Viggo Lundbergs beste fototips til din reise!

Viggo Lundberg er en selvlært yrkesfotograf og videograf fra Stockholm. Han er kjent både i Sverige og utenlands spesielt for sine dronebilder av den nordiske naturen. Uansett om han fotograferer fra luften eller bakken, reisereportasje, lifestyle-fotograferer for bedrifter eller fanger bevegelige bilder - det er viktig at materialet skal fungere. Viggo har her delt sine fem beste reisefototips til deg som skal ut på tur!

Finn ut mer

Dersom du har undersøkt destinasjonen din ordentlig før du reiser avgårde på tur vil du komme hjem med bedre bilder. Søk opp geotagger på Instagram, les andre fotografers fotoreportasje og let rundt på nettet. La deg inspirere av andre, men ikke herm. Forsøk å finne dine egne vinkler og tenk utenfor boksen. Da vil du komme hjem med unike bilder selv om reisemålet er populært blant fotografer. Som alltid er lysret best rundt morgengry og skumring. Kanskje kan du planlegge utflukter og aktiviteter der du kan fange det du vil i det beste lyset?

Jeg pleier å bruke Google Maps. Marker med en nål på kartet og lagre når du gjør research. Dette gjør det lett å få overblikk og planlegge reisen din. Instagram kan være en super plattform til å få kontakt med andre fotointeresserte. Hvorfor ikke sende en melding til en lokal fotograf og spørre om dere skal fotografere sammen en dag?

Lofoten, hamnoy-EPI.jpg

Pakk lett

Det er lett å ta med seg for mye "i tilfelle"-greier. Tenk over hva du faktisk kommer til å bruke av utstyr. Trenger du mer enn ett kamerahus? Vil du trenge å bruke stativ? Se på andres bilder fra destinasjonen, og funder over hva du vil kunne trengde. Det kan også være lurt å sjekke opp forsikringene dine, og hvordan disse gjelder for reise. 

Jeg foretrekker alltid ett zoom-objektiv når jeg reiser for å redusere mengden tilbehør. Spesielt dersom destinasjonen innebærer mye gåing og at man må bære rundt på bagasjen sin. En for tung veske kan ødelegge selv de beste fotoopplevelsen. Kanskje klarer du deg med en og samme superzoom istedet for å bære med deg flere objektiver?

Med en liten og smidig drone som DJI Mavic 2 Pro kan du heve resiebildene dine til nye perspektiver. Men husk å sjekke opp hvilke droneregler som gjelder for lander og plassen du skal til. Det er ikke alle reisemål som har like generøse regler som Norge. Husk også å pakke batterioene dine rett dersom du skal fly.

Min siste tur var til Lofoten. Da valgte jeg å leie ett Sony 70-200mm f/4-objektiv istedet for å ta med meg det tyngre 70-200mm f/2,8. Du må ikke kjøpe inn dyrt utstyr for en reise, lei heller utstyret du bruker en sjelden gang.

lofoten, kvalvika-EPI.jpg

Ta notater

Etter en lang dag med fotografering kan det være en god idé å gjøre seg noen notater om dagen. Dette gjør alt mye lettere når du kommer hjem og skal begynne å jobbe med bildene dine, legge inn stikkord eller beskrivelser av stedene, hendelsene og menneskene du har fotografert. Du kommer til å takke deg selv for at du tok deg noen ekstra minutter direkte på stedet du var.

Namibia, Skeleton coast-EPI.jpg

Fotografer mennesker

Det er ofte menneskene som gjør plassen. Det er lett å komme hjem fra en reise med en rekke fine bilder, men ingen personportretter. Reiser du med selskap pass på at du tar bilder av disse - det kan også være en måte å fange en veldokumentert plass på en egen måte. Og våg å spørre fremmede om du får fotografere de - selvfølgelig med respekt for personen og sammenhengen foran kamera. Mange synes det er morsomt å bli fotografert. Merker du at personen trives foran kameraet kan du ta noen ekstra bilder. Kanskje kan du sende bildene i etterkant til den du fotograferer, ellers kan du hvertfall vise bildene på baksiden av kameraet. 

viggo.jpeg

Sikre bildene dine

Tenk gjennom hvordan du skal sikre bildene dine. Kommer du til ta med deg en laptop? Kan du kanskje få lagret bildene i skyen hver kveld på hotellet ditt? Har du ikke tilgang til en datamaskin må du kanskje kjøpe noen flere minnekort, og så overføre alt når du kommer hjem. Det finnes også løsninger som DJI Copilot, en ekstern harddisk med innebygd SD-kortleser, slik at du kan overføre bidlene dine direkte uten datamaskin. Selv om du har mulighet for ekstern lagring kan det være bra å ha med nok minnekort, slik at du ikke trenger å formatere kortene før du kommer hjem, som en ekstra sikkerhet.

Namibia, Zebra-EPI.jpg

Vi håper du har blitt inspirert til å skape reisebilder med disse tipsene og rådene fra Viggo. Vil du vite mer om Viggo? Følg han på instagram her


Nøl ikke med å ta kontakt med oss om du vil ha hjelp til å finne rett utstyr og programvare for dine behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.no, 21659840 eller ved å besøke oss i vår butikk i Oslo. Gå heller ikke glipp av våre nyhets- og kunnskapssider der du finner mer inspirasjon og produkttips som hjelper deg å skape enda bedre bilder og videoer. Lykke til!


Scandinavian Photo

08.08.2019

Del

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på ny teknologi! I vårt nyhetsbrev gir vi deg eksklusive tilbud, siste nytt fra ledende merker i bransjen og massevis av inspirasjon. Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev godtar du at dine personopplysninger vil bli behandlet i henhold til våre retningslinjer for personvern.