Det virker som at du bruker en gammel nettleser, det kan føre til at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal gjøre.

Gjesteblogg: Å sitte i skjul ved Hornborgasjön – Elisabeth Landberger

Elisabeth Landberger er i bunn og grunn naturfotograf, men hun jobber også med andre sjangere. De siste årene har hun lagt fokus på å holde kurs innen foto og har samarbeidet med ulike aktører, ikke minst oss på SP. Hun brenner for at andre skal lære og vokse innen foto, og er en høyt verdsatt kursleder. Med sin bakgrunn som designer og keramiker har Elisabeth nærmest kunstneriske uttrykk i sine bilder. Det synes ikke minst i hennes multieksponeringer av traner. Her forteller hun mer om sine møter med tranene og viser sluttresultatet av sin tranefotografering!

Les mer

20
mai

Gjesteblogg: Vanbot – Ester Ideskog

Jeg heter Ester Ideskog, og foruten å lage musikk under navnet Vanbot er jeg også stolt mentor for Teenage Engineering. Jeg startet å jobbe med Teenage Engineerings produkter da jeg sammen med Johannes Berglund og Petter Winnberg lagde mitt tredje album Siberia på den Transsibirske jernbanen. Vi hoppet på toget i Moskva, satte opp et lite studio med Pocket Operators og OP-1 sammen med Volca KORG, MPC500, multieffektpedal og en 4-kanals digitalport - og da vi kom frem til Beijing var albumet ferdig.

Les mer

1
mai

Gjesteblogg: Råkkfolk - podcast med interesse og sjel

Vi i Råkkfolk har i snart 5 år gjort vårt beste for å løfte norsk musikkmiljø, hovedsakelig i sjangeren rock. Gjennom snart 200 podcastepisoder hvor vi intervjuer ett nytt band per episode, små festivalkvelder, merch-o-ramas hvor vi samler band og artister til å komme og selge merchen sin, og diverse live-podcaster, føler vi at vi har gjort mye for å rette søkelys mot mindre og talentfulle band.

Les mer

8
apr

Nå kommer supermånen – tagg oss i dine månebilder!

Omtrent hver fjortende måned viser supermånen seg, som denne gangen intreffer i disse dager. Supermåne kalles det når det er fullmåne samtidig som månen står så nærme jorden som den mulig kan skjøre, og derav lyser ekstra sterkt. Ta frem ditt kamera, dokumenter månen og tagg oss i dine beste bilder for en sjanse til å bli repostet.

Les mer

6
apr

Lær deg mer om Podcast

Podcast, pod, poddradio - kjært barn har mange navn. Å starte en podcast behøver ikke være avansert og å gå fra en idé til sending kan gå fort. Funder ut en innriktning eller et emne som din podd skal handle om, velg ut et antall produkter som passer deg og siden er du i gang! Her finner du produkttips, inspirasjon og gode råd til deg som vil starte å podde eller allerede har en podcast og vil fordype din kunnskap.

Les mer

6
apr

Lær deg mer om naturfoto

Naturen er et perfekt sted for å fotografere vakre bilder. Lyset som skinner gjennom skogen en tidlig morgen eller en sen ettermiddag kanskape utrolig fine farger og effekter i bildene. Tålmodighet og bra utstyr hjelper deg en god bit på veien når du er ute i naturen og fotograferer. Her har vi samlet produkttips, inspirasjon og gode råd til deg som vil ta enda bedre bilder ute i naturen.

Les mer

18
mar

Jobb og livestream fra ditt hjemmekontor

Arbeidsplassen er for mange ikke lenger bundet til en fysisk plass, og du har mulighet for å jobbe fra nesten hvor som helst. Takket være kommunikasjon via plattformer som Skype, YouTube og Teams kan du gjennomføre alle dine møter, kurs eller konferanser fra hjemmet. Vi gir deg tips til hvordan du kan skape et hjemmekontor for undervisning, møter eller spill – vi har løsningen til en digital arbeidsplass for deg og dine kollegaer.

Les mer

18
feb

Scandinavian Highlights med Kim Jenssen

Midt i den villeste naturen, mellom stupbratte fjell eller utaskjærs en dag med ruskevær - det er hvor du stort sett finner Kim Jenssen. Den naturglade nordlendingen er nemlig ikke redd for å utforske naturen også i dårlig vær, med kameraet parat.

Les mer

12
feb

En spennende introduksjon ytterst i havgapet

Vi var en fin liten gruppe som spent troppet opp ved båten, en onsdag morgen i februar. Ikledd hver vår kledelige «high visibility»-dress ble vi tatt godt imot av «Ørnemannen», eller Ole Martin Dahle som han egentlig heter. Vi klatret om bord i rib-en som skulle ta oss med ut på eventyr denne morgenen, og selv om det sluddet vannrett idet vi tøffet avgårde, var det ingen sure miner å spore.

Les mer

21
jan

Gjesteblogg: Olas beste tips til en vellykket podcast!

Podcastprodusent Ola Ringdahl beskriver seg selv som et Kinderegg – tre overraskelser i en. Han jobber som speakerstemme og høres blant annet i C More-trailere og i programmet Sveriges Mesterkokk som sendes på svensk TV4. Ola har flere års erfaring som produsent på Sveriges Radio og Utbildningsradion, men har fremfor alt jobbet med intern og ekstern bedriftskommunikasjon. Han brenner for å hjelpe bedrifter og organisasjoner å skape, utvikle og bestille podcaster for sitt varemerke.

Les mer

19
des

Scandinavian highlights med Danielle Langedal

Landskap, livsstil og hunder. Dette er hva Danielle Langedal, fotograf, lærer og Sigma-ambassadør fotograferer og deler med sine godt over 15.000 følgere på Instagram. Når motivene du ønsker å fotografere er såpass variert som dette kan det være vanskelig å finne ett objektiv som gir deg det du trenger. Samtidig er det viktig at du er mobil nok, og ikke må bære for mye, slik at du er tilstede når motivene dukker opp. I dette innlegget deler Danielle sin anbefaling av et objektiv som gir henne nettopp denne fleksibiliteten!

Les mer

11
des

Hva har du i kameraveska, Markus Holm?

Markus Holms liv har siden barndommen vært gjennomsyret av fotografering. Det begynte med farfaren hans som fotograferte, og deretter hans far som dokumenterte sine barn og vakre landskap. Fotograferign har rett og slett vært en naturlig del i Markus sitt liv, og i dag jobber han som fotograf på heltid. Markus har gått fra å fotografere analogt til å være med på digitalkameraets inntok i år 2004. I dette blogginnlegget deler Markus hva han har i sin kameraveske på et spesifikt oppdrag - les mer og bli inspirert av Markus sin kreativitet.

Les mer
@scandinavianphoto_no

Vi hjelper deg å ta bedre bilder! Utstyr, inspirasjon, kunnskap og råd innen fotografering og video. #Scandinavianphoto_no

Følg

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.