Skjermer for kreatører

1200x400-workspace-monitor.jpg

Finn riktig skjerm for arbeidsplassen din

Trenger du en skjerm for foto, video eller hjemmekontor? Her finner du dataskjermer for arbeidsplassen og skjermer som er tilpasset videoredigering og animasjon, med kalibreringsfunksjoner og farger du kan stole på.

Skjerm for foto

Når du velger en skjerm for redigering av bilder, er enhetlighet i lys og farge, korrekte farger, fargerom og mulighet til å kunne hardwarekalibrere skjermen kanskje de viktigste egenskapene. Dessuten spiller selvfølgelig oppløsning, skjermstørrelse og lysfølsomhet en viktig rolle. Her anbefaler vi fire skjermer av varierende størrelse som passer for bilderedigering.

Fotografering i studio

Når du tar bilder i et studio, kan du gjøre arbeidet ditt enormt mye enklere med en skjerm som har naturtro farger i forhold til kalibrert standard og som lar deg vise bildene i sanntid. En skjerm som er kalibrert, eller som kan hardwarekalibreres for å vise nøyaktige og konsekvente farger, lar deg effektivisere arbeidet ditt og sikre at fargene stemmer gjennom hele prosessen fra opptak til utskrift eller ved visning på ulike typer skjermer.

Skjerm for video

Skjermer som er tilpasset for video har mye til felles med skjermer som er tilpasset for foto. Det er like viktig at de er har uniforme farger og lys, kan hardwarekalibreres og har bra svartpunkt. Det som også er viktig ved video er skjermens frekvens og at det er mulig å tilpasse skjermens hertz til filmprosjektet – både høyt og lavt. En vanlig film for TV eller streamingtjenester er ofte spilt inn i 24fps, og da er det viktig at skjermen også kan spille av det formatet. Det som har kommet mer og mer er HDR – High Dynamic Range – at man får et større dynamisk omfang. Her avgjør det om du skal kun bruke skjermen til å se ferdig materiale, da klarer du deg med en lavere lysstyrke enn om du skal jobbe med gradering av HDR der du vil ha høyere lysstyrke.

Dataskjerm for kontoret

Til kontorlokalene dine kan det være fint å ha en ekstra skjerm å koble den bærbare eller stasjonære datamaskinen til. Det øker arbeidsområdet, gir deg bedre oversikt og en mer ergonomisk arbeidsstilling. Kanskje en skjermstørrelse på 27 eller 24 tommer er nok, eller du kan koble til to skjermer ved siden av hverandre. Velg det som passer til arbeidsstasjonen eller studioet ditt.

Korrekte farger og detaljer

For at skjermen skal kunne gjengi riktige farger og lys under studioarbeid og -utskrift, er kalibrering et nødvendig tilbehør. På noen modeller kan du også kalibrere projektorer, smarttelefoner og kameraer. Dette gjør at du kan opprette dine egne fargeprofiler for bestemte situasjoner som hjelper deg med å skape perfekte farger, lys og optimal eksponering når du tar bilder. Mange modeller leser ikke bare av skjermen, men bringer også inn omgivelseslyset for å gi nøyaktig farge, lys og kontrast på skjermen.

 

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!
Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.