28.10.2021

Nyhet! Nikon Z9 er her!

Nikon presenterer tre nye produkter i Z-serien – Nikon Z9 og to nye Z-objektiver. Z9 er deres første speilløse flaggskipkamera og den mest avanserte modellen Nikon noen gang har laget. Med den aller nyeste teknologien og kompaktheten til et speilløst system, vil Nikon Z9 ta markedet med storm. De nye objektivene er spennende, raske og har høy oppløsningsevne – Nikon Nikkor Z 24-120mm f/4 S og Nikon Nikkor Z 100-400mm f/4,5-5,6 VR S. Foreløpig levering av nyhetene er i november/desember – benytt anledningen til å forhåndsbestille produktene allerede i dag!


Fordeler Nikon Z9

 • Stacked CMOS-sensor på 45,7 megapiksler
 • Sensoren har svært høy lesehastighet og eliminerer rolling shutter
 • Expeed 7-prosessor gjør Nikon Z9 ti ganger raskere enn Nikon Z7 II
 • Autofokusen kan identifisere mennesker, dyr, fugler og kjøretøy
 • Autofokusen bruker AI-maskinlæring for å lære din type fotografering
 • Mer robust kamerahus sammenlignet med Nikon D6
 • Doble XQD/CFexpress-spor for utrolige overføringshastigheter
 • Bufferen kan håndtere 1000 bilder når du tar bilder i 20 bps
 • LCD-skjermen kan vippes 90 grader horisontalt og vertikalt
 • Nikon Z9 er 20 % mindre enn Nikon D6
 • Kamerahuset er helt værbestandig og har innebygd GPS
 • Z9 har et sensorskjold som beskytter sensoren når kameraet slås av

Utrolige detaljer i hvert bilde

Nikon Z9 er et kamera som tilbyr utrolig hastighet, enestående presisjon og fenomenale detaljer. Med den høye lesehastigheten til en stacked CMOS-sensor på 45,7 megapiksler eliminerer Nikon Z9 rolling shutter fullstendig. Den elektroniske lukkeren gjør det mulig å fotografere RAW i opptil 20 bilder per sekund med full AE- og AF-sporing, og bufferen er på 1000 bilder (JPG L+Hi-efficiency RAW).

Autofokus som aldri bommer

En av spesifikasjonene for Nikon Z9 som virkelig skiller seg ut på markedet er autofokusen, da den nye Expeed 7-prosessoren gjør Nikon Z9 ti ganger raskere enn Nikon Z7 II. Autofokusen kan identifisere ni forskjellige typer motiver samtidig, inkludert mennesker, dyr, fugler og kjøretøy. Med den smarte AI-maskinlæringsteknologien lærer Nikon Z9 av atferdsmønsteret ditt, og blir raskere og mer effektiv over tid. Kameraet kommer også med den populære 3D-trackingfunksjonen for autofokus, noe som gjør det enkelt for deg å spore motivet ditt til tross for mye bevegelse – perfekt til for eksempel sport, motorsport og dyrefotografering. Med Z9 kan du ta bilder i opptil 20 bilder per sekund uten blackout i søkeren.

Ta opp video som en proff

Nikon Z9 har også utrolige videospesifikasjoner – du kan spille inn video opptil 10-bit 8K/30p direkte i kameraet med full AF / AE. Du kan også ta opp sakte film med 4K UHD-oppløsning i opptil 120p. Nikon har også kunngjort at det snart vil komme en firmwareoppdatering som lar deg spille inn N-RAW med 8K/60p-oppløsning i Z9.

Robust og brukervennlig kamerahus

Kamerahuset på Nikon Z9 er 20% mindre enn deres tidligere flaggskipmodell Nikon D6. Ved hjelp av konstruksjonen i magnesiumlegering sprer Nikon Z9 varmen, slik at kameraet ikke blir så raskt varmt i krevende situasjoner. Kameraet er robust, værbestandig og takler all slags vær – det fungerer ned til temperaturer på -10 grader. Det har også smarte hjelpemidler som opplyste knapper når du arbeider i dårligere lys, og et sensorskjold som felles opp når du slår av kameraet for å beskytte sensoren mot smuss.

Doble CFexpress-/XQD-minnekortspor

Nikon Z9 har doble minnekortspor som kan håndtere både CFexpress- og XQD-kort, som er raske minnekort designet for å dra nytte av den høye kapasiteten til dagens avanserte kameraer. Med det nye RAW-filformatet (Hi-efficency RAW) med høy effektivitet i Nikon Z9 tar filene bare en tredjedel av størrelsen sammenlignet med vanlige RAW-filer – perfekt når du er på jobb og trenger raske bildeoverføringer.

Raske og skarpe objektiver for speilløst system

Nikon Nikkor Z 24-120mm f/4 S er et lett og kompakt allroundobjektiv tilpasset speilløse fullformatkameraer i Nikon Z-serien. Dette objektivet er flott for det meste, fra landskaps- og gatefotografering til portrettfotografering og video.

Nikon Nikkor Z 100-400mm f/4,5-5,6 VR S er et fleksibelt teleobjektiv tilpasset speilløse fullformatkameraer i Nikons Z-serie. Dette er et objektiv utstyrt med innebygd vibrasjonsreduksjon på opptil 5,5 trinn, sammen med en rask, nøyaktig og eksepsjonelt stille autofokus. Objektivet er veldig godt egnet for fotografering av dyr, fugler, sport og portretter.


Nøl ikke med å ta kontakt med oss om du vil ha hjelp til å finne rett utstyr og programvare for dine behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.no, 21659840 eller ved å besøke oss i vår butikk i Oslo. Gå heller ikke glipp av våre inspirasjonssider der du finner mer inspirasjon og produkttips som hjelper deg å skape enda bedre bilder og videoer. Lykke til!

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.