21.07.2020

Nye Nikon Z5 – kompakt, speilløst fullformatskamera

I dag presenterer Nikon en ny speilløs fullformatskameramodell – Nikon Z5! Det er en enklere versjon av Z6, men med attraktive funksjoner som mindre størrelse, et batteri som kan kobles til strøm og dobbel minnekortleser. Sammen med Z5 lanserer Nikon også et lite og lett zoomobjektiv – Nikkor Z 24-50mm f/4-6.3 og to Z-mount telekonvertere.


Nikon Z5 er et allsidig og brukervennlig systemkamera. Det er lite og bærbart, slik at du sømløst kan ta det med på alle dine eventyr, og enten du liker vidvinkel, portrett eller film, får du førsteklasses bildekvalitet. Det er et perfekt kamera for å komme i gang med eller videreutvikle fotograferingen din med speilløst fullformatskamera.

kb_1x2_nikon-z5.jpg

Så hva skiller Z5 fra Z6?

Nikon Z5 har en fullformatsensor på 24,3 megapiksler, men uten BSI. Den har en enklere berøringsskjerm som bruker mindre batteri, lavere serieopptak og toppskjermen erstattes med et programhjul. Med andre ord, det er en strippet ned modell av storesøsknene Z6 og Z7.

Men til tross for at Nikon Z5 lanseres som entry-level fullformatsmodell, har den egenskapene som appellerer til et bredt spekter av brukere. Den har det samme ergonomiske designet på huset, men i en mindre størrelse, noe som gjør det lettere når du skal bære kameraet med deg. Z5 har også to minnekortlesere som både Z6 og Z7 mangler.

Sammen med Z5 presenteres også et nytt batteri (EN-EL 15c) som kan kobles til strømnettet eller en powerbank via USB. Mens batteriet er tilkoblet, lades det ikke, men du vil i stedet kunne bruke kameraet lenger, for eksempel timelapse.

Rimelig zoomobjektiv og nye telekonvertere

I tillegg til Nikon Z5 lanserer Nikon også et rimelig og kompakt zoomobjektiv – Nikkor Z 24-50mm f/4-6.3. Nikon klassifiserer det som verdens minste standard fullformatzoom og lar deg ta skarpe, fargerike og detaljerte bilder enten du vil ta landskap eller portretter.

På samme tid slipper de to Z-mount telekonvertere som forlenger rekkevidden til kompatible Nikkor Z-objektiver - TC-1,4x og TC-2,0x. Nikon kunngjør at det første objektivet som vil være kompatibelt er Nikkor Z 70-200mm f/2,8 VR S.

Bestill kameraet allerede i dag! Forventet salgstart i slutten av sommeren.

 

@scandinavianphoto_no

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto_no or #scandinavianphoto_no for a chance to get reposted in our feed! 📸

Følg

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.