Lær deg å livestreame med Alister Chapman & Sony PXW-Z90

Vil du lære hvordan du strømmer videoene dine direkte på YouTube eller Facebook? Den britiske filmfotografen Alister Chapman går gjennom steg for steg hvordan man kan strømme direkte med Sonys PXW-Z90-videokamera. Sjekk ut videoen og bli inspirert her!

En britisk filmfotograf og et imponerende videokamera

Alister Chapman er en britisk filmfotograf og kameramann som har jobbet med alt fra TV til store Hollywood-produksjoner. Han er også en kjent lærer når det gjelder filmkamerateknologi, filmteknikker og produksjonsmetoder. Et av kameraene han har jobbet med er Sony PXW-Z90, som han blant annet tok med på en av sine turer til Norge. Til tross for kaldt og forferdelig vær og den lille størrelsen på kameraet, var resultatet av både video og bilde imponerende bra.

Sony PXW-Z90 er et flott alternativ for de som ønsker et kompakt og fleksibelt kamera å lage profesjonelle videoer med. Du kan skyte i 4K på 25 bilder per sekund, slow motion på 120 bilder per sekund, og super slow motion på 1000 bilder per sekund. Med kameraets sensor på 1'' får du også en grunn dybdeskarphet, og med Sonys "Clear Image Zoom Technology" kan du zoome opp til 18x.

Direktesending på YouTube og Facebook

Alister har lang erfaring med Sony PXW-Z90, og i tillegg til å ta det med til de norske fjellene, har han brukt det mye til livestreaming, både på YouTube og Facebook. Alister går igjennom steg for steg hvordan du oppretter en direktesending, viser videokamerafunksjonene og forklarer de forskjellige innstillingene. I eksemplet vil han demonstrere hvordan du direktesender på YouTube, men det kan være nyttig å vite at Facebook har svært lignende funksjoner.

Så – hvordan går du frem for å livestreame? Det er to deler av prosessen. En del er å forberede seg slik at YouTube er klar til å motta videoen din, og den andre delen er å forberede videokameraet slik at den er klar til å sende videoen.

Innstillinger på YouTube

Begynn med å opprette en konto på YouTube. Klikk på Create videokamerasymbolet i høyre hjørne, og velg Go Live. YouTube Studio åpnes, og du kan gjøre forskjellige valg for direktesendingen din. Velg navnet på videoen, om den skal være offentlig, privat eller om den skal planlegges for et bestemt tidspunkt, og om den er for barn eller ikke. Her kan du også velge å legge til en beskrivelse for videoen. Last opp et miniatyrbilde hvis du vil, og klikk deretter Create Stream.

Under Stream Settings finner du Stream Key og Stream URL-linjene. Informasjonen fra disse må du deretter legge til videokameraet for å kunne strømme.

Innstillinger i videokameraet

Den første innstillingen du må sjekke i videokameraet er at det finnes en Internett-tilkobling. Dette gjør du ved å gå til Network Set i innstillingsmenyen. Klikk Wi-Fi Set, Access Point Set og velg deretter det trådløse nettverket du vil koble til.

Deretter går du tilbake til Network Set i innstillingsmenyen og klikker RTMP/RTMPS. Velg en preset du vil bruke, og velg størrelsen 1280 x 720 piksler for å få best mulig kvalitet. Nå er det på tide å skrive inn informasjonen du har mottatt fra YouTube – gå under Destination Set og skriv inn Stream URL i URL-feltet, og din Stream Key i Stream Name-feltet. Deretter går du tilbake til RTMP / RTMPS og velger Execute og Wi-Fi

Nå vil du se en figur med teksten STRM på skjermen, som signaliserer at kameraet er klart til å begynne å strømme. Hvis du vil starte strømmen, klikker du på den fysiske Thumbnail-knappen på siden av kameraet. Nå er du live! Du kan avslutte strømmen når som helst ved å klikke på End i YouTube eller på kameraet.

Lykke til!

Se mer av Alister:

Hjemmeside: www.alisterchapman.com
Facebook: Alister Chapman
Instagram: @alisterchapman1


Sanna Wikström

23.07.2020

Del

@scandinavianphoto_no

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto_no or #scandinavianphoto_no for a chance to get reposted in our feed! 📸

Følg

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.