Produktet finnes nå i din handlekurv Til kassen
Til kassen

  Redigerer dere bildene?

  Vår produksjon baserer seg på at ditt bilde er klargjort for utskrift og at den produseres alltid uten forandring via automatisk eller manuell justering av farger, toner og lysstyrke.

  Om du ønsker bildejusteringer av enkelt- flere bildefiler kan det tilbys som en tilleggstjeneste ved bildebestilling via vår online bestilling.

  Hvilket filformat skal jeg bruke?

  Scandinavian Photo Print produserer fra filformatene JPG og TIFF. Opplastede filer bør være 300 DPI, 8-bit, og ha en innebygd fargeprofil. Filer i formatet TIFF bør ha sammenslåtte lag, uten baner og ikke være lagre med LZW komprimering.
  Om du ikke vet hva noe av dette betyr, så bare overlat det til oss! Velg noen av våre tilleggstjenester for kontroll eller justering av bildefil før produksjon i vår online bestillingstjeneste.

  Hvilken filstørrelse bør jeg bruke?

  Ved opplastning av filer via vår bestillingstjeneste kommer du til å få en indikasjon på hvor stort bilde du kan produsere med høyeste kvalitet. Vises størrelsen med grønn tekst bedømmer vi at filen går å produsere med høy kvalitet på valgt størrelse. Vises teksten i gult så anser vi at en mindre størrelse kan være et bedre valg. Detta er dog bare en digital bedømming og du kan alikevel velge å bestille bildet i en større størrelse om du ønsker det.

  Du kan produsere ditt bilde i eksakt ønsket størrelse om du velger ingen størrelsesforandring ved bestilling via vår bildebestillingstjeneste.

  Fargehåndtering, Standard

  Bildefiler som lastes opp bør være i RGB modus for at vi skal kunne garantere best mulig resultat. Om filer lastes opp i CMYK modus eller mangler fargeprofil kommer vi til å ta utgangspunkt i at disse skal konverteres til Adobe RGB. Vi anbefaler derfor at du selv lagrer dine filer i RGB før bildebestillingen skjer for å gi deg resultat som forventet.

  For at ditt produserte bilde skal tilsvare dine forventninger er det viktig at din bildeskjerm som du bedømmer bildet på før bestillingen vises korrekt. Om du har en bildeskjerm som har mulighet til avansert fargeinnstillinger via skjermkalibrator se informasjon under, Fargehåndtering, Avansert: ICC-profiler. Om du mangler avanserte funksjoner for fargeinnstillinger på din eksterne bildeskjerm eller bruker en laptop skjerm foreslår vi at du bruker vår refereanseprint som hjelp med innstillinger..

  Hvordan fungerer det?
  Begynn med å laste ned følgende bildefil og åpne den i ditt bilderedigeringsprogram: LENKE Juster din bildeskjerm så du kan se teksten PRINT i både den mørke og lyse flaten i dokumentet.Teksten skal knapt være synlig i begge feltene. Ellers må du justere lysstyrken på din skjerm. Se så på de nøytrale flatene i dokumentet for å se om du opplever noen tone i disse. Om du opplever en tone vennligst just din bildeskjerm så den oppleves nøytral i disse feltene. Hos Scandinavian Photo Print kan du også hente en referanseprint i A5 størrelse for å se hvordan tilsvarende utskrift skal se ut som på bildeskjermen. Referanseprinten skal bedømmes i et lys som er så nærme 5000°K (dagslys) som mulig.

  Last ned referansebilde

  Fargehåndtering, Avansert: ICC-Profile

  Våre teknikere og bildeprodusenter arbeider hele tiden med en kontinuelig prosesskontroll av farger gjennom testutskrifter samt medieprofilering, for å sørge for høyeste kvalitet og jevnhet i produksjonen nå og i fremtidige bestillinger.

  For hver utskriftsteknikk hos Scandinavian Photo Print bruker vi en ICC profil for egen soft proofing på en profesjonelt kalibrert bildeskjerm.

  Soft Proof
  For å best matche bildet på skjermen mot sluttresultatet på utskriften kreves en kalibrert bildeskjerm av grafisk type. Kalibrering bør skje med hjelp av en colorimeter eller et spectrophotometer.

  Ved kalibrering av bildeskjerm for matching mot print brukes i de fleste fall følgende innstillinger:

  • Fargetemperatur 5000 - 5800° Kelvin
  • Luminans 85-120 candela/m²
  • Gamma 2.2

  Ved betraktning av print for matching mot bildeskjerm bør belysning med følgende verdi brukes:

  • Fargetemperatur 4800° - 5200° Kelvin (optimalt 5000° Kelvin, dagslys)

  Soft proofing i Adobe Photoshop gjøres på følgende måte:

  1. Last ned ICC profilen for papiret du ønsker at vi skal produsere din print på
  2. Installere ICC profilen i din datamaskins operativsystem henhold instruksjonene under:

   På Macintosh kopieres ICC profilen manuelt til:
   Mac OS X  MacintoshHD:/Library/ColorSync/Profiles
   På Windows høyreklikk på ICC profilen og velg installere:
   Windows XP, Vista, 7 C:/windows/system32/spool/drivers/color

  3. Starte Adobe Photoshop
  4. Åpne bildet du ønsker å produsere
  5. Gå til/navigere til: Meny > Vise > Proof setup > Egendefinert
  6. Velg mediaprofilen du nettopp installerte ”Device to Simulate”
  7. Velg ikke ”Behold tall”
  8. Velg ”Relativ kolorimetrisk” med ”Kompensering for svartpunkt”
  9. Om du ønsker velg ”Simuler papirfarge” (viser papirets grunntone før utskrift)
  10. Trykk OK

  Soft Proofing er nå aktiv og viser gjengivelse på valgt media. Når du bedømmer bilde bør bakgrunnen være av en jevn grå tone og lokalet skal ha en nøytral og litt dempet belysning som ved skjermkalibrering. Unngå forstyrrende lyskilder og kraftige farger rundt din arbeidsplass.

  For å aktivere/deaktivere soft proofing trykk ctrl + y. Juster ditt bilde henhold ønskelig. Kontroller også at alle farger er trykkbare ved å aktivere/deaktivere genom att aktivera/avaktivera visning av ikke-trykkbare farger ved å trykke shift + ctrl + y.

  Når du er klar så lagrer du bildet med en innebygget fargeprofil i JPG eller TIFF for bildebestilling via http://www.scandinavianphoto.no/print
   

  Last ned Colorprint ICC-profil

Spørsmål og svar

© 1995-2018 Scandinavian Photo AS.
Org. nr: 981 920 775

Vi tar forbehold om eventuelle feil i tekster, bilder samt urimelige feil i prisangivelser.
Sitemap (xml)