Vinterferieaktiviteter med ditt kamera!

Endelig er det tid for vinterferie, og tid for å gjøre morsomme ting sammen med venner og familie. Her har vi funnet ti morsomme utfordringer for den fotointeresserte til å gjøre i vinterferien. Utfordringene gir deg tips og idéer for hva du kan gjøre med fotoutstyret og bildearkivet ditt, samt hva som er morsomt å gjøre sammen med en venn eller et familiemedlem. Lykke til!

Fotografer ett bilde i timen

Dokumenter dagen din én gang i timen. Fra morgen til kveld tar du ett bilde i timen. Hvordan tar du bilde f.eks. når du børster tennene? Lag en bildeserie av det hele, print ut eller post på sosiale medier.

enbilditimmen

Arranger en stylet fotografering

En stylet fotografering er alltid morsom å arrangere. Det kan være alt fra at du skal forestille en tegneseriefigur, et eventyr, et dyr, utforme et liksom-bryllup, mat- eller bakverksstyling eller noe annet du kan komme på. Her finnes det altså ingen begrensninger. Deretter kan du ta bildet til et helt nytt nivå i et redigeringsprogram. Våg å teste deg frem, og søk etter informasjon du ikke har kunnskap om rundt deg. Et tips til å komme på idéer til din stylede fotografering er å lage et tankekart der du skriver ned alle idéer på papiret. Deretter jobber du videre med disse idéene, og utformer en spesifikk idé til virkelighet. 

styladfotografering

Fotodag med venner

Det morsomste, og også mest utviklende, er når du fotograferer sammen med en eller flere venner. Lag en morsom fotooppgave før dagen dere skal møtes. Når dere er ferdige med fotodgen kan dere gjøre flere utvalg og redigere sammen, og så enten se bildene på en skjerm eller via en projektor. Et annet tips er at bildet som du har tatt sender du til en venn, og så skal vennen din redigere bildet ditt. På denne måten kan du få nye perspektiver og idéer i forhold til etterbehandling. 

Eksempel på fotooppgave: Kom frem til 10 spesifikke ord - gjennomfør og fotografer eller film så dette.

Lag en GIF

Å lage en GIF er en morsom måte å kombinere bildene dine på, men også til å bruke i kommunikasjon. I dag bruker vi rask kommunikasjon gjennom emojis, bilder og etterhvert også GIFer for å sette ord på våre følelser. Dette kan du gjøre enkelt via apper, i Photoshop eller på hjemmesider gratis og raskt.

Tips til GIF-sider
Giphy 
Gifs

Print bildene dine

Det vi vet er at det ikke lenger er som før i tiden, da vi gikk inn i mørkerommet for å fremkalle bildene vi hadde fylt opp filmrullen med. Dette henger sammen med at da vi fotograferte analogt måtte vi fremkalle bildene for å kunne se på de i etterkant. I dagens digitale verden går alt raskt, så raskt at vi kanskje legger mange av bildene vi fotograferer rett på en harddisk. Helt plutselig er det gått lang tid, og du har ikke tenkt over å printe ut bildene, henge de på veggen eller lage et fint album du kan se på utenfor din digitale skjerm. Et hett tips, nå når du har fri, er og helt enkelt ta deg tiden til å printe ut bildene dine. 

Lag en vinterferievlogg

Å dokumentere hverdagen sin med bevegelige bilder, også kalt vlogg, har blitt populært i det siste. Dette har åpnet en helt ny verden der en kan dokumentere sin hverdag, eller på noen måte som får betrakteren til å bli interessert i hva du gjør. Test ut dette i ferien, ta med deg kamera i skibakken eller når du skal handle mat, eller når du gjør noe gøy. Dokumenter dagen helt enkelt i bevegelige bilder og med lyd. 

Finn inspirasjon

Noe som er viktig er å la seg inspirere, men også å ta del i andres verk, og høre på hvordan en annen fotograf eller videograf jobber. Ta deg tiden når du har fri til å høre på en foreleser, gå på et kurs, kjøp et fotomagasin eller kanskje gå på en fotoutstilling. 


Tips til forum

  • Våre kurs og forelesninger - kom til våre fysiske butikker, og la deg inspirere av fotografer, men også lær deg mer om hvordan du tar bedre bilder ved hjelp av våre kurs.
  • Pinterest – en perfekt side for deg som vil inspireres av bilder. Her kan du enkelt samle de i mapper. 
  • Instagram – følg dine favorittfotografer, og still spørsmål i deres kommentarfelt.

Sorter bildene dine

Å sortere bildene dine i mapper og rydde på dine harddisker er også noe du kanskje har utsatt en stund. Frigjør minneplass på diskene, og sørg for at alt er i orden. Et tips er at du kan fargesette mappene dine, men også at du kan dele de inn i år, og deretter måneder. En annen ting du kanskje skal tenke på; trenger du alle filene du har fotografert liggende på harddisken, eller holder det med de du har valgt ut? På denne måten kan du frigjøre mer plass til bildene dine. Noe som også er verdt å nevne er å sikkerhetskopiere bildene dine, det vil si at alt du har fotografert skal være på minst to steder om ikke fler, dersom harddisken din skulle krasje. 

Ta et selvportrett - en i uken - hver dag

Noe som er gøy er å ta selvportrett. Ofte er det du som står bak kameraet som kanskje er med på færrest bilder. Det er interessant å ta selvportrett, ikke annet enn at du forandres med tiden som går, men forsøk også å formidle følelser og uttrykk hos deg selv. Her kan du også styre selvportrettene inn mot et spesifikt tema, som f.eks. eventyr, høytider, farger, årstider eller egentlig hva som helst. La fantastien og kreativiteten flomme! 

Besøk din favorittfotograf

Et studiebesøk er nok det beste du kan gjøre for å få ny kunnskap. Ikke nok med at du kommer til et sted du er nysgjerrig på og vil lære deg mer om: du omgis også av mennesker med kuinnskap innen spesifikke områder, men også et sted der flere mennesker er interessert i det samme som deg. Ta kontakt med din favorittfotograf, spør om du får være med på en fotografering for å følge fotografens arbeid eller hvorfor ikke invitere på en lunsj der du får svar på spørsmålene dine?

Vi håper at vinterferien din blir fylt av aktiviteter med kameraet ditt, og at du blir inspirert til å våge og teste ut nye ting du ikke har gjort før med kameraet og utstyret ditt. Lykke til!


Judith Kirkhoff

05.03.2019

Del

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.