Fem tips for å få tilbake fotogleden!

Her kommer en rekke tips til deg som trenger å få noen nye idéer til fotograferingen din. Har du noen egne forslag må du mer enn gjerne dele disse i kommentarfeltet.

 UTFORSK NYE STEDER
Det spiller ingen rolle om du drar ut på roadtrip eller om du holder deg i nærheten av der du bor, for det finnes alltid nye ting å utforske, eller gamle steder som er verdt å se igjen.
Hver gang jeg er på besøk hos familien tar vi en tur ut med kamerane våres. Vi styrer bilen i ulike retninger og dokumenterer det vi ser - i ulikt vær og tidspunkter på døgnet. Vi gjør dette for å få en hyggelig stund sammen, for å trene opp fotoblikket og for å se ting som man ikke legger merke til i hverdagen. Et veldig beroligende og morsomt tidsfordriv - uansett årstid - men på våren og sommeren når blomstene står i full blomstring er det selvfølgelig helt fantastisk!

bildtext
Et par bilder fra to av mine siste rundturer med kameraet.LÆR DEG NOE NYTT
For meg finnes det ikke noe som slår følelsen av å ha lært noe nytt - spesielt om det er noe som jeg har ansett som vanskelig eller nesten uoppnåelig tidligere.
Uansett om du er nybegynner eller veteran, så finnes det alltid  noe nytt du kan lære deg. Om du vil gå på kurs, lese en håndbok eller finne rett svar på nettet får du selv avgjøre, men mulighetene er uendelige.

På vår kursside kan du se om du finner noe som frister. Vi har blant annet kurs innen redigering, gatefoto, fotoreiser, eller kurs for hvordan du helt enkelt kommer i gang med ditt nye kamera.LA DEG INSPIRERE
Jeg bruker mye tid på å ligge på sofaen med en kopp te og datamaskinen min mens jeg leter etter inspirasjon på nettet. Av og til ser jeg bare rundt for å finne noe behagelig jeg kan hvile øynene på, og andre ganger vil jeg se på bilder og forsøke å analysere hvordan de er tatt. Det stilner rastløsheten når man ikke har noe å gjøre, og det stimulerer definitivt de kreative tankene. Jeg føler meg alltid bra etter litt inspirasjon!START ET FOTOPROSJEKT
I høst begynte jeg på et veldig klassisk prosjekt i en allé - jeg bestemte at jeg skulle reise tilbake hit i all slags vær (regn, storm, snø, hagl, sol, overskyet, disig), et bilde på ulike tidspunkter på døgnet (morgen, formiddag, ettermiddag, kveld, natt), et bilde fra hver plass du besøker i løpet av en dag, eller et bilde fra hvert landskap i Norge. Det beste er at det aldri er for sent å begynne!

bildtext
Tre bilder fra mitt årstidsprosjekt, alle tatt i en allé i Trestena utenfor Skara.

Et annet prosjekt jeg startet med sammen med noen venner var å fotografere et bilde hver måned etter et valgt tema. Det var et veldig morsomt prosjekt, ettersom det tvang oss til å tenke på en helt annen måte enn vi pleier, og vi var begrenset til å velge kun ett bilde. Temaene valgte vi selg, og samtidig skulle det settes i kontekst med en bok, sang eller film.

Vil du ha inspirasjon til lignende prosjekter kan du se på prosjektet T'52, som ble drevet av fire fotograferer i 2010 - alle fire publiserte i et helt år, hver søndag, et bilde etter valgt tema.
Test ut et morsomt prosjekt du også!

bildtext
To prosjektbilder, det ene med temaet "skrekk", og det andre med temaet "Disney" (Alice in Wonderland).BRUK BILDENE DINE
Ofte blir det litt morsommere å fotografere dersom man bruker bildene sine til noe, og ikke bare lar de ligge å støve ned på en datamaskin. Selv har jeg en blogg der jeg laster opp bildene mine. For meg fungerer bloggen som et digitalt fotoalbum, der jeg publiserer både mine beste bilder og små utklipp fra hverdagen med en kort tekst til.

Her er en liste over morsomme ting du kan bruke bildene dine til:
- Start en blogg. Det er morsomt å blogge, også for din egen skyld - ved hjelp av denne kan du se tilbake på morsomme ting du har gjort, og se utviklingen din.
- Bli med i et fotoforum. Legg bildene dine i et online-album, og del bildene i ulike grupper, så kan du få kritigg og råd fra andre brukere.
- Delta i fotokonkurranser. Jo flere du deltar i, jo større sjanse har du til å vinne noe.
- Lag en utstilling. Finn et lokale eller en kafé, og søk om å få stille ut.
- Lag en fotobok. Det er så utrolig mye mer spesielt å se bildene sine på trykk.
- Lag plakater eller kollasjer. Ta et eller fler av dine fineste bilder, og heng de opp på veggen. På denne måten kan du nyte de hver dag. Har du ikke lyst til å lage store fremkallinger kan du lage en liten kollasje på veggen, der du vil ha muligheten til og enkelt bytte ut bilder i takt med at du tar nye.


Scandinavian Photo

01.03.2019

Del

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.