Kunnskapsbank – lær mer om foto, video, lyd og IT

Etter mer enn 40 år i teknologibransjen har vi i SP lært en ting eller to innen foto, video, lyd og IT – og vi ønsker å dele vår kunnskap med deg. Her har vi samlet guider, tips og råd slik at du kan utvikle din kreativitet videre. Lær mer med oss!

Hva kan man lage med 3d-printer og hvordan fungerer 3d-utskrift?

En 3D-printer gir deg mulighet for å ta effektivitet og kreativitet til et nytt nivå. Den er svært bred i bruksområdet sitt, og kan f.eks. brukes innen arkitektur, industridesign og smykkeproduksjon, men også innen skole, utdanning eller for deg som vil øke kreativiteten hjemme i familien. Det finnes skrivere for både nybegynnere, mer avanserte brukere og modellene er mange. Vi ser frem til å kunne hjelpe deg med å finne frem i 3D-jungelen, og åpne døren til 3D-printerenes kreative verden.

Les mer

31
okt

Hva er monitorering og hvordan fungerer det?

Monitorering er at du lytter til og overvåker for eksempel en sang eller musikkinnspilling. Det kan være at du lytter med når noen andre tar opp, men det kan også bety å høre deg selv når du synger eller snakker på scenen.

Les mer

18
okt

Filterguide – velg riktig filter til objektivet ditt

Hvorfor bør jeg bruke UV-filter på kameraet, og hvordan fungerer et polarisasjonsfilter? Hvordan fotograferer jeg med lange lukkertider når det er sol og lyst ute? Et kamerafilter er den viktigste investeringen du kan gjøre til objektivet ditt og gir deg også nye funksjoner og fotomuligheter. I denne filterguiden svarer vi på de vanligste spørsmålene om filtre og går gjennom de ulike filtertypene.

Les mer

12
okt

Lukkertid – hvordan fungerer kameraets lukker?

Kameraets lukker styrer lukkertiden, som påvirker hvor lenge lukkeren er åpen og sensoren utsettes for lys. Jo lengre lukkertid du velger, jo mer lys kommer inn i kameraet – og omvendt. Kort lukkertid fryser bevegelser, mens lang lukkertid fanger opp hendelser over lengre tid i bildet.

Les mer

7
okt

Objektivguide - slik velger du riktig objektiv basert på dine behov

Er det på tide med et nytt objektiv, men det er vanskelig å velge hvilket? Lurer du på hvilken brennvidde du trenger? Er du usikker på hvilken funksjon du skal se etter, eller lurer du på hvilke objektiver som passer for kameraet ditt? I vår komplette objektivguide hjelper vi deg med å sortere ut de ulike egenskapene og funksjonene som skiller ulike ojektiver, og hva du bør se etter for å få det beste objektivet for dine behov.

Les mer

3
okt

Hvordan velge riktig tegnebrett

Hva er et tegnebrett og hvordan fungerer det? Hvilket tegnebrett bør jeg velge? Hva er viktig å vurdere for å velge riktig? Et tegnebrett er et effektivt tilbehør til datamaskinen for innholdsskapere og gjør arbeidet enklere dersom du driver med bildebehandling, tegning eller om du er designer. Vi hjelper deg med å finne svar på spørsmålene dine og med å velge riktig tegnebrett slik at du kan komme i gang med å være kreativ.

Les mer

18
sep

Fotografere nordlys

Vil du fotografere nordlyset og fange det spektakulære skuet som Aurora Borealis gir? Nordlyset er et nesten magisk lysspill under kalde vinternetter som mange drømmer om å fange på bilde, og det trenger ikke å være vanskelig heller. Du kan bruke både systemkamera eller mobiltelefon til å fotografere nordlyset. I noen tilfeller kan det være vanskelig å se nordlyset med det blotte øye, men et kamera med gode ISO-egenskaper eller en mobiltelefon fanger lysspillet bedre, så ta bilder selv om det kan være vanskelig å se. Her har vi samlet alle våre tips til hvordan du forbereder deg til å fange magien på bilde, uansett om du fotograferer med kamera eller mobiltelefon.

Les mer

4
aug

Fotografere Perseidene 2022

Opplev og fotografer Perseidene! Fenomenet inntreffer mellom 8.-12. august og du kan se Perseidenen meteorregn med det blotte øye. Det er en perfekt mulighet til å fotografere stjernehimmelen sammen med spektakulære meteorer som brenner opp i jordens atmosfære. Vi hjelper deg med å finne hvilket kamera, objektiv og stativ du trenger og hvilke kamerainnstillinger som er best for å fotografere Perseidene.

Les mer

26
okt

Starte podcast – alt du behøver å vite

Podcast, podd, poddradio – kjært barn har mange navn. Å starte en podcast behøver ikke være avansert, og å gå fra en idé til sending kan gå fort. Tenk på vinklingen eller et emne til din podcast, velg ut de produktene som passer deg og du er i gang! Her finner du produkttips, inspirasjon og gode råd til deg som vil starte å podde eller som allerede har en podcast og vil fordype din kunnskap eller oppgradere utstyret ditt.

Les mer

12
jun

Hva er brennvidde?

Brennvidde beregner objektivets forstørrelsesgrad. Dvs. ved hjelp av tall angitt i mm, så kan vi se hvor mye eller lite objektivet er zoomet inn.

Les mer

12
jun

Supermåne og blodmåne – 5 tips for å ta bilder av månen

Månens ulike faser er fenomener som er fantastiske å se og populære å fange på bilde, men den blir enda mer intens under de mer unike forholdene supermåne og blodmåne. Her har vi samlet våre beste tips om systemkameraer, objektiver og kamerainnstillinger som egner seg for månefotografering, og som gir deg muligheten til å lage magiske bilder.

Les mer

12
jun

Lær deg mer om minnekort

Minnekort finnes i mange ulike størrelser, kvaliteter, hastigheter, teknikker, betegninger og merker. Vi forsøker å rense opp i denne jungelen ved å se på alle kryptiske koder, hva de betyr og hva du trenger.

Les mer

22
jan

Bildestabilisator - hvor bra er det?

Det er ikke alltid lett å være stødig på hånden, noe som ofte kan medføre bevegelsesuskarphet - spesielt når man fotograferer i dårligere lysforhold (som gir lenger lukkertid) eller med teleobjektiv (jo lenger brennvidde, desto vanskeligere er det å holde kameraet stille). En god funksjon som kompenserer for dette er bildestabilisatoren, som hjelper deg å holde bildet i ro.

Les mer
Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på ny teknologi! I vårt nyhetsbrev gir vi deg eksklusive tilbud, siste nytt fra ledende merker i bransjen og massevis av inspirasjon. Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev godtar du at dine personopplysninger vil bli behandlet i henhold til våre retningslinjer for personvern.