Det virker som at du bruker en gammel nettleser, det kan føre til at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal gjøre.

Scandinavian highlights med Dag Knudsen

«Symmetricat» er et kunstfotoprosjekt laget av den anerkjente norske fotografen Dag Knudsen. Ved hjelp av symmetri som effekt portretterer Knudsen her ulike dyr, med hovedvekt på sphynx-katter. Hvert portrett er i tillegg gitt hver sin knallfargede bakgrunn. Serien har vært utstilt på Galleri Ramfjord i Oslo, samt i New York og Miami.

Hvem er Dag Knudsen?

Dag er norsk, og har jobbet som profesjonell fotograf de siste 17 årene. Mye av denne tiden har han tilbragt utenlands, der han har fotografert mye forskjellig, og han har samarbeidet med en rekke ulike klienter. Nå om dagen fotograferer Dag mest profileringsportretter, reklame og mote. Teknisk lyssetting er Dags spesialfelt, og hans fotografier har både vært publisert og utstilt i en rekke land. Dag er nettopp blitt ambassadør for Sigma Art.

dagknudsen_1.jpg

Verdt å tenke på når du fotograferer dyr

Dag lyssetter sine bilder med en 120 centimeter stor octagon, og kameraet han bruker er Nikon D810. I disse bildene er det objektiver fra Sigma ART som er brukt, og Dag trekker spesielt frem objektivet Sigma 105 mm f/1,4 DG HSM spesielt på grunn av dens raske autofokus. - Når du fotograferer dyr er det viktig å ha en rask autofokus sier Dag. Du kan ikke instruere de slik du ville gjort med menneske, og derfor er jeg helt avhengig av en rask autofokus, som er klar idet modellen er klar.

Lær mer om Dags favorittobjektiv!

Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art er et objektiv designet for å maksimere bakgrunns uskarphet og levere en ekstremt liten dybdeskarphet, perfekt for portrettfotografering og andre tilfeller der du tydelig vil isolere motivet ditt fra bakgrunnen. Ved å bruke tre FLD-glass, to SLD-glass og et asfærisk glasselement minimeres aksiell kromatisk aberrasjon, samt at du får redusert vignettering og høy oppløsning. Resultatet blir at området som er i fokus får svært høy skarphet, samtidig som bakgrunnen blir myk og behagelig.

Med så mye glass i objektivet får det en vekt på litt over 1,5 kilo. For og enklere kunne balansere objektivet på stativ er det derfor utstyrt med et stativfeste, noe som er litt uvanlig for objektiver med denne brennvidden.

047.jpg

I denne filmen får du møte Dag, og får se og høre mer om hans prosjekt SymmetriCAT

Nøl ikke med å ta kontakt med oss om du vil ha hjelp til å finne rett utstyr og programvare for dine behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.no, 21659840 eller ved å besøke oss i vår butikk i Oslo. Gå heller ikke glipp av våre inspirasjonssider der du finner mer inspirasjon og produkttips som hjelper deg å skape enda bedre bilder og videos. Lykke til!


Desiree Skalle

22.10.2019

Del