Det virker som at du bruker en gammel nettleser, det kan føre til at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal gjøre.

Vi gir deg nøkkelen til å ta bedre bilder!

Her finner du alt fra produktnyheter, tester og intervjuer til spennende reportasjer og interessante produkttester. Følg med på bransjens seneste trender og nyheter, bli en enda bedre fotograf av våre smarte tips og bli inspirert av mange flotte bilder tatt av flinke fotografer fra forskjellige fotoverdner.

Hold deg oppdatert på fotoverdens siste nyheter hos oss! 

Verdt å tenke på før du kjøper drone!

I det siste har svært mange fått øynene opp for droner, og de mulighetene og perspektivene dette kan gi fotograferingen din. Det er dog noen spørsmål og usikkerheter som kan dukke oppå på veien for deg som skal kjøpe sin første drone. Dessuten er det en del regler du er nødt til å forholde deg til, både for din egen og andres sikkerthet. I dette innlegget får du hjelp til å velge akkurat den dronen som dekker dine behov, men også tips til hva du skal tenke på når du skal fly drone for første gang.

Les mer

28
aug

Hva har du i kameravesken, Trond Lindholm?

Trond Lindholm er en norsk fotograf som er publisert i en rekke norske og internasjonale magasiner. Hans gatebilder publiserer han på Instagram-kontoen @streets_of_oslo, som i skrivende stund følges av mer enn 34.100 mennesker. I tillegg til å fotografere holder Trond stadig vekk kurs og inspirasjonsfordrag innen streetphoto-sjangeren, og han er Olympus-ambassadør.

Les mer

30
aug

Bevar sommerminnene dine nå i høst!

I sommer har vi produsert for fullt i alle ulike sjangere. Spesielt er det natur, sport, bryllup, mennesker og andre eventyr som er blitt veldokumentert. Sommeren er en sesong der mange endelig får både tid og overskudd til å skape, dokumentere og gjennomføre spennende og kreative prosjekter. Å bevare minnene dine, både for å vise andre og ha for deg selv, er verdifullt. For mange er det viktig å kunne drømme seg tilbake til sommerminnene når høsten og vinteren setter inn. Hva har du fotografert i sommer? Og hvordan bevarer du minnene dine?

Les mer

29
aug

Bli kjent med vår printavdeling!

Vår printavdeling printer ulike typer bilder, både i størrelse og prisklasser! Vårt kunnskapsrike og serviceinnstilte personale hjelper deg med dine spørsmål, uansett om du kun ønsker ett digitalt bilde fremkalt, eller om du skal lage en hel utstilling. Med den nyeste teknikken for profesjonell bildeproduksjon og vår brede kompetanse får du alltid et bildeprodukt av best mulig kvalitet. Bli kjent med vår printavdeling!

Les mer

27
aug

5 tips til hvordan finne gode plasser for streetfotografering

Gatefoto, eller «street photography» er ikke, som navnet kanskje kan antyde, bare bilder av gater, men derimot av alt det som skjer der ute i gatene. Bildene har et dokumentarisk preg, der det å fange en situasjon eller hendelse er viktig. Det handler om å være klar der det skjer når det skjer - ute på gata.

Les mer

26
aug

Guide til rett bildestørrelse

Har du noen gang opplevd at bildene dine ser uskarpe eller kornete ut på sosiale medier eller på trykk? På tross av at du har skarpe bilder fra kameraet, og har etterbehandlet de lenge og nøyaktig i et redigeringsprogram? Med alle oppløsninger, fargeprofiler og algoritmer kan det være vanskelig å vite hva som gjelder hvor. Med noen enkle steg kan vi hjelpe deg til å få finere bilder på både sosiale medier og til trykk.

Les mer

21
aug

Månedens anbefaling, august 2019

Helge Jørgensen er fotograf og rådgiver for salg hos Scandinavian Photo. Han vil gjerne presentere deg for månedens anbefaling: Sigma 35mm/1,2 DG DN Art, ett lyssterkt objektiv for speilløse fullformatskameraer i Sigmas velkjente ART-serie.

Les mer

8
aug

Viggo Lundbergs beste fototips til din reise!

Viggo Lundberg er en selvlært yrkesfotograf og videograf fra Stockholm. Han er kjent både i Sverige og utenlands spesielt for sine dronebilder av den nordiske naturen. Uansett om han fotograferer fra luften eller bakken, reisereportasje, lifestyle-fotograferer for bedrifter eller fanger bevegelige bilder - det er viktig at materialet skal fungere. Viggo har her delt sine fem beste reisefototips til deg som skal ut på tur!

Les mer

8
aug

Finn rett kameraveske for ditt behov

Når du skal kjøpe deg en kamerasekk eller -veske er det første du må spørre deg selv hva som er dine egentlige behov. Ønsker du å ha en sekk der du får med deg det du trenger av fotoutstyr, eller vil du også ha plass til f.eks. en termos, skalljakke, laptop og lignende. Hvor skal du bruke sekken? Mest sannsynlig vil du ha ulike ønsker til sekken din basert på om du skal ut på reise med den, om den skal være med på tur i fjellet eller om den skal med i et bryllup.

Les mer

24
jul

Førsteinntrykk: Sony A7R IV

Våre svenske kollegaer var på plass i Dublin på Sonys event og lanseringen av Sony A7R IV. Peter Thorell har fått prøve kameraet på eventet, og under Touch & Try bestående av ulike stasjoner. Her forteller Peter mer om kameraet og hva han synes.

Les mer

4
jul

Lær deg mer om kikkerter med Berndt!

Med en kikkert i hånda har du mange muligheter til å se forskjellige ting på lenger avstand, som f.eks. dyr, natur eller sport. Berndt Axelsson, en av våre kunnskapsrike selgere som jobber i vår butikk i Stockholm, deler her fem tips om kikkerter med ulike egenskaper til deg som vurderer å skaffe deg en. Bli inspirert og lær deg mer om kikkerter sammen med Berndt!

Les mer

4
jul

10 tips til bedre reisebilder

Nå er det endelig ferietid! Kofferten pakkes, og nye reisemål skal utforskes. Men har du tørket støv av kamerautstyret ditt før sommeren? Vi har snakket med to fotoglade reisebloggere om valg av kamerautstyr på reise, forberedelser og hvordan du kan ta bedre og mer kreative bilder

Les mer

3
jul

Få flere muligheter med en gimbal!

Når du har vært på reise vil du selvfølgelig helst komme hjem med de beste feriebildene og -filmene, samtidig som du ofte har begrensninger både i forhold til plass og vekt på bagasjen du kan ha med deg. Mange investerer dermed i mindre, speilløse kameraer eller kompaktkameraer, eller de bruker mobiltelefonen sin for å spare plass. Det beste kameraet er tross alt det du har med deg! En gimbal er en av disse produktene som stadig flere investerer i for å få bedre filmer, også med mindre og rimeligere utstyr, men hva er egentlig en gimbal?

Les mer
@scandinavianphoto_no

Vi hjelper deg å ta bedre bilder! Utstyr, inspirasjon, kunnskap og råd innen fotografering og video. #Scandinavianphoto_no

Følg

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.