05.02.2020

Gatefotografens favorittkamera i oppgradert forpakning

Den femte generasjonen av det populære kompaktkameraet X100 er lansert av Fujifilm. X100V har en – for kompaktkamera – stor APS-C-sensor, fast 23 mm-objektiv (tilsvarer 35 mm i fullformat) samt den avanserte hybridsøkeren som blitt velkjent for X100- og X-Pro-serien fra Fujifilm. I tillegg har den fått en vridbar, høyoppløselig touchskjerm, 4K-filming med mulighet til F-log og etterlengtet værtetting, slik at du ikke behøver å uroe deg for regnet når du er ute og fotograferer.


Lik – men annerledes

Mye er velkjent fra tidligere modeller i X100-serien i femte generasjon, men det har skjedd en del endringer, både utenpå og under overflaten. Kameraet har nytt design med en renere profil, topp- og bunnplate er i overflatebehandlet aluminium for en jevnere finish. ISO-hjulet har en ny, smart design som gjør at du ikke lenger trenger å løfte opp mens du vrir fram til valgt ISO-verdi, men en ny låsbar fuksjon som forenkler valget av ISO-verdi. 

Et nytt tilskudd till serien är den fellbare, høyoppløste touchskjermen. Skjermen er designet for ¨å være meget funksjonell, framfor alt ved gatefotografering der man innimellom ”skyter fra hofta”, på en smidig måte. Skjermen føles som en del av kamera, uten å bygge på størrelsen på baksiden eller endre kameraets design.

Forbedret og avansert hybridsøker.

​En av X100 og X-PRO-seriens unike egenskaper er den avanserte hybridsøkeren som er både optisk og digital – den eneste av sitt slag på dagens marked. Via den optiske søkeren ser du alt nøyaktig slik det er, uten fordreining, ved at du titter direkte igjennom søkerens glasselement. Gjennom den innebygde parallaksekorrigerte bilderammen ser du utsnittet for bildet ditt akkurat slik det kommer til å bli. Dette var ikke mulig i de analoge avstandsmålerkameraene. Den optiske søkeren dekker nå 95% av bildeflaten, mens forgjengeren X100F dekket kun 92%.

Dersom du ønsker en forhåndsvisning av eksponering og hvitbalanse før du tar et bilde, bytter du over til den elektroniske søkeren via spaken på framsiden av kamera. Da får du et OLED-panel med høy oppløsning på 3,69 Megapiksler uten at du trenger å skifte blikket fra søkeren når du vil se hvordan bildet ditt ble, eller hvordan eksponeringen ser ut.

En annen smart funksjon i hybridsøkeren er at du kan få opp et minidisplay i den optiske søkerens høyre hjørne, der du kan kontrollere eksponering, farge og fokus som i den elektroniske søkeren. En oppdatering i X100V er at du nå også kan vise siste bilde som er tatt i dette vinduet.

Oppdatert objektiv med nye glasselementer

X100V beholder samme brennvidde som sine forgjengere på 23 mm (35 mm tilsvarende fullformat), men objektivet i kamera har en ny konstruksjon med to ekstra asfæriske linselementer som forbedrer detaljgjengivelse och minimerer forvrengning i bildet. Strøste blendaråpning er f/2 og med innebygd ND-filter på fire steg kan du fotografere bilder med lengre lukkertid også i dagslys. Med bladlukkeren kan du synke blitsen på lukkertid opp til 1/4000s, som medfører at du kan fotografere i dagslys uten å benytte deg av HSS (High Speed Sync), som igjen medfører at du bruker mindre batteri på blitsen. Det nye objektivet er kompatibelt med tilgjengelig tilbehør som adapterring, motljusskydd samt vidvinkel- och telekonverter.

Kameraet får den nyutviklede sensoren X-Trans CMOS 4 på 26,1 mp og prosessoren X-Processor 4 som finnes i tidligere modeller X-T3, X-T30 och X-Pro3. Sensoren har rask fasedetekterende autofokus og funksjon for å tilpasse AF-intervallet er lagt til.

Ny filmsimulering og kontroller for klarhet og korn

Et nytt tilskudd til Fujifilms populære filmsimuleringar er Classic Neg som vi så for første gang i X-Pro3. Simuleringen bygger på Fujifilms klassiske Superia-film og gir en fargegjengivelse med høy presisjon. På samme måte som i X-Pro3 finnes også nye innstilliger for klarhet, kornstruktur og bildeeffekten Color Chrome Blue, som skaper større dybde og naturlig metning i bildets blå toner – alt for at du skal kunne levere bilder direkte fra kamera i meget høy kvalitet.

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.