Lær deg mer om datamaskiner

Banner-datorer.jpg

Har du lyst på ny datamaskin? For å gjøre valget enklere er det lurt om du tenker på hva du skal bruke din datamaskin til. Når du har kommet fram til det er det lettere å lete etter de egenskapene din nye datamaskin behøver. Her kan du lese om noen spesifikasjoner som er gode å ha oversikt over for ulike bruksområder. Du får også tips om noen ulike datamaskiner, skjermer og tilbehør som passer innenfor kategoriene vlogging, podcast, streaming, redigering og musikk. Bli med!

Vlogg-, podcast- og streamingdatamaskiner

Leter du etter en datamaskin som fungerer bra innen flere bruksområder? Kanskje du vil bruke den til å skrive på, surfe på nettet, streame film eller se på vlogger?

Ved denne typen bruk kreves det at datamaskinen har et sterkt "hjerte" – prosessoren. Internminne (RAM) er også en viktig egenskap. Jo bedre prosessor og RAM desto lettere jobber datamaskinen ved multitasking og streaming. Datamaskinen får dessuten lengre livstid når prosessoren ikke må jobbe på høyeste kapasitet hele tiden. Derfor kan det være verdt det å satse på en kjappere prosessor, selv om du kanskje ikke kommer til å utnytte hele kraften i den.

En ekstra bonus med en kraftig prosessor er at din datamaskin kommer til å takle redigering av bilder og video mye lettere.

Redigeringsdatamaskiner

Arbeider du mye med bilder, videoer eller annet grafisk materiale så behøver du ekstra kraft i din datamaskin. Foruten prosessoren og internminnen er også krafikkortet en viktig del å se på. Det vanligste er at du har et grafikkort som sitter på hovedkortet, men du kan også velge å ta i bruk et separat dedikert grafikkort. Det separate grafikkortet letter på belastningen fra prosessoren og gjør at datamaskinen får full respons, hvilket gjør at du får en jevn arbeidsfly ved redigering av både bilder og videoer.

Det fins ulike klasser på grafikkort og jo høyere videominne de har desto kraftigere redigering takler de.

Tilbehør for redigering

Når du redigerer en stor mengde bilder eller lange tilmer handler det mye om å ha en produktiv arbeidsflyt. Lange dager foran datamaskinen krever ergonomisk utstyr og tilbehør som forenkler og effektiviserer arbeidet.

Tegnebrett og redigeringskontroller er eksempler på denne type utstyr. Med et tegnebrett bruker du en penn og får samme følelse som å tegne på et papir. Det fins ulike modeller å velge mellom – se det du tegner direkte i tegnebrettets skjerm eller koble brettet til din datamaskin og se resultatet i dataskjermen. Test deg frem og kjenn etter hva som passer deg best!

En redigeringskontroller er fysiske knapper og skruer som du programmerer med dine favorittinstillinger. Koble kontrollen til din datamaskin og ta i bruk hurtigknappene for presets og justering for å finjustere funksjoner som eksponering, skarphet og farger i dine bilder.

Portabel arbeidsstasjon

Dersom du leter etter en datamaskin å bruke til din jobb eller dine studier er god portabilitet og pålitelighet viktige egenskaper. En lett datamaskin som du enkelt kan bære med deg øker fleksibiliteten i ditt arbeidsliv, og du kan samtidig være sikker på at den fungerer når det gjelder.

Disse datamaskinene fra Asus er konstruert akkurat for dette. De har sterke prosessorer, et stort arbeidsminne og lang batteritid for å takle intense arbeidsperioder. De har kompakt størrelse med maksimal størrelse på skjermen, og er tilvirket i et robust materiale som tåler transport.ExpertBook.jpg

 

Vil du ha flere tips? Sjekk ut alle datamaskiner her!

Tillbehørene som er et must for alle datamaskiner

For å kunne ta i bruk din datamaskins fulle kapasitet fins det en mengde ekstrautstyr å komplettere den med. Her anbefaler vi noen tilbehør du ikke kan være foruten!

Ekstern harddisk

For å kunne øke lagringsplassen og unngå å belaste din datamaskins harddisk er en ekstern lagringsenhet en god venn. Du kan til og med bruke den som backup for dine bilder, filmer og filer og se til at alt har blitt lagret på flere ulike plasser.

Tastatur og mus

For å forbedre ergonomien når du skriver og arbeider ved datamaskinen er ekstern tastatur og mus noe man må ha. Det fins både stille tastatur og tastatur med klikkende lyd. Det fins både fullstore ergonomiske mus eller de som er litt mindre for å lettere kunne ta de med. Tilpass følelsen etter hvordan du vil ha det!

USB-hub

Det er ikke alltid helt enkelt å vite hvordan alt skal kobles sammen uten at du får en kveil av kabler som ligger over skrivebordet. For å gjøre det enklere å få et velstelt skrivebord hjelper en dokkingstasjon eller USB-hub deg på veien. Da kan du med en eneste kabel til datamaskinen koble sammen alle dine enheter på samme sted uten å miste kraft og prestasjon. på vägen.

 


Vår ikke redd for å ta kontakt med oss om du vil ha hjelp med å finne det rette utstyret og softwaren for dine behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.no, 21 65 98 40 eller ved å besøke oss i vår butikk i Oslo. Gå ikke glipp av vår inspirasjonside hvor du finner mer inspirasjon og produkttips.

Lykke til!

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.