alt på f/1.4, dette er samme bildet men i det ene bildet har jeg zoomet inn 100%

Hva er negativt med Sigma 105mm f/1.4 Art?

 • Tungt
 • Stor filterdiameter

Et objektiv som vekker "må ha-begjæret"

Er du på jakt etter et objektiv som kan blurre ut alt i bakgrunnen med en fin bakgrunnsuskarphet så er dette rett valg for deg. Når det kommer til brennvidden føles det veldig passende, hverken for langt eller for kort. Det er et morsomt, velkonstruert og skarpt objektiv som gir deg mulighet til å fotografere med ekstremt liten dybdeskarphet og få fantastiske bilder. Det er et objektiv som skiller seg ut, og som vekker "må ha-begjæret" hos de fleste fotoentusiaster og profesjonelle.

Er du nysgjerrig på dette objektivet finnes det som demoeksemplar i vår butikk. Ta med deg minnekort og kameraet ditt, og prøv å fotografere litt med det i butikken vår. Du vil ikke angre! Du når oss via info@scandinavianphoto.no, på telefon  21 65 98 40 eller ved å besøke oss i vår butikk i Møllergata 4 i Oslo. Gå heller ikke glipp av våre temasider der du kan finne mer inspirasjon og produkttips som hjelper deg til å bli enda bedre til å skape kule bilder og videoer. Lykke til!


 • Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art til Canon
  Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art til Canon
  14.999,00 kr
 • Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art til Nikon
  Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art til Nikon
  14.999,00 kr
 • Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art til Sony FE
  Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art til Sony FE
  14.999,00 kr
 • Sigma 85mm f/1,4 DG HSM Art til Canon
  Sigma 85mm f/1,4 DG HSM Art til Canon
  11.999,00 kr
 • -13 % Canon EOS 5D Mark IV Kamerahus
  Canon EOS 5D Mark IV Kamerahus
  25.989,00 kr
 • -17 % Canon EOS 6D Mark II kamerahus
  Canon EOS 6D Mark II kamerahus
  13.989,00 kr

Produkttester,


Vi tar forbehold om eventuelle feil i tekster, bilder samt urimelige feil i prisangivelser.
Sitemap (xml)