Det virker som at du bruker en gammel nettleser, det kan føre til at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal gjøre.

Vi gir deg nøkkelen til å ta bedre bilder!

Her finner du alt fra produktnyheter, tester og intervjuer til spennende reportasjer og interessante produkttester. Følg med på bransjens seneste trender og nyheter, bli en enda bedre fotograf av våre smarte tips og bli inspirert av mange flotte bilder tatt av flinke fotografer fra forskjellige fotoverdner.

Hold deg oppdatert på fotoverdens siste nyheter hos oss! 

Fototips for sommeren

Finn inspirasjon for å fotografere fantastiske bilder i sommer!

Les mer

18
mar

Cine- og fotoobjektiv – hva skiller de?

Du har sikkert hørt snakk om cineobjektiver, og at de passer bra når du skal filme. Men hva er egentlig forskjellen mellom et "vanlig" fotoobjektiv og disse større, tyngre og dyrere cine- og filmobjektivene? Vi går gjennom noen av punktene som skiller de.

Les mer

15
mar

Vi har testet Sigmas produktnyheter!

Vi har testet tre av Sigmas nye objektiver, hvorav tre stk er telezoomer for fullformat, og ett er et fast objektiv for APS-C og Micro4/3. Les om våre erfaringer og tanker om objektivene i innlegget nedenfor.

Les mer

13
mar

Portabelt portrettobjektiv fra Sigma

Et veldig godt alternativ når du er ute etter et systemkamera, men kanskje ikke har budsjett til fullformatskameraene, er å satse på kameraene som er "trinnet under" - altså APS-C-kameraene. Sigma har med sitt siste tilskudd, 56mm, skapt en fin "lineup" med 16mm f/1,4, 30mm f/1,4 og 56mm f/1,4 for APS-C-fotografen.

Les mer

13
mar

Teleobjektiv som utfordrer konkurrentene

Sigma 70-200mm DG OS HSM Sport er et objektiv som passer perfekttil sport, journalistikk, presse, bryllup og portrett. Dette er et etterlengtet objektiv, ettersom forgjengeren har vært lenge på markedet, og nå har den fått en solid oppdatering. Objektivet er stort, robust og har fått samme finish som de andre objektivene i global vision-serien. I dette innlegget kan du lese om mitt førsteinntrykk av objektivet, og hva jeg synes om det.

Les mer

12
mar

Panasonic S1/S1R - Et dypere innblikk med Martin Wallgren

Sammen med Martin Wallgren fra Panasonic Nordic går vi her dypere inn på det nye L-mount-systemet og kameraene S1 og S2R. Hva er de største forskjellene mellom disse to, hvordan skiller fullformatssystemet seg fra Micro4/3-systemet og hvilket tilbehør vil fungere sammen med de nye kameraene? Alt dette, og mye mer, får du svar på i filmen nedenfor.

Les mer

5
mar

Tips til deg som vil begynne å vlogge

Vi har laget en vloggside der vi gir deg masse enkle og gode tips til hva du skal tenke på når du vil komme i gang med vlogging, men også hvordan du som allerede vlogger kan utvikle deg.

Les mer

28
feb

Slik fungerer innstillingene på systemkameraet

Her har vi samlet de ulike innstillingene på systemkameraet svært kortfattet. I slutten av hver del kan du finne en link som leder til Photobloggen, der du kan fordype deg ytterligere.

Les mer

26
feb

4K/6K-Photo & Pre-shot

Digitale speilløse systemkameraer har gitt oss flere nye spennende verktøy for å ta bilder. En funksjon er ulike former for svært raske seriebildetagninger. Den raske avlesningen fra moderne sensorer gir muligheten til å fotografere i hele 60 bilder per sekund, men også muligheten til å ta bilder før du trykker på avtrykkeren.

Les mer

8
mar

Objektivadaptere: hva er det, og hvordan brukes de?

Har du noen gang drømt om å bruke et Canon-objektiv på et Panasonic-kamera, et Nikon-objektiv på et Sony eller Minolta-objektiv på et Fujifilm-kamera? Takket være de nye, speilløse kameraene er det blitt mye enklere å bruke "feil" objektiv på kameraet ditt ved hjelp av en objektivadapter. I dette innlegget får du lese om hvordan du kan bruke et objektiv med en annen fatning enn kameraet du vil bruke det på. Det finnes mange ulike typer adaptere, som skiller seg teknikkmessig: noen har innebygd elektronikk for autofokus og blenderstyring, mens andre er helt manuelle.

Les mer

8
mar

Print bildene dine hos oss!

I den siste delen av serien bilderedigering knytter vi sakene sammen gjennom å skrive ut vårt redigerte bilde, og anbefaler deg å gjøre det samme. Hos oss på Scandinavian Photo kan du kjøpe skrivere fra Canon og Epson, eller benytte deg av vår profesjonelle printlab i Sverige, med alt fra små til store utskrifter, og også print på materiale som aluminium.

Les mer

7
mar

Test av 60-600

Vi har testet Sigmas sportsobjektiv med 10x zoom, 60-600mm f/4,5-6,3 DG OS HSM Sport. Det som gjør dette objektivet interessant er kombinasjonen av en fleksibel brennvidde og høy prestasjon. Med god skarphet, vass autofokus og bildestabilisering samt høy mekanisk kvalitet passer dette utmerket for deg som vil være svært fleksibel, men ikke få ned på bildekvaliteten.

Les mer

5
mar

Vinterferieaktiviteter med ditt kamera!

Endelig er det tid for vinterferie, og tid for å gjøre morsomme ting sammen med venner og familie. Her har vi funnet ti morsomme utfordringer for den fotointeresserte til å gjøre i vinterferien. Utfordringene gir deg tips og idéer for hva du kan gjøre med fotoutstyret og bildearkivet ditt, samt hva som er morsomt å gjøre sammen med en venn eller et familiemedlem. Lykke til!

Les mer

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.