Det virker som at du bruker en gammel nettleser, det kan føre til at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal gjøre.

Vi gir deg nøkkelen til å ta bedre bilder!

Her finner du alt fra produktnyheter, tester og intervjuer til spennende reportasjer og interessante produkttester. Følg med på bransjens seneste trender og nyheter, bli en enda bedre fotograf av våre smarte tips og bli inspirert av mange flotte bilder tatt av flinke fotografer fra forskjellige fotoverdner.

Hold deg oppdatert på fotoverdens siste nyheter hos oss! 

Maria Lindeskärs beste tips til en vellykket bryllupsfotografering!

Maria Lindeskär - lever for sin kreativitet. Bryllupsfotograf, kone, småbarnsforelder og kaffeelsker, som nyter naturen, elsker å le til tårene renner, lese en inspirerende bok og oppmuntre mennesker. Her har hun delt sine beste tips til deg som skal fotografere bryllup!

Les mer

Produkter som nevnes i innlegget

Realiser din podcastdrøm med RØDECaster Pro

Podd, det populære radioformatet "on-demand" øker konstant sin popularitet. På Applas Podcast-plattform finnes det over 500.000 aktive podder, og fler enn 18 millioner avsnitt er produsert. Veien fra idé til ferdig produkt kan være svært kort - gjennom ett par produkter og noen enkle metoder kan du få svært god lyd på din produksjon. Lær deg mer om podcast og lyd på vår inspirasjonsblogg! Podd, det populära radioformatet "on-demand" ökar konstant i popularitet. På Apples Podcast-plattform finns över 500.000 aktiva poddar och fler än 18 miljoner avsnitt har producerats. Startsträckan från idé till din färdiga produkt kan vara mycket kort – genom ett par produkter och några enkla metoder kan du få ett riktigt bra ljud på din produktion. Lär dig mer om podcast och ljud på vår inspirationsblogg!

Les mer

Hva har du i kameravesken, Maria Lindeskär?

Å bli inspirert, spesielt av hverandre, er viktig for å forme det du skaper. Vi har fått den store æren av å lage et intervju med Maria Lindeskär - som lever for sin kreativitet og skapelse. Bryllupsfotograf, kode, småbarnsforelder og kaffeelsker som nyter naturen, elsker å le til tårene renner, lese en inspirerende bok og oppmuntre mennesker.

Les mer

Forbered bryllupsfotograferingen din – ta enda bedre bilder!

Noen sier at forberedelser og planlegging er alfa og omega, og det ligger jo endel sannhet i det? For selv om du har både planlagt og skissert hvordan din kommende bryllupsfotografering skal bli, så blir det aldri akkurat som du har sett for deg. Men i mange tilfeller er det takket være god planlegging at det blir fine bilder, langt bedre enn om du ikke hadde forberedt deg. Her har vi samlet fem enkle tips du kan ta med deg når du har fått det ærefulle oppdraget å fotografere det som for mange er den største og mest uforglemmelige opplevelsen i livet!

Les mer

Tips - Hold sensoren ren

Sensoren er det mest verdifulle på systemkameraer. Støv på sensoren er dessverre vanlig, ettersom det lett kommer seg inn når man bytter objektiv. Støvet legger seg på sensoren, og viser seg som svarte prikker på sluttresultatet. Dette kan man med letthet fjerne i et bilderedigeringsverktøy, men i lengden blir det ganske kjedelig og vanskelig dersom støvet ligger på et område i bildet som er vanskelig å retusjere.

Les mer

Hurtigguide til pent vlogglys

Når du tar opp en vlogg (videoblogg) finnes det en rekke tekniske faktorer som må stemme for at sluttresultatet skal bli så bra som mulig. En av disse faktorene er lys, og når du skal spille inn en vlogg ønsker du deg sannsynlig ha et lys som ser både naturlig ut, og som automatisk vil gi en penere og mer profesjonell følelse på vloggen din. Her har vi samlet et par tips og idéer til vlogglys, både eksisterende lys og ulike typer lamper.

Les mer

Hva har du i kameravesken, Jesper Anhede?

Å fotografere på land, i luften og under vann, og tilsammen besøke over 80 land verden rundt, høres kanskje ut som en umulighet. Men ikke fot Jesper Anhede, fotograf fra Hjo i Västergötland som fremfor alt jobber med dronefotografering for bedrifter og hjelpeorganisasjoner. Følg med når vi dykker inn i Jespers kameraveske, og ser hva han bærer med seg jorden rundt.

Les mer

Vektløs fotografering med gimbal

Å bruke store teleobjektiver kan være både spennende og frustrerende. Optikken gir deg fantastiske bilder, men kan være store og klumpete. Ved å bruke en gimbal kan du gjøre både håndteringen og hverdagen med ett stort teleobjektiv så mye lettere!

Les mer

Test av blits - Nissin Di700A + Commander Air 1

Jag har testet Nissin Di700A + Commander Air 1, en pakke som inneholder både blits og radiosender. Blitsen og senderen finnes til Nikon og Canon, men også til Fujifilm X, Sony Alfa og Micro 4/3.

Les mer

Fem tips til bedre naturbilder!

Hvordan utfordrer du deg selv som naturfotograf, og hever naturbildene dine til neste nivå? Mikael Järnåsen, Elisabeth Landberger og Patrick Cole, som alle tre er engasjerte naturfotografer og kollegaer på Scandinavian Photo i Sverige, deler i dette blogginnlegget sine beste tips til å ta bedre naturbilder. Les og bli inspirert av bilder tatt av tre utrolig dyktige naturfotografer!

Les mer

X-T30 og XF-objektiv

Vi har fått muligheten til å teste Fujifilm X-T30 og de fire små faste, værtette objektivene fra Fujifilm: XF 16/2,8, XF 23/2, XF 35/2 og XF 50/2. X-T30 er lillebroren til X-T3, og har noe mindre funksjoner, men også størrelsen og prisen er redusert. Forsekjellen fra X-T3 er blant annet værtetting, doble kortplasser, søkertype og størrelse, samt den generelle størrelsen på kameraet. Det som gjør X-T30 interessant er den nye, raske autofokusen og funksjoner som sensoren gir, akkurat som på X-T3.

Les mer

Fototips for sommeren

Finn inspirasjon for å fotografere fantastiske bilder i sommer!

Les mer

Cine- og fotoobjektiv – hva skiller de?

Du har sikkert hørt snakk om cineobjektiver, og at de passer bra når du skal filme. Men hva er egentlig forskjellen mellom et "vanlig" fotoobjektiv og disse større, tyngre og dyrere cine- og filmobjektivene? Vi går gjennom noen av punktene som skiller de.

Les mer
@scandinavianphoto_no

Vi hjelper deg å ta bedre bilder! Utstyr, inspirasjon, kunnskap og råd innen fotografering og video. #Scandinavianphoto_no

Følg

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.