Bygg et videostudio med PTZ-kameraer
SP anbefaler
Her har vi gjort det enkelt for deg og laget ferdige pakker for ulike nivåer av streaming. Du kan selvfølgelig også skreddersy din egen pakke og velge utstyret som passer deg – bla ned for å lære mer. Vi tilbyr også komplette løsninger for ulike nivåer og i ulike prisklasser. Les mer om våre studioløsninger her eller kontakt våre eksperter for en konsultasjon på business@scandinavianphoto.no.
1. Velg riktig kamera for dine behov
Først bør du velge hvilken type PTZ-kamera du vil bruke. Vi har kameraer i alle prisklasser, fra 12 000 kroner til 250 000 kroner. Det er viktig at du velger et kamera med så stor sensor som mulig, og en optisk zoom som passer dine behov. Sensorstørrelsen øker med prisen - 1/2,5" er vanlig i PTZ, men 1" er å foretrekke under mørkere forhold.
For profesjonell streaming er et kamera med HDMI-utgang eller SDI-utgang flott. HDMI er kjent for de fleste, og du kan trekke opp til 15 meter. Hvis du trenger å gå videre, anbefaler vi SDI i stedet. SDI lar deg trekke opp til 85 meter og kan enkelt konverteres til og fra HDMI hvis du vil.
2. Bland flere kameraer med en bildemikser
Hvor mange kameraer vil du bruke? Pass på at du velger en bildemikser med riktig antall innganger, slik at du kan koble til alle kameraene dine og få full kontroll. Mange bildemiksere bruker HDMI-innganger, men hvis kameraet har SDI, kan du bruke en adapter mellom kameraet og mikseren.
3. Styr dine PTZ-kameraer med en kontroller
Når du bruker PTZ-kameraer, er det enkelt å bruke en kontrollenhet til å kontrollere alle kameraer. Husk å velge samme produsent som kameraet, slik at kontrollen og kameraet er tilpasset hverandre.
4. Få et godt overblikk over streamen din
En skjerm eller monitor er perfekt for å se bildet du kringkaster, og for en komplett oversikt over alle kameraene og vinklene dine.
5. Monter kameraene dine
Avhengig av dine behov, kan du velge å montere PTZ-kameraene på stativer eller feste dem permanent til veggen eller taket i studioet ditt.
6. Lyssett studioet ditt på en profesjonell måte
God belysning er Alfa og Omega for å få sendingen til å se bra ut. Uten riktig type belysning kan det være vanskelig å få god kvalitet i bildet, siden kameraet ofte trenger mer lys enn øynene våre trenger.
7. Velg riktig Lyd
Vi har samlet tre pakker der du har alt du trenger for å komme i gang. Savner du noe her? Ta en titt på vår Lydside for Streaming og TV.
8. Kommuniser med hele teamet
Å kunne kommunisere under en direktesending eller innspilling er viktig for å få et godt resultat. Sørg for å bruke et godt intercom-system, slik at du og teamet ditt kan kommunisere med hverandre raskt og smidig.
9. Gjør utstyret komplett med nødvendig tilbehør
- Velg riktig kabel for utstyret ditt – Her finner du optimale kabler for videoproduksjon
- Konverter signaler – Her finner du alle våre signalomformere
- Lag en fin bakgrunn og miljø – Her finner du alle bakgrunner og spesialtilpasset tilbehør
- Sørg for at du har god oppkobling – Her finner du alle våre nettverksswitcher