Kom i gang med streetfotografering - før du begir deg ut

Streetfoto, street photography eller gatefotografering som det også kalles, er en form for dokumentarfotografi der fotograf og objekt befinner seg i virkelige situasjoner i det offentlige rom.

Gatufoto

Streetfoto eller gatefoto kan inneholde mange ulike bildestiler, men generelt handler det om tilfeldige fryste øyeblikksbilder av mennesker i bymiljøer. Å gå rundt og fotografere fremmede mennesker kan på begynnelsen være litt uvant, men ikke la det skremme deg. Et godt tips for deg som føler deg litt usikker for å fotografere andre mennesker er å sette på god musikk i hodetelefonene dine. Da kommer du inn i din egen verden, og distanserer deg fra omgivelsene. Et annet tips er å sette deg ned på et torg, og fotografere menneskene som går forbi. Sjansen for at folk legger merke til deg er mindre dersom du sitter på et og samme sted kontra om du springer rundt.

Her har vi samlet sammen noen tips som kan være gode å ha med seg når det er tid for at du skal dra ut for første gang!

Vær alltid forberedt

Når du er ute og fotograferer er det viktigste at du alltid er forberedt. Det kan ta litt tid før det perfekte motivet dukker opp, og som regel er det borte igjen på et øyeblikk. Ha alltid kameraet klart og med rett innstillinger. På Photobloggen kan du lese mer om hvilket utstyr og hvilke innstillinger som kan være gode å benytte seg av når du skal ut og fotografere street-bilder.

Begynn med bakgrunnen

Istedet for å gå rundt og håpe du har flaks og at det perfekte motivet skal dukke opp foran deg, kan du øke sjansene dine ved å finne en god bakgrunn, og siden vente på at en interessant person skal komme inn i motivet.

Spennende vinkler

For å utvikle fotograferingen din kan du teste ut forskjellige, spennende vinkler. Et froske- eller fugleperspektiv gjør at bildet kan bli mer spennende å se på enn å se plassen slik vi normalt ser den i øyehøyde.

Fototur

En god måte å komme deg ut og fotografere på er å samle sammen noen venner, og legge ut på fototur. Alt blir morsommere dersom en gjør det sammen med andre.

Gatufoto

Svarthvitt

For å fjerne elementer i bakgrunnen som kan ta oppmerksomhet kan du teste å fotografere i svarthvitt. Det blir lettere å fokusere på personene i bildet når bakgrunnen ikke er fargesterk.

Utfordre deg selv

De sentrale delene av en større by er fint å begynne med for å komme i gang med gatefotografering. Når du blir varm i trøya kan du utforske utkantene av byen, det er ofte der du kan fang personer i den autentiske delen av byen. For og virkelig utfordre deg selv kan du ta gatebilder i en mindre by eller på landet.

Visittkort

Ta med noen visittkort. Som takk for at du får fotografere en person er det en fin gest å sende bildene til de. Å dele ut visittkort med informasjon om dine sosiale medier er også en perfekt måte å få flere følger på.

Les mer om gatefoto på vår side om streetfotografering.


Scandinavian Photo

22.01.2019

Del

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.