En spennende introduksjon ytterst i havgapet

Vi var en fin liten gruppe som spent troppet opp ved båten, en onsdag morgen i februar. Ikledd hver vår kledelige «high visibility»-dress ble vi tatt godt imot av «Ørnemannen», eller Ole Martin Dahle som han egentlig heter. Vi klatret om bord i rib-en som skulle ta oss med ut på eventyr denne morgenen, og selv om det sluddet vannrett idet vi tøffet avgårde, var det ingen sure miner å spore.

Med oss på båten hadde vi Kai Jensen, Olympus-ambassadør og anerkjent norsk naturfotograf, og Lorens Marklund, som jobber for Olympus Sverige. Det var tid for mye nytt for de fleste av oss – og det både foran og bak kamera.

_2050617.jpg

Lorens hadde, nesten andektig, utstyrt oss med hvert vårt kamera med litt ulike objektiver på før vi steg om bord. Og ikke et hvilket som helst kamera, nei, denne morgenen fikk vi gleden av å leke oss med splitter nye Olympus OM-D E-M1 Mark III, så nytt at det ikke engang var offisielt at det eksisterte. Men her var det altså, i aller høyeste grad eksisterende, trygt festet rundt halsen på en gjeng svensker og nordmenn.

_2050357.jpg

Vi er også utstyrt med (kanskje ikke like stilige) selvlysende dresser, og fulle av spenning har vi vagget oss avgårde over brygga, og ned i den lille, raske båten som nå gynger i uværet. For meg er dette første gangen jeg skal fotografere på denne måten, og med nytt utstyr er jeg veldig spent. "Kommer jeg til å få noen skarpe bilder, mon tro?"

_2050442.jpg

_2050554.jpg

«Ørn!» roper Ole Martin, og jammen har han ikke rett – med kurs rett mot oss kommer en ørn flyvende, majestetisk, med solid fart og vind i det spektakulære vingespennet. Jeg leste før jeg dro opp at vingespennet på havørner kan bli opptil 2,5 meter, og kjenner et sug i magen da det majestetiske dyret nærmer seg. Jeg holder nesten pusten, og det blir plutselig full aktivitet på dekk. Alle inntar posisjoner, nesten som om de var innøvd, og jeg tar et kjapt blikk på kamerainnstillingene før jeg følger ørnen tett med kameraet. Det er helt stille, konsentrasjonsnivået er høyt, og ikke bare vi men også kameraets følgefokus og værbestandigheten får kjørt seg i dag.

_2050509.jpg

Klikk, klikk, klikk! er den eneste lyden som høres, konsentrasjonnivået er høyt.

_2050627.jpg

Den ene ørnen etter den andre kommer flygende, og mens Ole Martin kaster ut selvfanget fisk for å lokke de majestetiske dyrene nesten helt bort til oss, har vi fullt fokus bak kamera. Heldigvis holder både bobledressene og kamerautstyret det de holder, og alle gliser stort bak kameraene.

_2050487-2.jpg

Da Ole Martin startet firmaet sitt, Norway Nature, i 2000 gikk han og fôret på én ørn. I 2020 er det rundt 25 par ørner i Flatanger, og alle har hver sin personlighet, forteller han. At ørnefotografering er noe som kan appellere til mange er klart – til nå har Norway Nature hatt besøkende fra 26 ulike nasjonaliteter.
_2050520.jpg

Klissbløte og kalde, men med store smil legger båten til kai, og vi hjelper hverandre i land. «Tror dere at dere fikk noen bra bilder, da?» spør Kai, og smiler. Alle nikker, og det utbrytes unisont entusiasme for når vi skal se gjennom bildene. «Søren heller», hvisker min svenske kollega til meg, og smiler litt beskjemmet. «Nå har jeg innmari lyst til å kjøpe meg nytt kamera, altså». Jeg nikker – jeg tror vi alle kjenner litt på det behovet etter en så fantastisk dag. 

IMG_2730.JPG

Olympus OM-D E-M1 Mark III er et kamera fylt med toppmodellegenskaper i et kompakt hus. Værtetting, TruePic IX-prosessor, 4K med OM-Log og strømforsyning via USB er bare noen av egenskapene som gjør dette til et kraftfullt men fremdeles lett kamera.

Fordeler

  • TruePic IX-procsssor med bl.a. forbedret ansikts- og øyegjenkjenning sammenlignet med tidligere generasjoner
  • 20,4 Mpx Live MOS-sensor
  • Sensorstabilisering i fem akser
  • 4K-video og OM-Log400
  • Sync-IS kombinerer sensorstabilisering med optisk stabilisering for ekstra stabil fotografering

Nøl ikke med å ta kontakt med oss om du vil ha hjelp til å finne rett utstyr og programvare for dine behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.no, 21659840 eller ved å besøke oss i vår butikk i Oslo. Gå heller ikke glipp av våre inspirasjonssider der du finner mer inspirasjon og produkttips som hjelper deg å skape enda bedre bilder og videos. Lykke til!


Desiree Skalle

12.02.2020

Del

@scandinavianphoto_no

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto_no or #scandinavianphoto_no for a chance to get reposted in our feed! 📸

Følg
Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.