09.07.2020

Canon lanserer nye speilløse systemkamera EOS R5 og R6 samt ny RF-optikk


To etterlengtede kamerahus - Canon EOS R5 og EOS R6

Canon har i dag lansert to svært etterlengtede speilløse kamerahus - EOS R5 og R6. Begge har imponerende bildekvalitet, ytelse og hastighet for å si det mildt. Kamerahuset deler den samme avanserte DIGIC X-prosessoren, CMOS Dual Pixel AF II autofokussystem og bildestabilisering. De er imidlertid forskjellige når det kommer til sensoroppløsning, minnekort og videoopptak. Med sine 45 megapiksler, CFexpress/UHS-II-spor og intern RAW 8K-filming i 30 fps, er EOS R5 bygget for profesjonell bruk. Den plasserer seg over 5D IV, men like under 1DX III. Dette er kameraet for de som ikke nøyer seg med noe annet enn det beste.

EOS R6 har en sensor med lavere oppløsning enn R5 på 20,1 megapiksler, men kan som R5 skyte opptil 20 bilder per sekund – lydløst, og dessuten med en høyere RAW-buffer på 240 bilder. Den har to UHS-II-spor, utvidet ISO på 204 800 og kan ta opp på 4K 60fps. R6 er kanskje det yngre søskenet til R5, men det er langt fra lite.

Autofokussystemene til begge kameraene har svært avansert øyegjenkjenning for både mennesker og dyr. R5 og R6 kan oppdage om det er et menneske, hund, katt eller fugl og deretter fokusere på øyne, ansikt eller kropp. Dette gjør det enklere enn noensinne å treffe fokus og ta det perfekte bildet enten du fotograferer portretter eller din firbente venn.

Vil du lære mer om Canon EOS R5 og R6? På vår YouTube-kanal er det en video der Anders Sävås, produktekspert hos Canon, gjør et dypdykk i spesifikasjonene til de to modellene.

Fire nye RF-objektiver og to nye telekonvertere

I tillegg til to ekstremt imponerende kameraer har Canon også utvidet sitt utvalg av RF-objektiver. Produktene lansert i dag er et 85mm portrettobjektiv, tre superteleobjektiver (inkludert et 100-500mm zoomobjektiv) og to telekonvertere på 1.4x og 2.0x. Mest revolusjonerende i denne optikklanseringen er nok de to faste supertellinsene, RF 600mm og RF 800mm. Vi har aldri før sett så lange brennvidder til fullformat i en så kompakt og lett innpakning. Canon har virkelig lyktes med en innovativ design som gjør linsene utvidbare, noe som reduserer størrelsen drastisk når de ikke er i bruk. I tillegg har disse to linsene et prisbilde som gjør de enda mer attraktive og tilgjengelige for flere personer.

Alt tatt i betraktning er denne lanseringen et fantastisk tilskudd i R- og RF-familien. Vi har nå to nye high-end speilløse speilreflekskameraer som definitivt vil riste opp kameramarkedet med sin imponerende teknologi. Vi har også fire nye RF-objektiver og to nye telekonvertere som betydelig utvider utvalget av EOS R-produkter.

Vi hjelper deg med å ta bedre bilder

Bildet og utstyret som gjør det mulig, har vært vår lidenskap siden 1982. Scandinavian Photo har et omfattende tilbud for film- og fotoentusiaster - uavhengig av kunnskapsnivå. I tillegg til utstyret, tilbyr vi inspirasjon, kunnskap, utdanning og råd. Alltid samme pris, enten du handler i butikk, på nett eller telefon.

Let's be friends

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.