Bildestabilisator - hvor bra er det?

Det er ikke alltid lett å være stødig på hånden, noe som ofte kan medføre bevegelsesuskarphet - spesielt når man fotograferer i dårligere lysforhold (som gir lenger lukkertid) eller med teleobjektiv (jo lenger brennvidde, desto vanskeligere er det å holde kameraet stille). En god funksjon som kompenserer for dette er bildestabilisatoren, som hjelper deg å holde bildet i ro.

Objektiv med bildestabilisator koster litt mer enn objektiver uten, men det kan være gull vært når en ikke har mulighet til å bære rundt på et stativ. Nedenfor ser du to bilder tatt med samme innstillinger - det ene med og det andre uten bildestabilisator.

Foto taget med bildstabilisering

Med bildestabilsator

Fotografert med lukkertid 1/60 og brennvidde 200 mm.
Foto taget uten bildestabilisator

Uten bildestabilisator

Fotografert med lukkertid 1/60 og brennvidde 200 mm.

Disse benevnelsene skal du se etter dersom du vil ha et objektiv med bildestabilsator:
Nikon - VR (Vibration Reduction)
Canon - IS (Image Stabilizer)
Sigma - OS (Optical Stabilizer)
Tamron - VC (Vibration Compensation)

Har du et standard systemkamera fra Sony, Pentax eller Olympus trenger du ikke tenke på dette med bildestabilsator, da disse merkene har innebygd bildestabilsator i kamerahuset.

Obs! Om du har et objektiv med bildestabilsator og vil fotografere med stativ er det viktig at du først slår av bildestabilisatoren for å få et så skarpt bilde som mulig.


Nøl ikke med å ta kontakt med oss om du vil ha hjelp til å finne rett utstyr og programvare for dine behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.no, 21659840 eller ved å besøke oss i vår butikk i Oslo. Gå heller ikke glipp av våre nyhets- og kunnskapssider der du finner mer inspirasjon og produkttips som hjelper deg å skape enda bedre bilder og videoer. Lykke til!


Scandinavian Photo

22.01.2019

Del

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på ny teknologi! I vårt nyhetsbrev gir vi deg eksklusive tilbud, siste nytt fra ledende merker i bransjen og massevis av inspirasjon. Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev godtar du at dine personopplysninger vil bli behandlet i henhold til våre retningslinjer for personvern.