Kunnskapsbank – lær mer om foto, video, lyd og IT

Etter mer enn 40 år i teknologibransjen har vi i SP lært en ting eller to innen foto, video, lyd og IT – og vi ønsker å dele vår kunnskap med deg. Her har vi samlet guider, tips og råd slik at du kan utvikle din kreativitet videre. Lær mer med oss!

Kameraets sensorstørrelser – hva er forskjellen mellom fullformat og APS-C?

Sensoren i et kamera kan sammenlignes med filmen i et analogt kamera. Den registrerer lyset fra objektivet og konverterer det til et bilde. Det finnes bildesensorer i ulike formater som er greit å kjenne til ved kjøp av systemkamera. Her ser vi nærmere på kamerasensorer spesielt, de ulike størrelsene og hva som skiller de fra hverandre.

Les mer

22
mai

Finn den riktige kikkerten for dine behov

En kikkert gir deg muligheten til å oppleve omgivelsene dine på en fantastisk måte. Det er en rekke ting du bør tenke på når du velger kikkert, avhengig av ditt bruksområde og dine behov – for eksempel er multikikkerter annerledes enn jakt- eller marinekikkerter. Her har vi samlet verdifull informasjon og våre beste tips slik at du kan finne en som passer deg!

Les mer

16
mai

Gimbalguide – lag bedre videoer med en gimbal

En gimbal hjelper deg med å få jevne og stødige videoer ved å stabilisere kameraet eller mobilen for å unngå risting og rykkende bevegelser. Dette gjør at opptakene dine får en jevnere og mer profesjonell karakter. Her går vi gjennom hvordan du kommer i gang og bruker en gimbal på beste måte. Gå heller ikke glipp av videoene våre med gode tips og råd, samt hvordan du balanserer en gimbal.

Les mer

15
mai

Ta bilder med mobilen – 8 enkle tips

Å ta profesjonelle bilder med mobilen trenger ikke å være vanskelig. Her har vi samlet noen tips for å få effektfulle og inspirerende bilder, som du raskt og enkelt kan dele på sosiale medier. Husk at de beste bildene kommer ved å øve, eksperimentere og fremfor alt ha det gøy!

Les mer

10
feb

Hvilket systemkamera bør jeg kjøpe?

Hva bør jeg tenke på som nybegynner før jeg kjøper et kamera? Hvilket systemkamera passer meg best og hvilke funksjoner er viktige? Uansett om du skal kjøpe ditt første systemkamera eller oppgradere til et nytt er det mange ting du bør tenke på. I vår kjøpsguide hjelper vi deg med svar på de vanligste spørsmålene og gjennomgår hva du bør tenke på for å finne det systemkameraet som passer deg best.

Les mer

20
jan

Bokeh og dybdeskarphet

Vil du få uskarp bakgrunn i bildene dine? Å gjøre bakgrunnen i bildene uskarp ved å benytte seg av kort dybdeskarphet er en effektiv måte å skape et mer profesjonelt preg på for eksempel portretter av både mennesker og dyr i tillegg til at det kan brukes i flere andre sammenhenger. Et annet ord for uskarp bakgrunn er "bokeh", som brukes for å beskrive kvaliteten og karakteren til uskarpheten. Lær mer om dybdeskarphet og bokeh her.

Les mer

16
jan

Stativguide – velg riktig kamerastativ

Har du begynt å tenke på et stativ til kameraet ditt? Kanskje du vil ta et bilde med lengre lukkertid eller du vil være med på gruppebildet selv – men hvilket stativ bør du kjøpe? Det finnes mange forskjellige typer stativer i forskjellige prisklasser og med forskjellige funksjoner. Vi hjelper deg med å finne det beste stativet for dine behov og forteller om alt du trenger å vite om kamerastativ.

Les mer

11
jan

Fotografere frosne såpebobler om vinteren

Såpebobler som fryser til is i kuldegrader er et virkelig fascinerende syn, og det er morsomt å fange det på bilder og video. De vakre mønstrene som dannes når såpeboblen forvandles til is er som ren magi og gir unike bilder. Her hjelper vi deg med den beste oppskriften for å lykkes med å fryse såpebobler og hvordan du fotograferer resultatet på best mulig måte.

Les mer

3
jan

Fotografere snø

Når vinteren kommer og snøen begynner å falle ønsker mange å ta frem kameraet og gå ut og fotografere det vakre hvite landskapet. Men har du noen gang opplevd at bildene dine ikke blir så snøhvite som de faktisk var i virkeligheten da du fotograferte dem? Her har vi samlet tips til hva du kan tenke på for å gjøre vinterfotograferingen så bra som mulig – med alt fra forberedelser til fototeknikker.

Les mer

23
nov

Lær deg mer om makrofotografering

Makrofotografering er kort sagt fotografering av små detaljer på nært hold. Ved å forstørre et insekt, en blomst eller et smykke over et helt bilde, kan du se detaljer, mønstre og strukturer som normalt ikke er synlige for det menneskelige øyet. Her har vi samlet fototips og inspirasjon sammen med produkttips slik at du kan komme i gang med makrofotografering.

Les mer

12
nov

Lær deg mer om minnekort

Minnekort kommer i mange forskjellige varianter, størrelser og merker med forskjellige kvaliteter, hastigheter, teknologier og betegnelser. Synes du det er vanskelig å vite hvilket du skal kjøpe og hva som skiller dem? Vi prøver å rydde opp i denne jungelen ved å forklare de forskjellige minnekorttypene, hvilket kort du trenger og også se på alle de kryptiske kodene og hva de betyr.

Les mer

9
nov

Hva kan man lage med 3D-printer og hvordan fungerer 3D-utskrift?

En 3D-printer gir deg mulighet for å ta effektivitet og kreativitet til et nytt nivå. Den har et svært bredt bruksområde, og kan f.eks. brukes innen arkitektur, industridesign og smykkeproduksjon i tillegg til skole, utdanning eller for deg som vil øke kreativiteten hjemme i familien. Det finnes skrivere for både nybegynnere, mer avanserte brukere og modellene er mange. Vi ser frem til å kunne hjelpe deg med å finne frem i 3D-jungelen, og åpne døren til 3D-printerenes kreative verden.

Les mer

31
okt

Hva er monitorering og hvordan fungerer det?

Monitorering er at du lytter til og overvåker for eksempel en sang eller musikkinnspilling. Det kan være at du lytter med når noen andre tar opp, men det kan også bety å høre deg selv når du synger eller snakker på scenen.

Les mer
Teknologi for kreative mennesker er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hva som skjer i teknologibransjen! Hvis du skriver inn e-postadressen din og begynner å abonnere, godtar du å motta nyhetsbrev fra Scandinavian Photo. Som abonnent får du eksklusive tilbud, siste nytt fra ledende varemerker i bransjen og massevis av inspirasjon til e-posten din.

Ditt samtykke er frivillig og du kan når som helst melde deg av eller trekke tilbake samtykket ditt. Les mer om vår behandling av personopplysninger og dine rettigheter i vår personvernerklæring.

Handlevogn

Handlevogn

Din handlevogn er tom!

Totalt: 0 produkter
0 NOK

Liker

Liker

Ønskelisten er tom

Totalt: 0 produkter
0 NOK