Tema: Lyssetting

Banner-mal.jpgÅ bruke lyset på rett måte når du fotograferer eller filmer er en solid utfordring, og forutsetningene dine kan variere avhengig av plass, tid på døgnet, årstid med mer. Det finnes mengder av produkter som hjelpe deg til å styre og kontrollere lyset for å få finere lys i bildene dine. Her har vi samlet produkttips, inspirasjon og gode råd til deg som vil lære deg å mestre lyset.

Fotografer med blitslys

Her finner du tips og produkter for fotografering i fotostudio. I filmen kan du se tips og triks for portrettfotografering, og nedenfor er noen produkter tilpasset for studiofotografering.

Er du helt ny på studiofotografering kan du finne komplette blitspakker for å starte opp ditt eget studio. Her finnes også enkeltblitser og portable batteripakker for deg som fotograferer mye på location.

Lær deg mer om blitser og deres tilbehør

Inspirasjon

Her har vi samlet et utvalg blogginnlegg for deg som vil lese og lære mer om lyssetting og grunnutstyr som kan være anvendelig. Du finner blant annet innlegg om det grunnleggende i lyssetting, du kan lese om ett besøk i John Hagbys studio og fordype deg mer i det å lyssette ved innspilling av film.

1
okt

Fotografer med LED- og blitslys på location

Det finnes tilfeller der du kanskje kjenner på at det eksisterende lyset ikke strekker til, og kanskje spesielt på mørke høstdager eller kvelder. Da er det ikke en dum idé å ha med ekstern lyssetting til hjelp, slik at du får nye muligheter for fine bilder. Bruk omgivelsene dine og eksisterende lys til hjelp, og bland dette med ditt eget lys. Forsøk deg ut på tur, og fotografer med liten dybdeskarphet og en herlig bokeh i bakgrunnen, samtidig som du har et lyssatt motiv.

Les mer

25
sep

Vi besøker John Hagbys studio

Vi har besøkt studiofotografen John Hagby som er produktekspert og foreleser innen blits- og studioutstyr. Vi fikk et innblikk i hvordan det ser ut i hans studoi, hva slags utstyr han bruker, og vi fikk Johns beste lyssettingstips. I følge John er det viktigste å begynne med å skape en enkel lysseting og mestre den, for å siden bygge videre og utforske alle muligheter omkring lyssetting.

Les mer

22
jan

Fotografer med Tethering

Tethering innebærer i korthet at du fotograferer rett inn på datamaskinen, noe som gir deg store fordeler i håndteringen, og effektiviserer arbeidsflyten i studio. Istedet for å fotografere og lagre bildene på et minnekort lagres bildene også direkte på datamaskinens harddisk, og du kan se bildene på dataskjermen noen sekunder etter du har tatt de.

Les mer

22
jan

Fotografer gode produktbilder

Det finnes mange måter å fotografere pene produktbilder til hjemmesiden din eller til store billboards. I dette innlegget skal vi se på hvordan du selv kan skape og fotografere pene produktbilder på litt ulike nivåer. Det du skal begynne med er å spørre deg selv hva ambisjonen med produktbildene er, og hvor lenge det vil være aktuelt? Er det en brukt modell som bare selges én gang, eller vil du selge samme modell igjen og igjen? Eller er det kanskje unike objekter, som keramikk eller annet håndtverk, der hvert produkt trenger et unikt bilde av god kvalitet? Dette avgjør hvor mye tid og penger du skal legge i et produktbilde, da produktfoto kan være alt fra en liten skrue til ferdig innredning. Et første tips er å skaffe en bok om produktfoto for kunnskap og inspirasjon.

Les mer

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.