Til kassen
FriFrakt

Sigma kliner til med mer godsaker


Tre helt forskjellige fullformatobjektiver er lansert i dag, en vidvinkelzoom, et portrettobjektiv og en lang tele, alle i den ypperste toppklassen. Disse bør kunne matche det aller beste som er på markedet i dag, til en langt hyggeligere pris.

Det dreier seg om to objektiver i Art-serien, 12-24mm f/4 DG HSM og 85mm f/1.4 DG HSM samt ett objektiv i Sport-serien, 500mm f/4 DG OS HSM. Sigma sier at de har puttet alt de har av teknologi og kompetanse for å få disse objektivene så gode det bar lar seg gjøre.

Sigma har forbedret HSM fokusmotoren de har puttet i disse objektivene. Det gir høyere dreiemoment, og dermed jevnere fokus, selv ved lave fokuseringshastigheter. Viktig ved følgefokus og videofilming.

Alle objektivene er annonsert at de kommer med fatning for Canon, Nikon og Sigma. Oppgitte leveringstider gjelder for Canon-varianten. De andre kommer normalt noe senere.

12-24mm f/4 DG HSM

Dette er det tredje objektivet Sigma lanserer med brennvidden 12-24mm. Men lysstyrken er forbedret til f/4 (tidligere f/4,5-5,6). I tillegg er det gjort dramatiske forbedringer på bildekvaliteten. Der de tidligere modellene hadde en del optiske utfordringer, skal den nye modellen være noe av det ypperste du kan få av ultravidvinkelzoom, og det blir spennende å se hvordan den yter mot for eksempel Canon 11-24mm f/4. Objektivet skal være helt rettegnende og skarp helt ut i kantene

Fokusavstanden er på 24cm på lengste brennvidde, og fortsatt beskjedne 25,8cm på korteste brennvidde. Det kan gi ganske ekstreme perspektiver for alle som liker å leke med geometri og linjer.

Objektivet er støv- og sprutsikkert med gummipakning rundt fatningen. Det kan brukes både med Sigma USB-Dock for justeringer og oppdatering av firmware og med MC-11 adapter for å montere Canon-versjonen på en kamera med Sony E-fatning.

Sigma 12-24mm f/4 DG HSM vil bli tilgjengelig i oktober/november. Norsk pris blir 15 999,- kroner.

85mm f/1.4 DG HSM

Dette er det mest etterspurte og etterlengtede av objektivene. Da Sigma viste hva de kunne gjøre med sin 50mm i Art-serien, ville folk ha mer, og nå har de fått det. Det nye 85mm objektivet bør uten problemer matche eller overgå det Canon og Nikon har av tilsvarende, og kanskje også kunne måle seg med det Carl Zeiss Otus 85mm f/1.4 som er den absolutt beste i klasse nå, men koster (26 000 mer enn Sigmaen antakelig havner på).

Objektivet er laget for å takle dagens og morgendagens vanvittige oppløsning. Dette krever ikke bare at det kan gjengi alle detaljene, men også at det er så fritt for optiske feil at det fungerer bra på de aller minst tilgivende kameraene.

Hvis du liker å jobbe med så liten dybdeskarphet at motivets øyne er sylskarpe mens øyenbrynene er ute av fokus, kan du gjøre det med 85mm f/1.4 DG HSM. Og en nydelig bokeh gir en smørmyk bakgrunn få objektiver kan matche.

Også dette objektivet kan bruke MC-11 adapter (ikke Nikon-versjon) og USB-Dock.
Med litt flaks kommer objektivet til Norge i tide til julehandelen. Prisen blir 11 990,- kroner.

500mm f/4 DG OS HSM

Til slutt i dag er det lansert en lang tele for proff-brukere. 500mm f/4 er i Sort-serien, og har skikkelige værtettinger. For å holde vekten nede (3310g) er huset laget i en magnesiumlegering og solblenderen i karbonfiber. Nikon-varianten har elektronisk blender som støtter signalene fra kameraet for å sikre nøyaktig blenderstyring og stabil eksponering ved seriebildeopptak.

I dette objektivet har Sigma puttet in store mengder eksotisk glass for å korrigere for alle mulige feilbrytninger, og resultatet er en MTF-kurve vi sjelden har sett maken til. Den ligger klemt oppi topplinja, noe som indikerer svært høy oppløsning og kontrast.

Bildestabilisatoren er utstyrt med akselerometer for enda mer presis respons, har egen modus for panorering som bare stabiliserer i vertikal retning.

Autofokusen er den helt i toppklasse, og objektivet kan lagre en fokusinnstilling, slik at du lynraskt kan komme tilbake til en tidligere valgt fokusavstand. Du kan naturligvis overstyre autofokusen bare ved å bruke fokusringen.

Objektivet er kompatibelt med Sigma TC-1401 og TC-2001 telonvertere, som gir hhv. 700mm f/5,6 og 1000mm f/8. Det er også kompatibelt med Mount Converter MC-11 (ikke Nikon-varianten) og Sigma USB-Dock. Det er også støtte for 46mm drop-in-filter.

Leveringen av Sigma 500mm f/4 DG OS HSM starter i oktober/november, og prisen blir 59 999,- kroner.


Vi tar forbehold om eventuelle feil i tekster, bilder samt urimelige feil i prisangivelser.
Sitemap (xml)