Lær deg mer om elektronisk musikk

electronic-music-banner.jpg

Elektronisk musikk kobles gjerne til den spesifikke sjangeren med den klassiske lyden fra en synth i spissen. I dag gjenspeiles dog den elektroniske musikken i nesten alle sjangre, da mange musikkskapere i dag benytter seg av elektroniske enheter. Ikke minst på nattklubber der DJ-er både skaper ny musikk live og mikser klassikere til nye cover.

Her kan du finne tips på produkter og rundtomliggende utstyr som kreves for å skape og finne din sound i elektronisk musikk!

Synthesizere (synther) & sequencere

En synthesizer er et elektronisk instrument som er hovedinstrumentet når man skaper elektronisk musikk. Den er forhåndsprogrammert med utallige mengder med nye lyder, men også med lyd fra tradisjonelle musikkinstrumenter. Synthen er en modulær enhet, hvilket betyr at den kan tas i bruk helt frittstående eller kombineres med egne samplinger og effekter fra andre enheter. I dag kombineres flere synthesizere også med en sequencer som gjør at du kan kontrollere musikkinformasjonen på flere kanaler.

 

POCKET OPERATORS

En Pocket Operator fra Teenage Engineering er et lite, ultrabært musikkinstrument med lyd i studiokvalitet, med fleksibilitet til å lage musikk hvor du vil!

Synthene er veldig rimelige, kan integreres med for eksempel OP-1 eller annet lydutstyr og opptaksenheter. Du kan også synkronisere flere Pocket Operators og lage et helt orkester med lyder!

 

Gjesteblogg: Vanbot – Ester Ideskog

Ester Ideskog som i tillegg til å lage musikk under navnet Vanbot er en stolt mentor for Teenage Engineering. Hun begynte å jobbe med Teenage Engineerings produkter da hun sammen med Johannes Berglund og Petter Winnberg laget sitt tredje album Siberia på den Transsibirske jernbanen. De hoppet på toget i Moskva, satte opp et lite studio med Pocket Operators og OP-1 sammen med Volca KORG, MPC500, multi-power pedal og en 4-kanals digitalport – og da de ankom Beijing, var albumet ferdig.

Les hele blogginnlegget her!

Lydmiksere

For å binde sammen alle dine lydkilder og kontrollere de på en enkel måte benytter du deg av en lydmikser. Lydkilder som kan kobles sammen er for eksempel synther, looper, trommemaskiner og stemmeomformere. Når du har alle enhetene koblet sammen kan du for eksempel spille inn din musikk, kombinere ulike effekter og kontrollere alle enhetene fra ett sted. Lydmikseren blir hjertet i din elektroniske musikkrigg.

En del lydmiksere er frittstående enheter, en såkalt Groovebox. Med den kan du skape musikk og lydproduksjoner hvor enn du befinner deg. Enheten er forhåndsprogrammert med ulike lyder, samplinger og effekter. Den gir deg mulighet til å koble til hodetelefoner for å lytte direkte til musikken og samtidig spille inn din ferdige produksjon. Det gjør det enkelt for deg å skape musikk når kreativiteten strømmer på.

Teknologi for kreativ skapelse er vår lidenskap.

Vi i SP elsker kreativitet, og vårt fokus er å tilby produkter av høy kvalitet til folk som er interessert i teknologi. Med personlig service og ekspertrådgivning skaper vi løsninger som er skreddersydd for deg og ditt formål – til gode priser.

Let's be friends!

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev kan du følge med på våre tilbud, kampanjer og kurs. Samt hvilke aktiviteter som skjer i vår butikk i Møllergata 4.

Scandinavian Photo's nettside bruker cookies for at den skal fungere bedre for deg som bruker. Om du ikke godkjenner bruken av cookies kan du enkelt skru av dette under innstillinger i din nettleser. Dog kan dette medføre at visse funksjoner på nettsiden ikke fungerer som de skal.