Kom i gang med astrofoto – Göran Strand

Astrofotograf Göran Strand holdt foredrag under et digitalt event hos oss på SP. Nå har du muligheten til å delta i eventet igjen! Lær mer om astrofotografering, hvilket utstyr du trenger og dra nytte av Görans tips og råd for enkelt å komme i gang. Bli med!

Tirsdag 15 desember 2020 gjennomførte vi i samarbeid med Nikon en digital event hvor astrofotograf Göran Strand fortalte oss hvordan vi enkelt kommer i gang med astrofotografering, viste sine bilder og delte sine erfaringer som fotograf.

Under foredraget går Göran gjennom det grunnleggende om astrofotografering, og snakker om hvilket utstyr som kreves for ulike områder innen astrofotografering. Han snakker også om ulike stativer, teleskoper, kameraer og metoder for å ta bildene. Til slutt deler Göran sine tips om hvordan man enkelt kan komme i gang med natt- og astrofotografering.

Eventet og mer inspirasjon finner du på vår YouTube-kanal!

Nordlys, stjerner og lysfenomen

Göran Strand har de siste årene fått mye oppmerksomhet for sine bilder og filmsekvenser av ulike himmelfenomener. Han har bidratt med film- og bildemateriale til både svenske og internasjonale filmproduksjoner – så mange som 18 av hans bilder har blitt utnevnt til «Astronomy Picture of the Day» av NASA, og i 2014 brukte bandet Coldplay en av hans nordlysfilmer i musikkvideoen «A Sky Full of Stars».

I oktober 2016 publiserte Göran sin nyeste bok "Ljusår – ett år av ljus" og i november 2016 ble fem av hans nordlysbilder utgitt som frimerker av PostNord AB. Göran har blitt kåret til årets beste svenske astrofotograf i 2013 og 2016 og samarbeider nå med Nikon på deres speilløse kamerasystem som en av deres Z Creators.

Görans favorittprodukter for astrofoto

Se mer av Göran

Hjemmeside: www.astrofotografen.se
Instagram: @astrofotografen
Facebook: Fotograf Göran Strand


Sanna Wikström

22.01.2021

Del

@scandinavianphoto_no

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto_no or #scandinavianphoto_no for a chance to get reposted in our feed! 📸

Følg

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.