5 smarte kamera-hacks

Med våre fem smarte "camera hacks" kan du lage stilige effekter, og gjøre fotograferingen din litt enklere. Disse hacksene er perfekte for den lille kameravesken der du hverken har stor plass eller mye utstyr. Har du selv noen smarte camera hacks? Del det på Instagram under #getsmart og #scandinavianphoto eller kommenter under.

1. Pen dis med plastfolie

Ved å bruke litt plastfolie rundt objektivet kan du skape en stilig, tåkete effekt som fanger lyset på en vakker måte. Du endrer enkelt størrelsen på tåka ved å gjøre hullet i folien større eller mindre.

2. Mer stabilt med hjemmelaget stativ

Det eneste du trenger for å gjøre fotograferingen din nesten like stødig som med et etbensstativ er ei snor, en kameraplate og en skulder-/nakkerem. Fest snoren i kameraplanten, heng kameraet rundt halsen og stå på snora. Press kameraet oppover og utover slik at snora og skulderremmen er strukket ut, og begynn å fotografere stødig håndholdt. Snakk om et stativ som tar minimalt med plass.

3. Makrofotografering med objektivet snudd motsatt vei

Ved å snu objektivet ditt motsatt vei får du en nesten uendelig nærgrense, og en stor forstørrelse. Fordi objektivet ikke kan festes mot kamerahuset bak-frem holder vi det bare foran, men du kan også benytte en omvendelsessring. Det er visstnok noe vanskeligheter med å få fokus rett med en gang, men med litt tålmodighet kan du til og med fange den minste sneglens øye skarpt.

4. Kreativ bokeh med papir og saks

Tidligere har vi vist her på Photobloggen hvordan du kan lage kreativ uskarphet ved og helt enkelt klippe ut en form i en bit papir, som du så fester mot objektivet. Det er superenkelt, og gir stort rom for kreativ utfoldelse. Se hvordan du gjør det i dette blogginnlegget: Slik lager du kreativ uskarphet.

5. Rett og forleng blitsen din med et Pringles-rør

Ved å skjære av bunnen på et Pringles-rør og feste det på din speedlite-blits skaper du en utrolig billig snoot. En snoot brukes for å rette blitsen mot et visst punkt i bildet, og dessuten til å forlenge rekkevidden. Test det!


Scandinavian Photo

12.06.2019

Del

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.