Lær deg mer om etterbehandling

Mange kan nok relatere seg til følelsen av at bildene i kameraet ikke helt ser ut som øyeblikket eller motivet du nettopp fanget på bilde. Etterbehandlingen er fotografens verktøy for å mer nøyaktig gjengi det du ønsker, ettersom kameraet aldri kan vite nøyaktig hva du ønsker å løfte frem i bildet. Ved å korrigere f.eks. fokus, lys og fargemetning kan du løfte bildet ditt, og forsterke de følelsene du ønsker å fremkalle hos mottakeren. Her har vi samlet produkttips, inspirasjon og gode rod for deg som ønsker å ta etterbehandlingen til neste nivå.

Data og bildeskjerm

Når du skal redigere bilder så kreves det for det første at du har en datamaskin som takler redigeringsprogrammet. Det fins både stasjonære datamaskiner samt laptoper som er tilpassede for redigering og kreativt arbeide. De bør ha en høyere prosessorhastighet samt et dedikert grafikkort for å klare å håndtere den kraft som et bilde- eller videoredigeringsprogram krever.

Når det kommer til bildeskjermen på/til din datamaskin så vil du gjerne at den skal ha fordelaktige egenskaper slik som at den ikke reflekterer lys fra omgivelsene, har et bredt fargespekter og at den kan tilpasses ergonomisk. En fordel er om skermen kan kalibreres, og gjerne om den har støtte for hardwarekalibrering. Da påvirkes ikke skjermen av datamaskinens grafikkinnstillinger og du får en mer korrekt fargegjengivelse. Her har vi samlet skjermer i ulike prisklasser både med og uten innebygget kalibrering.

Les også mer i vårt blogginnlegg om viktigheten av en bra skjerm!

Tegnebrett

Et tegnebrett forenkler arbeidet og gir det god kontroll over detaljer ved for eksempel redigering. Det finnes tegnebrett i flere forskjellige størrelser og prisklasser. Noen har innebygd skjerm og retter seg til deg som retusjerer på et avansert nivå da du kan se direkte på tegnebrettet hva som skjer. Andre modeller har i steden en trykkfølsom flate som du kan tegne på og benytte deg av skjermen som vanlig.

Hva er viktig å tenke på for å velge riktig tegnebrett? Hvilken størrelse passer min skjerm og klarer den mine program? Et tegnebrett kan lette arbeidet om du holder på med bildebehandling, tegning, eller om du er designer. Vi hjelper deg med dine spørsmål og med å velge korrekt tegnebrett slik at du kan komme i gang med ditt kreative arbeid.

Les blogginlegget her!

Produsere, redigere og illustrere

Det finnes flere programvarer som gir deg mulighet for kreativ utvikling i fotografering og grafisk produksjon. Corel har programvare som passer både for nybegynnere og mer erfarne brukere. De har alt du trenger for å lage et unikt kunstverk, stilige videoer eller illustrere kunstverket ditt fra et tomt ark. De passer for både de som har interesse for foto, video grafisk design eller du som jobber kreativt i din bedrift på daglig basis.

Kalibrering

Når du skal få rett farger for utskrift så er en skjermkalibrator et nødvendig tilbehør. Den sørger for at skjermen viser rett farger, slik at utskriften av bildet blir slik du hadde sett for deg. Enkelte modeller lar deg også kalibrere projektorer, smarttelefoner og skape egne papirprofiler. Utover disse er Color Checker ett godt verktøy for å få rett farger, spesielt ved portrettfotografering. Color Checker gir deg en korrekt fargereferanse, og gjør det dermed lettere for deg å gjengi rett farger.

Smarte tilbehør for din bilderedigering

Her tipser vi om tilbehør for din redigering og etterbehandling av bilde og video. Utover tegnebrettet som vi har snakket om tidligere tipser vi også om Loupedeck som er et intuitivt tilbehør som forlenger ditt tastatur med smarte kontroller og knapper for alle Lightrooms funksjoner. Et siste tips er også en bra harddisk for backup. Det er en sentral del i alle typer bildehåndtering.

Inspirasjon, tips og triks

Her finner du et utvalg blogginnlegg som gjelder etterbehandling. Du får svar på hvordan du velger tegnebrett, lærer deg hvordan du skaper egne presets og får forståelse for hva "softrproofing" innebærer.

referens.jpg

1044177_7.jpg
@scandinavianphoto_no

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto_no or #scandinavianphoto_no for a chance to get reposted in our feed! 📸

Følg
Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.