Scandinavian Photo fra 1982 til 2022

I SP brenner vi for kreativt arbeid, og siden 1982 har vi utstyrt kreative mennesker med tekniske produkter innen foto, video og lyd. Vi har tatt en "trip down memory lane" og samlet høydepunktene fra disse 40 årene. Bli med!

80-tallet

I 1982 ble Scandinavian Photo grunnlagt i Bankeryd utenfor Jönköping, med forretningsideen om å selge fotoutstyr til en lav pris. "Vi utstyrer fotografen" står i fokus og salget skjer via postordrekataloger til kunder i hele Sverige.

90-tallet

På midten av 90-tallet startet SP e-handel og ble en av pionerene i Sverige, og i samme slengen får vi en grafisk omprofilering med ny logo og nytt utseende. I 1996 ble digitalkameraet introdusert, noe som betyr store muligheter for SP, men utgjør en trussel mot tradisjonell fotohandel. Et år senere åpner dørene til Scandinavian Photos sin første butikk i Bankeryd, som blir en møteplass for fotografer og fotoentusiaster i Sør-Sverige.

00-tallet

Tusenårsskiftet starter strålende for SP og i løpet av de tre første årene vinner vi prisen som årets e-forhandler to ganger. Vi utvider også hovedkontoret vårt og sluttresultatet blir et lokale på 2800 kvadratmeter. I 2007 klarte vi å åpne tre nye butikker - en i Gøteborg, en i Stockholm og en i Malmö. På slutten av 00-tallet utvidet vi og startet e-handel i både Norge og Finland.

10-tallet

Etter 30 år i bransjen vokser SP ytterligere ved å kjøpe opp selskapet FotoVideo i Norge, som inkluderer en butikk i Oslo som vi åpner kort tid etter. I 2012 ble vi kåret til årets e-handel på Nordic E-commerce Summit. Tre år senere åpner vi endelig opp e-handel i Danmark og er nå forhandlere i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

I løpet av andre halvdel av 10-tallet er det mye fokus på butikkene – vi bygger om og frisker opp butikken i Norge, og i 2018 åpner vi en flaggskipbutikk og opplevelsessenter på Vasagatan i Stockholm, som blir vår hittil største butikk med vel 1000 kvadratmeter. Vi oppdaterer også vår grafiske stil og logo til vårt nåværende utseende, og bygger om nettsiden vår fra bunnen av.

20-årene og fremover

Pandemien akselererer utviklingen og flere kunder ser behov for teknologiprodukter for hjemmekontorer, innholdsskaping og for å kunne organisere arrangementer, leksjoner og møter på avstand. Både bedrifter og privatpersoner ønsker å produsere sitt eget innhold, streame og bygge studioer for fotografering, videoopptak og podcaster. Vi åpner også en butikk i København og utvider i Danmark.

Teknologi for kreative mennesker blir det nye konseptet, og SP vil gå fra å utruste fotografer til å tilby ekspertråd og høykvalitetsprodukter til skapere og teknologiinteresserte. Lyd er i ferd med å bli et stort område og komplementerer foto og video med mange nye merker og produkter. Vi lanserer også vårt eget merke SP TECH. Webinarer og livestreamede arrangementer sammen med fotografer og skapere blir hverdagen, med fokus på å inspirere og utdanne kundene våre. SP-lastebilen kommer inn i bildet og vi reiser rundt i Sverige og deltar på messer og arrangementer for skapere.

SP vokser raskt. Etter rekordåret 2021 vil vi fortsette å vokse i nye forretningsområder og markeder. Vi ansetter mange nye medarbeidere i Sverige, Norge, Danmark og Finland, og vi er nå et team på over 140 personer som elsker teknologi og brenner for å gi våre kunder personlig service, ekspertråd og inspirasjon for deres kreative arbeid.


Scandinavian Photo

18.05.2022

Del

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hva som skjer i teknologibransjen! Hvis du skriver inn e-postadressen din og begynner å abonnere, godtar du å motta nyhetsbrev fra Scandinavian Photo. Som abonnent får du eksklusive tilbud, siste nytt fra ledende varemerker i bransjen og massevis av inspirasjon til e-posten din.

Ditt samtykke er frivillig og du kan når som helst melde deg av eller trekke tilbake samtykket ditt. Les mer om vår behandling av personopplysninger og dine rettigheter i vår personvernerklæring.

Handlevogn

Handlevogn

Din handlevogn er tom!

Totalt: 0 produkter
0 NOK

Liker

Liker

Ønskelisten er tom

Totalt: 0 produkter
0 NOK