Det virker som at du bruker en gammel nettleser, det kan føre til at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal gjøre.

Klimastreiken gjennom Helena Lagerlöfs objektiv!

Den 23. september kalte FNs generalsekretær António Guterres verdenslederne til et ekstrainnsatt klimamøte på grunn av de store skolestreikene for klimaet. Rundt dette møtet planla Fridays for Future verden over en hel uke med aksjoner som begynte med en global skolestreik den 20. september, og avsluttet med en storstreik den 27. september, der bevegelsen oppfordret alle voksne om å delta for å presse politikerne til å handle i den pågående klimakrisen. Ca 60.000 demonstranter samlet seg i Stockholm for å stå opp for et bedre klima. Helena Lagerlöf, som er fotograf, fikk det store oppdraget å forevige den store klimastreiken ved hjelp av utstyr fra oss. Se bilder fra streiken, og kjenn den store kraften som befant seg tilstede der og da!

Fridays For Future er den globale bevegelsen som ble startet av Greta Thunberg den 20. august 2018. Hun satte seg alene utenfor riksdagshuset i Stockholm, da hun var lei av å se på fellesskapet måte å ikke se klimakrisen for hva den er: en krise. Skolestreiken fortsatte siden frem til riksdagsvalget samme høst, og flere ungdommer valgte å tilslutte seg streiken hver fredag, frem til Sverige følger Parisavtalen som mange politikere skrev under på i 2015.

07_FFF.jpg

I dag streiker tusenvis av elever, studenter, barn og voksne i over hundre lang verden rundt for å få politikere og makthavere til å handle for å oppfylle følgende krav fra Fridays For Future:

  1. Å holde den globale temperaturøkingen på under 1,5 grader sammenlignet med før-industrielle nivåer. 
  2. Klima- og miljørettferd for alle
  3. Følg Parisavtalen, og bevis det
  4. Hør på den beste og enhetelige vitenskapen. Hør på klimaforskningen.

08_FFF.jpg

Fotograf Helena Lagerlöf var på plass da den store klimastreiken arrangertes i Stockholm den 27. september, der ca 60.000 demonstranter gikk fra Medborgarplatsen til Kungsträdgården.

Helena ville skildre denne dagen, og det var viktig for henne å formidle en følelse av nærvær. Foran i toget, der de mest aktive barna og ungdommene marsjerer, befant også Helena seg for å fange kraften, viljen og engasjementet blant demonstrantene. Helena ville også formidle følelsen av fellesskap som oppstår når så mange personer enes om en felles sak, og mennesker i alle aldre møtes.  

Mange av disse barna og ungdommene har vært på Mynttorget sammen med Greta siden høsten 2018. De har jobbet svært aktivt siden da med miljøspørsmål, både av nasjonal og internasjonal karakter, i Fridays for Future.

Rent fototeknisk var hovedutfordringen denne dagen lyset. Det vekslet mye på stedene der toget passerte, med mye motlys og sterke kontraster. Helena valgte å utnytte dette naturlige lyset, og å ikke lette opp med blits. 

15_FFF.jpg

Vil du følge Helena videre? Du finner henne på Instagram her!

Nøl ikke med å ta kontakt med oss om du vil ha hjelp til å finne rett utstyr og programvare for dine behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.no, 21659840 eller ved å besøke oss i vår butikk i Oslo. Gå heller ikke glipp av våre inspirasjonssider der du finner mer inspirasjon og produkttips som hjelper deg å skape enda bedre bilder og videos. Lykke til!


Scandinavian Photo

31.10.2019

Del

@scandinavianphoto_no

Vi hjelper deg å ta bedre bilder! Utstyr, inspirasjon, kunnskap og råd innen fotografering og video. #Scandinavianphoto_no

Følg

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.