Lær deg mer om naturfoto

KS-extra-2-naturfoto 350.jpg

Naturen er et perfekt sted for å fotografere vakre bilder. Lyset som skinner inn gjennom skogen en tidlig morgen eller en sen ettermiddag kan skape utrolig fine farger effekter i bildene. Tålmodighet og godt utstyr hjelper deg et godt stykke på vei når du er ute i naturen og fotograferer. Her har vi samlet produkttips, inspirasjon og gode råd til deg som vil ta enda bedre bilder ute i naturen.

Ta del av naturfotografens lidenskap

Å fotografere landskap er noe som både er spennende og morsomt på samme tid. Komposisjon, lys, utstyr og innstillinger er alle viktige parametere innen denne type fotografering.

Landskapsfotografi handler om å formidle og dele din opplevelse, en opplevelse som er unik uansett om det er landskap, natur eller dyr du fotograferer. 

Følg med oss for å finne inspirasjon, kunnskap og finne rett utstyr for deg. Alt du trenger er et kamera og noen få tilbehør som stativ, filter og veske så kan du utvikle dine fotodrømmer.

jarnasen-lake-vattern-2000px.jpg

Sakk ned tiden med ND-filter

Lær deg fotografere forbløffende bilder med hjelp av ND-filter. Et ND-filter i kombinasjon med et stativ gir deg svært lange lukkertider som hjelper deg å "stoppe tiden" for å få vannet til å bli speilblankt og skape dramatiske skyer på himmelen.

ND-filter finnes i to alternativer, sirkulære filter som du skrur direkte på ditt objektiv eller firkatfilter som anvendes i en holder. Med hjelp av holderen kan du bruke flere ulike filter for å mørke ned hele bildet eller bare en del av det.

Fra stille landskap til action

Årstidene forandres og selvsagt synes vi at du skal ta kamera med deg ut og nyte naturen. Det er våre årstider som setter tone på bildene, med alt fra et fargesprakende kunstverk til mystiske mørke.

Naturfotografering innebærer ikke bare stille landskapsbilder eller makro, men også å fotografere naturens innbyggere. Pass på å begi deg ut og fotografer fugler, ekorn eller rådyr.

Uansett om man velger å fange skuespillet på avstand eller på riktig nært hold, har vi produktene og kunnskapen som hjelper deg.

Ryggsekker for vandring og utendørsaktiviteter

Mindshift Gear produserer ryggsekker for deg som har de høyeste kravene til ergonomi og slitestyrke. BackLight gir deg tilgang til utstyret fra baksiden av ryggsekken.

Dette innebører at du kan komme til all utrustning uten at du behøver å ta av ryggsekken. Vrid bare sekken foran kroppen og ta ut det utstyret du behøve.

Dette er perfekt når du ikke vil ta av deg ryggsekken, eksempelvis på vått underlag. Backlight modellene har store sidelommer som rommer eksempelvis en vannflaske og stativ. Det følger alltid med et regntrekk i vesker fra Mindshift Gear!

La deg inspirere og lær deg mer om naturfoto

18
feb

Scandinavian Highlights med Kim Jenssen

Midt i den villeste naturen, mellom stupbratte fjell eller utaskjærs en dag med ruskevær - det er hvor du stort sett finner Kim Jenssen. Den naturglade nordlendingen er nemlig ikke redd for å utforske naturen også i dårlig vær, med kameraet parat.

Les mer

9
apr

Fem tips til bedre naturbilder!

Hvordan utfordrer du deg selv som naturfotograf, og hever naturbildene dine til neste nivå? Mikael Järnåsen, Elisabeth Landberger og Patrick Cole, som alle tre er engasjerte naturfotografer og kollegaer på Scandinavian Photo i Sverige, deler i dette blogginnlegget sine beste tips til å ta bedre naturbilder. Les og bli inspirert av bilder tatt av tre utrolig dyktige naturfotografer!

Les mer

31
jan

Velg rett filter til ditt neste bilde!

I denne filmen går Mikael gjennom de tre ulike filtertypene UV- (Ultra Violet), ND- (Neutral Density) og polariseringsfilter. Han forteller her om hvordan og når du skal bruke de, hva de ulike variantene er beregnet for, samt gir noen gode tips til ditt neste filterinnkjøp.

Les mer

31
jan

Effektfulle bilder med HDR

Naturen er et perfekt sted for å fotografere vakre bilder - med lyset som siger inn gjennom skogen en tidlig morgen eller sen ettermiddag kan det skape utrolig fine farger og effekter i bildene. Ved natur- og landskapsfotografering kan du også benytte deg av teknikken HDR - High Dynamic Rage, for å fange hele landskapetg og få en bedre balanse mellom høylys og skygger.

Les mer

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.