Jobb og livestream fra ditt hjemmekontor

Arbeidsplassen er for mange ikke lenger bundet til en fysisk plass, og du har mulighet for å jobbe fra nesten hvor som helst. Takket være kommunikasjon via plattformer som Skype, YouTube og Teams kan du gjennomføre alle dine møter, kurs eller konferanser fra hjemmet. Vi gir deg tips til hvordan du kan skape et hjemmekontor for undervisning, møter eller spill – vi har løsningen til en digital arbeidsplass for deg og dine kollegaer.

Ta med deg kontoret hjem

En første del av det å ta med deg arbeidsplassen hjem er å koble inn utstyret ditt. Jobber du med en laptop kan du trenge å koble inn en eller flere eksterne bildeskjermar, og i tillegg trenger du kanskje ekstrautstyr som f.eks. kamera, tastatur, mus og hodetelefoner. Det er ikke alltid lett å vite hvordan alt skal kobles, og du ender opp med en haug kabler utover skrivebordet. For å hjelpe deg med å få et ryddig skrivebort hjelper en dockingsstasjon eller USB-hub deg på veien. Da kan du med kun én kabel til datamaskinen koble sammen alle enhetene dibe op ett og samme sted, uten at du mister kraft og prestasjon.

Live-send og spill inn med ditt video- eller systemkamera

blog-hemmakontor-2.jpg

Når du jobber hjemmefra er det viktig å tenke på en enkel måte du kan koble deg opp og delta i ulike møter, konferanser og kurs via en link. For å gjøre det er det innebygde webkameraet i din datamaskin eller et eksternt webkamera en smidig løsning, men ikke alltid den beste rent kvalitetsmessig. Et bedre alternativ er at du benytter deg av ditt system- eller videokamera. Det finnes utstyr som gir deg mulighet til å koble sammen ditt kamera med din datamaskin, for å bruke den som webkamera istedet. Et produkttips med den funksjonen er blant annet Cam Link 4K, der du med USB og HDMI kobler til kameraet til dataen for å kunne streame i høy kvalitet. Er du lærer eller foreleser, og holder forelesninger på avstand kan du med en HD60S streamae ditt materiale samtidig som du spiller inn din livedending. Dette er perfekt om du senere vil bryke det samme utdannelsesmaterialet en gang til.

 

 

Webbkamera vs. Cam link 4K

Forbedret resultat av din livesending

Uansett om det er for møter, fjernutdanning eller streaming til din YouTube-kanal finnes det flere tilbehør som gjør det lettere og forbedrer ditt resultat når du rigger opp utstyret ditt.

Stativ for ulike bruksområder

Et stativ kan du benytte for at kameraet skal havne på rett sted, og det hjelper deg også sette opp det andre utstyret ditt. Avhengig av hva det er du skal filme finnes det litt ulike typer stativ du kan velge mellom. Det finnes stativ til å feste på skrivebordskanten eller sette på skrivebordet. Gjør du mer bevegelig materiale og trenger å ha emd hele skrivebordet, eller kanskje en tavle i bakgunnen for eksempel ved fjernundervisning , finnes det også videostativ du kan sette på gulvet litt vekk fra arbeidsplassen. 

Mikrofon og headset

Den innebygde mikrofonen i din datamaskin eller kamera er ikke altid den beste, og det finnes lite som er mer irriterende enn når det knitrer i mikrofonen eller lyden rundt deg overdøver. Ved å koble til en ekstern mikrofon reduserer du forstyrrende lyd fra omgivelsene dine, noe som gjør at den du prater med hører deg bedre og kommunikasjonen blir enklere.

Er du en person som vil kunne bevege deg fritt rundt i rommet under en samtale? Da er et trådløst headset et perfekt alternativ. På f.eks. Logitech H600 kobler du inn en USB-mottaker i datamaskinen, og så har du en ti meters rekkevidde å bevege deg på. Et annet alternativ er Saramonic Blink 500, som består av to deler: en mottaker og en (eller flere) sendere med innebygd mikrofon. Mottakeren kobler du direkte inn i kameraet eller smarttelefonen din, og senderen fester du med en clips på deg selv. 

Lys for videosamtale

En annen viktig del ved livestreamingen din er lyset. Å koble til en LED-belysning ved arbeidsplassen din gjør at du kan plassere deg hvor som helst hjemme, uavhengig av det omgivende lyset. Det finnes LED-paneler som du kan feste direkte på kameraet og andre varianter som du istedet setter på et stativ eller fester på skrivebordet. En svært kompakt variant av LED-belysning er en Lume Cube Air som du kan feste på stativ, på kameraet eller bruke frittstående.

Smartphone som alternativ

Har du ikke video- eller systemkamera, har du trolig et bedre alternativ til webkameret ditt i lommen – din smartphone. De fleste smartphones er utstyrt med et kamera som har mange ganger bedre kvalitet enn det innebygde webkameraet i datamaskinen. Ved å koble rett tilbehør til smarttelefonen din kan du få et streamingverktøy som fungerer i ditt hjemmekontor.

 

Nøl ikke med å ta kontakt med oss om du vil ha hjelp til å finne rett utstyr og programvare for dine behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.no, 21659840 eller ved å besøke oss i vår butikk i Oslo. Gå heller ikke glipp av våre inspirasjonssider der du finner mer inspirasjon og produkttips som hjelper deg å skape enda bedre bilder og videos. Lykke til!


Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.