Det virker som at du bruker en gammel nettleser, det kan føre til at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal gjøre.

VJUS - Making a Film Company

Anders Øvergaard hadde jobbet som freelance filmskaper i rundt 13 år og ble lei av å jobbe alene og å sitte med alt ansvaret selv, og tenkte tanken: "Hvorfor ikke bare samle folk man liker å jobbe med og lage et filmselskap?". Han bestemte seg derfor for å lage et filmselskap sammen med noen av sine venner. Nå har de jobbet sammen i filmkollektivet VJUS to år, og medlemmene ønsker aldri å jobbe alene igjen. Nå slipper VJUS en YouTube-serie i samarbeid med oss på Scandinavian Photo. I serien Making a Film Company deler VJUS sine erfaringer med å skape et filmkollektiv, og forteller oss om hvordan det er å jobbe med filmproduksjon sammen. La deg inspirere!

Historien bak VJUS

VJUS består av en gjeng flinke folk med imponerende bakgrunn innen filmbransjen, med høyt faglig og teknisk nivå. De stiller høye krav til seg selv, og de legger enorme ressurser og tid i underholdningskanalen YouTube, der lidenskapen for å skape film står høyest.

Den daglige driften i VJUS overlater Øvergaard til noen andre, slik at han og vennene hans kan fokusere på å skape. Gjengen i Views er opptatt av fellesskap, kreativ frihet og å være nær. Nær sine følgere med lidenskap og glød. Øvergaard er opptatt av å spre gleder med å formilde film gjennom sin YouTube-kanal Andyax med hele 284.000 abonnenter. Han vier mye tid til å vise fram utstyr og hvordan det kan brukes.

VJUS inspireres av feedback fra sine følgere, spesielt gjennom kollektivets kanaler på YouTube, noe som er den største drivkraften til å skape ulike typer filmproduksjoner. Etter at Anders sin gode venn og YouTube-kollega Eskild Fors gikk bort i 2017 viste fansen mye kjærlighet og omtanke, noe som samtidig også ble en inspirasjonskilde for Anders og resten av kollektivet. Hundrevis av kommentarer og mail strømmet inn fra seere over hele verden om hvor mye Eskild og deres YouTube-kanal betød for de. Du kan se den fantastiske feedbacken her.

Sammen med VJUS kan vi nå stolt presentere deres Youtube-filmserie: Making a Film Company. Filmserien vil vises hver fredag fremover - følg med på reisen! I første avsnitt The Next Step as a Filmmaker blir du kjent med medlemmene, og får vite hvordan filmkollektivet ble til.

Avsnitt 8 – The varied life of a filmmaker

Avsnitt 7 - Finally a girl at the office!

Avsnitt 3 - Buying our first camera

Avsnitt 2 - Our First Paid Project

Avsnitt 1 - The next step as a Filmmaker

 

Bli kjent med gjengen fra VJUS!

Morten Rustad

Morten Rustad 
Daglig leder og Timelapse

Morten er Norges ledende timelapse-fotograf, og har flere ganger laget filmer med stor suksess i inn- og utland. Han er lidenskapelig opptatt av å fange de magiske øyeblikkene, og ofrer gjerne en natts søvn for de beste bildene. Her er en av flere filmer hvor Morten bruker timelapse som fortellergrep: “Seasons of Norway”.

 

Anders Øvergaard
Kreativ Produsent

Anders har jobbet med regi, foto og klipp siden han startet sitt eget firma som 16 åring. Med Amandapris for sin debut-spillefilm “Til siste hinder”, og med 280 000 abonnementer på egen YouTube kanalviser Anders at det å jobbe kreativt kan få alle typer prosjekter til å skille seg ut.

Anders Øvergaard

 

Thomas Leypoldt

Thomas Leypoldt
Komponist

Thomas har komponert musikk til alt fra spillefilm og dokumentarer til reklame og YouTube-videoer. Hans motto er å tilby musikk som skaper gjenkjennelighet og bro mellom det som fortelles og den som hører på. 

 

Dmitry Tkachenko
Dronepilot og Fotograf

Å fly drone i seg selv er ingen problem, men det å vite hvordan komposisjon og bevegelse skaper de helt unike bildene, krever en erfaren dronefotograf. Dmitry sørger for at film og foto løftes til nye høyder. Dmitry har RO3 sertifikat.

Dmitry Tkachenko

 

Marius Ytterdal

Marius Ytterdal
Lyddesigner

Marius har over 10 års erfaring innen lyddesign, lydmiks, manus og tekstarbeid for film, TV og radio. Med det sørger Marius for at alle prosjekter får et solid lyddbilde. Hans erfaring gir effektivitet, som igjen skaper rom for vår kjerneverdi; Kreativitet.

 

Nicolai Stigar
Animatør

Nicolai er utdannet animatør og har bakgrunn som tegneserie- og kortfilmskaper. Aktuelle animasjonsfilmer er “Give and Break” (2015) og “The Paylabbs” (2016). De siste årene har Nicolai jobbet freelance innen animasjon, grafisk design og klipp.

Nicolai Stigar

 

Jørn Ranum

Jørn Ranum
Regissør & Filmfotograf 

Jørn jobber kreativt og ofte med natur som tema eller bakteppe. Han ofrer mye for å fange de helt spesielle historiene. Dokumentarfilmen Nordfor Sola har sanket over 25 priser og blitt vist på over 80 filmfestivaler over hele verden. Mot Nord har over 700.000 visninger og har også reist sin seiersgang på festivalene.

 

Harald T. Rosenstrøm
Regissør og Casting

Harald er trolig Norges yngste rektor, vant Gullmasken for beste forestilling i 2011 og har spilt på flere av de største scenene i Moskva, Paris og Berlin, i tillegg til 20 filmer. I hans regi sørger Harald for solid og spennende skuespill. 

Harald T. Rosenstrøm

 

Nøl ikke med å ta kontakt med oss om du vil ha hjelp til å finne rett utstyr og programvare for dine behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.no, 21659840 eller ved å besøke oss i vår butikk i Oslo. Gå heller ikke glipp av våre inspirasjonssider der du finner mer inspirasjon og produkttips som hjelper deg å skape enda bedre bilder og videos. Lykke til!


Scandinavian Photo

25.11.2019

Del

@scandinavianphoto_no

Vi hjelper deg å ta bedre bilder! Utstyr, inspirasjon, kunnskap og råd innen fotografering og video. #Scandinavianphoto_no

Følg

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.