SP PEOPLE

Hvem på kundesenteret er det som svarer spørsmålene dine om ordre? Hvem pakker bestillingen din, og sørger for at den kommer frem i tide? Hvem er selgerne våre? Hvem er det som kjøper inn produktene i sortimentet vårt?

Vi er nesten 150 medarbeidere som driver Scandinavian Photo fremover, og alle har en nøkkelrolle i bedriften. Bli kjent med oss som jobber på SP, og se vår kompetanse innen kreativ produksjon. Her vil vi annenhver uke å presentere en av våre stjerner, og hvilken rolle personen har hos oss.

Medarbeiderne jobber i våre butikker i OsloStockholm og Malmö, i vår Serviceshop i Borås, eller på et av våre servicekontorer i Oslo, Borås eller Stockholm.

Bli inspirert av oss – Scandinavian Photo People.

Vil du bli med i gjengen? Se våre annonser over ledige stillinger på vår rekrutteringsside!

#SPPEOPLE

Mads Damgaard

Rolle: Country Sales Merchandiser
Tid på Scandinavian Photo: 4 år
Favorittprodukt: Fujifilm XF 23mm f/1,4

Mads jobber som Country Sales Merchandiser med ansvar for det danske markedet. Han utvikler SP:s danske hjemmeside, og jobber med blandt annet prissetting og markedsføring av våre produkter. Før Mads begynte i Scandinavian Photo, jobbet han som freelance fotograf med ganske heftige oppdrag – han ble blant annet leid inn for å fotografere Katy Perry på et arrangement i Hollywood!

På fritiden tilbringer Mads mye av tiden sin på vannet sammen med familien, enten i sin egen båt hjemme, eller ved å leie båt utenlands. Han syntes at følelsen når du kommer ut av havnen og slår av båtmotoren er helt uslåelig, og stillheten kun kan brytes av lyden fra kameralukkeren. Mads har en stor svakhet for 35mm-looken, og spesielt Fujifilms fargeprofiler – derfor er hans favorittprodukt Fujifilm XF 23mm f/1,4, som han gjerne kombinerer med sin Fujifilm X-T4.

Kent Waldenström

Rolle: Produktekspert
Tid på Scandinavian Photo: 13 år
Favorittprodukt: Eizo ColorEdge CG

Kent er en av våre produkteksperter som jobber i vår nyåpnede Serviceshop i Borås. Han betjener kundene med blant annet produktrådgivning, teknisk service, reparasjoner og utleie. Kent startet sin karriere i fotobransjen i 1975 og har jobbet på SP de siste 13 årene – først som selger i vår tidligere butikk i Mölndal. Han har spesialisert seg på print og fargestyring, så om du har spørsmål rundt det er Kent den rette personen å spørre!

Utenom jobben liker Kent å tilbringe tid i campingvognen sin og omgås med sine venner. Han har også en stor interesse for både golf og fluefiske, og når han har tid tar han gjerne frem sin Nikon Z6 og fotograferer sine nære og kjære. Kents favorittprodukter er de skarpe monitorene Eizo Coloredge CG, som leverer livaktige farger og er perfekte for foto- og videoredigering.

Thérèse Moors

Rolle: Category Supply Planner
Tid på Scandinavian Photo: 2 år
Favorittprodukt: Jupio Seattex 45

Thérèse jobber som Category Supply Planner på vår produktavdeling i Borås. Hun er ansvarlig for produktkategorien Accessories og forvalter vareflyten mellom leverandører og vårt sentrallager, og mellom vårt sentrallager og våre butikker. Det er Thérèse som ser til at rett produkt fins på rett sted til rett tid.

Den appen som går mest varmt i Thérèses mobil er uten tvil Hemnet. Hun beskriver seg selv som en ekte Hemnet-nerd, siden hun elsker å surfe rundt og kikke på ulike boliger – og hun har som oftest stålkontroll på utvalget. Hun har en drøm om å en gang bli megler, noe som kan være forklaringen på hennes store interesse for bolig og innredning. Thérèses favorittprodukt er den praktiske krakken Jupio Seattex 45, som får bli med uansett om hun skal på piknik på stranden eller gå på tur i skogen.

Alexander Lindberg

Rolle: Art Director
Tid på Scandinavian Photo: 1 år
Favorittprodukt: Fujifilm X-T4

Alexander er vår kreative Art Director som jobber på markedsavdelingen i Borås. Han har ansvar for blant annet å skape grafikk, trykk og profilmateriale til våre sosiale medier, kampanjer og butikker. Alexander startet på produktavdelingen for et år siden, og når rollen som Art Director ble åpen et halvår senere var han ikke i tvil om å søke. Han sier selv at han ikke angrer på det et sekund!

Kreativiteten og det å skape fortsetter også utenfor jobben, da Alexander har en stor interesse i å fotografere, filme og illustrere. Til og med gitaren kommer frem litt av og til. På Instagram oppdaterer han sin konto @oculumphoto med bilder, og @alex.lindberg med illustrasjoner. Sammen med sin samboer har han også en nyvunnet interesse for turgåing, som han gjerne kombinerer med sin fotointeresse. Alexanders favorittprodukt er nylanseringen Fujifilm X-T4 – han har akkurat bestilt sin egen, og lengter til at han får tilbringe sommeren med å fotografere!

Göran Moberg

Rolle: Team Manager Inhouse Sales
Tid på Scandinavian Photo: 2 år
Favorittprodukt: Fujifilm Fujinon XF 56mm f/1,2 R

Göran begynte hos oss som kundeservicemedarbeider og har på to år klatret til rollen som Team Manager for den avdelingen som har ansvar for salg og support via telefon, mail og chat. Göran syns det er heftig at han etter fylte 60 år har fått det privilegiet å kunne gjøre karriere og utvikle seg i selskapet – og det syns vi også! 

Før Göran begynte hos oss rakk han blant annet å jobbe 20 år som reklamefotograf. Han var en av de første kommersielle studiofotografene som i 1996 gikk over til å fotografere digitalt, tross at ingen helt visste hvordan det fungerte. Akkurat den innovasjonstyrken ser vi eksempel på daglig hos Göran. Utover fotograferingen har Göran siden 70-tallet hatt en stor interesse for å synge i kor og har vært med og fremført mange store korverk. Også i dag frilanser han for moro skyld hos kor som behøver forsterking. Görans favorittprodukt er Fujifilm Fujinon XF 56mm f/1,2 R – et objektiv som gir svært skarpe portrettbilder og som han gjerne kombinerer med sin Fujifilm X-T2.

Adisa Bedford

Rolle: Lønnsadministrator & regnskapsøkonom
Tid på Scandinavian Photo: 1 år
Favorittprodukt: Sony SRS-XB12

Adisa er vår glade kollega som jobber på økonomiavdelingen i Borås. Utover diverse økonomioppgaver er hun ansvarlig for å se til at alt innrapporteres på korrekt måte og siden attesteres til vår lønnspartner i tide. Adisa har jobbet hos oss i drøyt et år og husker spesielt en after work der hele Boråskontoret gikk ut og spiste og spilte shuffleboard og boule – både konkurranseånden og samholdet var på topp!

Fritiden tilbringer Adisa gjerne ved å være ute i skogen og naturen med sin familie. Hun har til og med en nyfunnet interesse for å plante og gjøre hagen fin, og strever etter å få enda grønnere fingre. Adisas favorittprodukt er den støv- og vanntettede høyttaleren Sony SRS-XB12, som har god lyd og er smidig å ha med seg på utflukter i naturen.

Emanuel Dahlberg

Rolle: Butikkselger i Stockholm
Tid på Scandinavian Photo: 3 år
Favorittprodukt: Fujifilm GFX 100

Emanuel har en ekstremt stor interesse for fotografering, noe som kommer godt til nytte i jobben som butikkselger i Stockholmsbutikken. Han har jobbet hos oss i snart tre år og brenner for å dele av sin kunnskap, gi god service og hjelpe kundene på best mulig måte. Selv sier han at han har havnet på helt rett sted!

Når Emanuel ikke jobber fortsetter fotograferingen selv på fritiden – han mer eller mindre lever for foto. At fotografering er hans største interesse mener han syns tydelig på det utstyret han har. Emanuel tar nemlig bilder med Leica Q, Leica S, Sigma FP, Sony A7R, Nikon D1 og et analogt mellomformatskamera. Han har dessuten en mengde ulike objektiver og nå om dagen benytter han seg mest av gamle russiske objektiv sammen med sine moderne kamera med adapter.

Favorittproduktet akkurat nå er Fujifilm GFX 100, som Emanuel beskriver som et fantastisk mellomformatskamera med rask autofokus og bildestabilisering. Noe han spesielt liker med kameraet er at det finnes et hav av adaptere til det, noe som gjør at det går an å variere mellom massevis av morsomme objektiver.

Christian Säisä

Rolle: Country Sales Merchandiser
Tid på Scandinavian Photo: 10 år
Favorittprodukt: Panasonic Lumix G 42,5mm f/1,7 ASPH Power O.I.S

Christian jobber som Country Sales Merchandiser med ansvar for det finske markedet. Han drifter og utvikler den finske hjemmesiden og jobber med blant annet prissetting og markedsføring av våre produkter. Christian har jobbet på SP i et helt decennium og har mange fine og koselige minner sammen med kollegene i Mölndalbutikken.

Christian har en stor interesse for øl av alle slag, og har utnevnt seg selv som ølkjenner. Så dersom du har noen spørsmål rundt øl er han den rette personen å spørre – han har stålkontroll på alt fra belgisk surøl til fatlagret stout. Christians favorittprodukt er objektivet Lumix G 42,5mm f/1,7, som er et smidig og rimelig objektiv som gir fine portrettbilder.

Max Berntsson Lagerdahl

Rolle: Butikkselger og lagerarbeider i Oslo
Tid på Scandinavian Photo: 1 år
Favorittprodukt: Avenger C-stand kit 33

Max er vår filmskapende kollega som jobber ekstra som både butikkselger og lagerarbeider i Oslo. Han kombinerer jobben på SP med å frilanse som filmfotograf og lyssetter, og takket være hans kunnskaper og store interresse er Max rett person å spørre om du behøver hjelp med video-, lys- eller lydprodukter. Før han startet på SP bodde han i London hvor han studerte og jobbet med filmproduksjon. Hans store hobby er å bygge og skape - alt fra hjemmemekking med tekniske gadgets til å skrive manus. Max sitt favorittprodukt er stativkitet Avenger C-stand. Han beskriver det som en sveitsisk lommekniv av filmutstyr, ettersom det tilbyr en enorm mengde funksjoner innen lys, lyd og alt imellom.

Susanne Holm

Rolle: B2B Account Manager i Stockholm
Tid på Scandinavian Photo: 2 år
Favorittprodukt: Capture One Pro 20

Susanne jobber som B2B Account Manager i Stockholm. Hun tilbringer de fleste dager ute hos kunder, der hun bygger langsiktige samarbeid og hjelper til med å skape de beste mulige helhetsløsningene for hver kunde og hvert oppdrag. Et av Susannes beste minner fra SP er da hun bygget et komplett kamerasystem og et bilfotostudio til en kunde, som på bare få måneder forbedret hele sin visuelle presentasjon og også økte sine salg. Å få være med på sine kunders utvikling og se de lykkes er ifølge Susanne det morsomste med hennes jobb.
Før Susanne begynte på SP tilbragte hun åtte år utenlands, da hun var aktiv som fotograf og forsker i blant annet Uganda, Mosambik, Sør-Afrika, Skottland og Australia. Susannes favorittprodukt er bildebehandlingsprogrammet Capture One Pro 20. Hun beskriver det som den beste vennen for alle som jobber med stillbilder, takket være den smidige arbeidsflyten fra tethering til RAW-konvertering, redigering og fremkalling. Et must både for den enkelte fotograf, og for store produksjoner.

Tuan Tran

Rolle: Lagerarbeider
Tid på Scandinavian Photo: 1 år
Favorittprodukt: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera

Tuan er en av våre medarbeidere på sentrallageret i Borås. Han tar seg av innkommende leveranser, og sørger for at alle våre produkter havner på rett lagerplass. I samarbeid med både produktavdelingen og kollegaene på lageret sørger han for at vårt sortiment holder høy kvalitet, og at alle leveranser håndteres raskt og effektivt. Tuan har tidligere jobbet som kokk, og når han ikke er på trening eller ute og fisker eksperimenterer han gjerne med nye retter på kjøkkenet – gjerne med en fotballkamp på i bakgrunnen. Tuans favorittprodukt er Blackmagic Design Pocket Cinema Camera, som leverer svært skarpe filmer.

Tuan_Tran

Aleksander Ramsland

Rolle: Kundesenter
Tid på Scandinavian Photo: 6 måneder
Favorittprodukt: LaCie Rugged

Aleksander er vår musikkelskende sørlending som du kan møte på vårt kundesenter i Oslo. Han hjelper deg gjerne om du lurer på noe om valg av produkter, eller status på en ordre. Aleksander har tidligere vært fotograf i Forsvaret, og han har også jobbet flere år som fulltidsfotograf innenfor festivaler og eventer. Med flere store festivaler og internasjonale artister (Elton John og A-ha, for å nevne noen) i sin portefølge er han defintivt rett mann å spørre om du skal fotografere konserter. Han har erfaring med mye ulikt foto-/videoutstyr fra felt, og vet dermed hva han skal anbefale til den enkelte kundes behov. Aleksanders favorittprodukt er LaCie Rugged-harddiskene. Er man mye på farta er det essensielt at man kan stole at utstyret ikke svikter underveis, og da spesielt med tanke på lagring og backup av arbeid.

Johanna Bakos

Rolle: Category Sales Merchandiser
Tid på Scandinavian Photo: 7 måneder
Favorittprodukt: Sigma 35mm f/1,4 DG HSM Art

Johanna er vårt smålandske stjerneskudd på Boråskontoret! Hun jobber på produktavdelingen der hun skriver tekster, publiserer produkter og sørger for at kundene får rett informasjon. Innen hun begynte hos oss reiste hun rundt på New Zealand, og etter å ha plukket tre tonn kiwi hver dag kan Johanne nå titulere seg som profesjonell kiwi-plukker. Ved siden av jobben på SP fotograferer hun mye – først og fremst bryllup, familier og andre motiver som utstråler glede. Johannas favorittprodukt er objektivet Sigma 35mm f/1,4 DG HSM Art, som hun beskriver som sin nyfunnede kjærlighet.

SP_People-Johanna_Bakos

Venke Falstad

Rolle Assisterende butikksjef i Oslo
Tid hos Scandinavian Photo: 2,5 år
Favorittprodukt: Sony A7 III

Venke er vår blide assisterende butikksjef i Oslo. Hun har 21 års fartstid fra fotobransjen i Oslo, og har tidligere jobbet mye analogt, med filmfremkalling og print. Med samboer, to barn og katt har Venke full fart på hjemmebane, og det er også disse hun som regel dokumenterer med kamera. Venkes favorittprodukt er Sony A7 III, gjerne med en Sigma FE 24-70 f/2,8. Perfekt kamera til bilde og video!

Nicklas Nilsson

Rolle Butikksjef i Malmø
Tid hos Scandinavian Photo: 3,5 år
Favorittprodukt: Fujifilm X-T3

Nicklas er den fotballgale butikksjefen som raskt kan ramse opp alle verdensmesterne i fotball fra år 1930 til 2018 i søvne. Nicklas har jobbet hos oss i tre og et halvt år, og han brenner for sine kunder, leverandører, kollegaer og den daglige virksomheten i butikken i Malmö.  Tidligere har han fotografert, og de siste årene også filmet endel. Akkurat nå bruker han mye tid på familie og reiser, blant annet er det sønnene hans sine fotballkamper som dokumeneteres mest. Nicklas sitt absolutte favorittprodukt er FujiFilm X-T3 som han helst kombinerer med Fujifilm 56mm f/1,2. Dette er kameraet som kan og har alt, sier Nicklas!

Siden oppdateres fortløpende med nye ansikter fra Scandinavian Photo, følg med!

Nøl ikke med å ta kontakt med oss om du vil ha hjelp til å finne rett utstyr og programvare for dine behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.no, 21659840 eller ved å besøke oss i vår butikk i Oslo. Gå heller ikke glipp av våre inspirasjonssider der du finner mer inspirasjon og produkttips som hjelper deg å skape enda bedre bilder og videos. Lykke til!

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.